Velkommen til vores Colliebase

Klik her for at redigere underoverskriften.

Blog

En god beslutning...

Opslået d. 16. juli 2019 kl. 7.05

Jeg var til træning hos Anja i Ballerup for en uges tid siden og i min "enetid" talte vi om, hvor svært det var med Dodo's angst for mennesker hvorpå Anja sagde...."jamen hun er da ikke bange for mig". 
Nej - på ingen måde, men Dodo tog ikke selv kontakt for at hilse osv., så på den måde kunne jeg se, at det var "fint nok med Anja tæt på, men hun behøvede ikke at skulle hilse ydereligere".

Vi talte også om at Dodo, når hun har skullet holdes i indkaldsøvelsen i LP1 programmet, har forsøgt at vriste sig fri af dommerens greb, og at jeg kunne mærke hvor utryg Dodo var i de øvelser der fulgte efter "indkaldet" i programmet.

Da Dodo ikke var bange for Anja, besluttede vi at gøre øvelsen "hold min hund i indkald", for at se reaktionen hos Dodo når det var en yngre kvinde der skulle holde hende og ikke en "mærkelig mand" med skæg og kasket. Straks Anja fik fat i halsbåndet, blev Dodo tydeligt utryg og jeg afbrød sceancen omgående. Det var lige det der skulle til, for at vi sammen tog en hurtig og god beslutning.
Dodo skal ALDRIG mere holdes af fremmede mennesker. 

Jeg skulle til LP1 prøve på Fyn i lørdags og beslutningen var jo taget hjemmefra. I indkaldet fik dommeren ikke lov til at holde Dodo i halsbåndet. Jeg ville sætte hende af i en "sit".
Da vi nåede til øvelsen på dagen, spurgte dommeren om han skulle holde min hund. "Nej, hun er utryg ved det, så jeg sætter hende bare af, og så må det briste eller bære". Dommeren sagde, at det var helt ok, men at han altså stod lige ved siden af Dodo, lige så tæt på, som hvis han skulle holde i halsbåndet. Fint for mig - og så gik jeg ud på de 15 meters afstand.
Dodo sad SÅ flot, lige til jeg fik indkaldssignalet hvorpå hun spurtede afsted til mig og fik 9,5 med en lille skæv plads i afslutningen.
Efterfølgende kom øvelsen "holde apport" - der fik hun 10. Så kom sit-øvelsen - der fik hun 10 og til sidst dæk øvelsen i 1 minut på 10 mtr. afstand - der fik hun også 10. Altså fik hun 10 i alle de efterfølgende øvelser efter indkaldet ! 
De andre gange vi har været til LP prøve, hvor hun er blevet holdt i indkaldsøvelsen, har hun smidt apporten for tidligt, gået fra dækken osv., og jeg er sikker på at det har været pga. usikkerhed over at være blevet holdt.

I lørdags mistede Dodo springet dvs. minus 20 point - og alligevel gik vi hjem med en flot 1. præmie - uhhhh det føltes fantastisk godt :-)

Kategorier: Ingen

Skriv en kommentar

Hovsa!

Oops, you forgot something.

Hovsa!

De ord du har indtastet, matcher ikke den pågældende tekst. Prøv igen.

0 kommentarer