Velkommen til vores Colliebase

Klik her for at redigere underoverskriften.

Blog

Nu med border collie.....

Opslået d. 25. november 2019 kl. 9.00

Jeg har været på et super godt heldagskursus under temaet "Fra træning til konkurrence".

Vi var en broget flok af DKK LP folk på alle niveauer og DCH Brugshundefolk. Spændende at se de andre ekvipager på dagen, og ikke mindst at erfare deres måde at træne på.

Vores instruktør er border collie ejer og har flere af slagsen som kører på hvert sit energi-niveau, og dermed også skal trænes vidt forskellige. Den viden kunne vi alle lære at bruge til noget.

Vi lagde ud med at gå 4 LP øvelser efter eget valg, som var det til en rigtig prøve. Vores instruktør var observatør på os og vores hund, og en anden kursist var så prøveleder, så det hele så "rigtigt ud".

Da Dodo havde være i ringen fik jeg følgende feed back...."Det kan godt være din hund er sensitiv og bange for forskellige ting, men noget af det du af og til ser som "angst" er slet og ret at hun står og hyrder alting. Halen står lavt mellem benene og hun trykker sig lidt i kroppen - jo den er god nok du har sgu fået dig en border collie".

Slam sagde det lige - og så gav det mening med hendes af og til sjove adfærd når vi er ude. 

Dermed skiftede træningen for vores vedkommende fokus, for jeg skal lære at håndtere og også udnytte hendes adfærd som border collie. 

Vi fik 3 træningsmetoder i forhold til at "komme ind på konkurrencebanen" - den ene var "konkurrence", den anden var "agility/rally" og den tredje var "den perfekte".

Med Dodo skal der trænes på "den perfekte" - som vil give bedst udbytte, når hun hyrder så meget som hun rent faktisk gør.

Spændende spændende spændende - men også en møj svær situation, for det er jo ikke en border collie jeg har købt og ej heller ønsket mig, men vi skal nok få noget godt og positivt ud af situationen. Ihvertfald er det fedt at have fået sat ord på Dodo's adfærd.
 

Kategorier: Ingen

Skriv en kommentar

Hovsa!

Oops, you forgot something.

Hovsa!

De ord du har indtastet, matcher ikke den pågældende tekst. Prøv igen.

0 kommentarer