Velkommen til vores Colliebase

Klik her for at redigere underoverskriften.

Blog

Fuld booket ??

Opslået d. 15. maj 2019 kl. 9.10

Så er det forår - såååå fedt med alt det lysegrønne, længe lyst og aftentræning ude.

Det udnyttes næsten 100% med "afsted om aftenen" mandag, tirsdag og onsdag - forsøger at holde torsdag træningsfri - fredag er hellig - og så går det løs ude på banerne lørdag og søndag hver week'end.

Måske det er ved at være i overkanten - men jeg har jo selv sagt ja til at dømme et hav af rallyprøver hen over året.

Så vidt jeg kan tælle skal jeg dømme 18 gange i 2019 - havde ellers lukket, men så kom der lige et par kredse/klubber/hundeskoler mere som manglede en dommer, og nå ja - den snupper jeg.

Det er så hyggeligt at være dommer, men det betyder jo også at det går ud over egne hunde, som enten bare skal være der hjemme uden aktivitet eller ligge i bilen og se "fjernsyn" med åben bagklap en hel dag.

Må virkelig prøve at prioritere mig selv og mine lidt bredre - ihvertfald i 2020 :-)

Apropos prøver, så forstår jeg slet ikke at så mange hundefolk går til prøver med deres hunde, når de er medicineret - altså hundene!

Oplever det tit, at folk står og fortæller at deres hund - som iøvrigt skal på banen lige om lidt - får den og den slags medicin, og når jeg siger, at så bør man jo ikke stille til konkurrence, så kommer svaret, "jo, for det er jo ikke adfærdsregulerende medicin den får".

Men der er jo en grund til at hunden får medicin og det er da fordi den fejler noget - og skal syge hunde på konkurrencebanen ???? Åbenbart ja, for der skal høstes pinde og rosetter til væggen derhjemme. Jeg fatter ikke en brik.

Nå men det må folk jo selv rode med, jeg syntes det er usmagelig opførsel af de tobenede.

Apropos tobenede, så sagde min sekretær i Roskilde i søndags...."Hold op altså, hvor man ser mange ting når man er rallysekretær, man ser jo tingene på en helt anden måde end udenfor ringen". Og ja, det gør man. Man ser hvordan den enkelte hundefører agerer før, under og efter sit banegennemløb og det er rigtig sjovt at lægge den slags ind i sine egne træningsplaner.

Der er hundeførere der vil give en halv højre arm, for at få en roset med hjem, uanset hvordan hunden går til prøven, der er hundeførere der undervejs bliver møj irriterede på deres hunde hvis ikke de performer som "forventet", der er hundeførere der knus elsker deres hunde, uanset hvor dårligt det går, og som stråler af lykke hele vejen igennem banen med en ny IB i bogen, og ja jeg kunne blive ved med at give eksempler.

Alt dette ser man når man står og dømmer 30 hunde i en og samme klasse og det giver virkelig tankespind hos mig.

Jeg tager altid noget med hjem til min træningslog efter en dommerdag, detaljer til egen attitude på banen og træningsdetaljer til mine hunde.

Så sjovt at min skeretær i søndags fik den samme oplevelse og vi fik vendt rigtig mange banegennemløb med både "for og imod" af det vi så i løbet af dagen :-).Kategorier: Ingen

Skriv en kommentar

Hovsa!

Oops, you forgot something.

Hovsa!

De ord du har indtastet, matcher ikke den pågældende tekst. Prøv igen.

0 kommentarer