Velkommen til vores Colliebase

Klik her for at redigere underoverskriften.

Blog

Analyser....

Opslået d. 12. juli 2019 kl. 7.50

Vi går og pusler med tanken om et sommerhus - og uhh det er spændende at kikke og shoppe rundt på Boligsiden, men når vi sætter os ned og analyserer behovet for et sommerhus, så er det der slet ikke !

Det man får i et sommerhus er forhåbentlig fred og ro, masser af grønne omgivelser og dejlig natur. Jamen det har vi jo allerede der hvor vi bor nu, så hvorfor ialverden drømme om at få et sommerhus ???? Totalt skør tanke, ikke mindst fordi et sommerhus er lig med ekstra græsplæne der skal slåes, ekstra ejendommenskatter og afgifter på dit og dat og ikke mindst en ekstra boligudgift i mange år. 

Nå ja, så kikker vi lidt på biler......og sjovt at shoppe rundt på Bilbasen og finde alternativer til min Caddy Comfortline. Igen er behovet der stort set ikke, når vi analyserer på det - tjaaa og dog....måske....for den har nu rundet 245.000 km.
Vi købte den fra ny - den er 7 år gammel - vi skylder ikke en krone - den er passet med alle services m.v. - og når den står nyvasket siger folk..."Ihhh hvor er den flot, har du fået ny bil". Hahaha...så griner jeg og fortæller hvor mange km den har rullet med mig og collierne.

Min Caddy er den dyreste udstyrsmodel - det er en 7 personers personbil som fra ny er ombygget til en van på papegøjeplader, dvs. jeg har alt det lækre udstyr og skønne comfort jeg kan ønske mig - ting som slet ikke er i en "almindelig" Caddy nu om stunder, og kan jeg overhovedet forliges med tanken om at skulle betale over 11.000 for at få metallak på en evt. ny Caddy og 25.000 for en "vinterpakke" for at få sædevarme. Og oveni skal jo lige lægges en stort rundt tal for selve bilen. Helt ærligt - jeg har det hele lige nu og det er fuldstændig "gratis".

Nå ja, så pusler vi med tanken om en ny hund.......og igen.....hvad er behovet ???

Jan mener vi har rigeligt i de to vi har - Dodo er tilmed kun 14 måneder gammel og Malou er kun lige fyldt 6 år. Der er masser af hund i de to lømler til os i mange år fremover - forhåbentlig.
Jeg har på samme måde som med sommerhus og bil, analyseret på behovet og i den situation handler det vist mest om mit behov for at træne hund. 
Hvad har jeg lyst til at træne - og har mine hunde lyst til at træne det samme som mig? Det kan jeg godt være lidt i tvivl om engang imellem. Eller er det bare mit behov der skal ændres, så det mere matcher hundenes behov ?
Kæft den er svær, for levende væsener er ikke nemme at sætte i behovs-kasser på samme måde som en ny bil ville være det. Bilen er nem - opfylder den vores behov eller ej - ja eller nej. Vores hunde opfylder på en anden måde vores behov.

De er begge to fantastiske til at være alene hjemme i de mange timer vi er på arbejde, de er super gode venner - også med katten - og vi har ikke hunde der graver huller i haven eller på anden måde molestrerer vores ejendom hverken ude eller inde. De er supernemme at have med når vi er ude og kan man næsten ønske sig mere ?
Næhhh.....og jo måske....for når man har det hele, vil man jo gerne lige have lidt mere.....men jeg husker også lige at have med i analyseringen, at min erfaring siger at hund nr. 3 fylder rigtig meget mere i en flok end hund nr. 2 gør. Det er iøvrigt også besværligt at gå med 3 hunde i snor samtidig og jeg syntes at huske, at den mest stille af ens hunde nemt bliver lidt overset hvis flokken bliver større end et par stykker.

Anyway - vi må analysere videre på diverse "projekter" og det seneste jeg har analyseret på, er en træningsplan for Dodo i hendes videre LP-forløb. 

Kategorier: Ingen

Skriv en kommentar

Hovsa!

Oops, you forgot something.

Hovsa!

De ord du har indtastet, matcher ikke den pågældende tekst. Prøv igen.

0 kommentarer