Velkommen til vores Colliebase

Klik her for at redigere underoverskriften.

Blog

Fokus.....

Opslået d. 26. februar 2019 kl. 9.25

Den forgangne week'end blev en af dem med fokus på en masse træning og især fokus på "fokus".

Lørdag havde vi 2. runde med Helle Sejer Damkjær og hvilken runde. Altså hvor har vi nørdet, filmet, lagt film op, trænet sammen og filmet igen og når man som LP1 niveau-kone færdes blandt de sejeste borderfolk på eliteniveau, så skæpper der en masse ny viden i kassen. Især interessant at en del af den måde man trænede øvelser ind på for bare få år siden, nu er afløst af andre indlæringsmetoder som giver bedre resultater.

Søndag stod den på "træningsplanlægning" hele dagen og med detaljeret planlægning af øvelsen "sideskift foran fra venstre til højre" - en øvelse som Dodo aldrig nogen sinde havde prøvet at udføre, lykkedes det at indlære hende øvelsen fuldstændig på 10 x 30 sekunder. Ja, den er god nok , ialt 300 sekunder = 5 minutter.

Så bliver man en anelse høj og ryger straks i tænkeboks med, hvad den slags planlægning kan bruges til.

Trænede selv en god halv time med Dodo i går aftes, inden rallytræning med S'erne, og en kobling af lørdagen og søndagens nyindlæring på førerniveau gav bare så meget pote.

En af øvelserne har været at lære Dodo "spring", forstået på den måde, at uanset hvor jeg befinder mig i træningshallen, så betyder en springkommando at hun skal finde springet og hoppe over det. Jeg kan nu placere springet midt på gulvet og f.eks. stille mig op ad væggen ude langs siderne og afgive en springkommando, og vupti, hun spotter springet, løber derhen og laver sit spring. Hun er ikke sat i nogen form for position foran springet eller andet der gør, at hun ved at det er den øvelse hun skal lave, hun løber frit rundt i hallen uden at skulle være hverken sittet eller dækket af noget bestemt sted, når min kommando lyder.
Hele indlæringen har haft fokus på at i LP3 og Elite klassen står fører ikke i lige løberetning for hunden, og så skal den altså lære helt fra begynderniveau, at spring betyder spring, uanset hvor fører står.


Kategorier: Ingen

Skriv en kommentar

Hovsa!

Oops, you forgot something.

Hovsa!

De ord du har indtastet, matcher ikke den pågældende tekst. Prøv igen.

0 kommentarer