Velkommen til vores Colliebase

Klik her for at redigere underoverskriften.

Blog

Opdrættertanker.....

Opslået d. 16. januar 2019 kl. 7.15

Det er en ejendommelig tid vi lever i.
Ting som er helt ok at gøre for nogen mennesker, er totalt no go for andre. Tag nu f.eks. Dodo's "berømte" tænder igen.

Altså - jeg forstår det ikke.

Dodo's opdrætter syntes ikke det er noget problem at hun har avlet på bidfejl, det syntes jeg så det er, for det er mig der står med fejlen. Og var det ikke mig, så var det en anden.
Nogen sidder og tæller på antal hvalpe der er født i diverse Dodo-linier, og kommer frem til "at lidt spild må man jo regne med", så en bidfejl i ny og næ - det er nok okay.
Andre syntes, at når bare dem man plejer at tale med om hundeopdræt, siger ok for at avle, så er det helt ok at gøre det.

Jamen - tænker jeg - har man som opdrætter ikke selv en helt klar og etisk linie at holde sig til ? Vil man virkelig gerne være med til at sætte hvalpe i verden med fejl som HD, bidfejl eller lignende ?

Åbenbart ikke.

Hvorfor ialverden skulle jeg bruge penge på at HD fotografere Dodo ?. Skulle det nu vise sig at hun har dårlige hofter, så bliver der nok alligevel avlet videre på hunde i hendes linie. En HD fotografering skal da kun være for at give mig selv som ejer vished for, at min hund ikke skal leve et skåneliv.

Jeg var på kursus forleden - et fedt heldagskursus.

Instruktøren har en hvalp på samme alder som Dodo. Der var en der spurgte, om hvalpen var en søn af hendes egen hanhund.
Svaret var - nej, men det var faktisk meningen at det skulle det have været, men lige da tæven i Tyskland skulle parres erfarerede instruktøren, at en bror til hendes egen hanhund havde haft epilepsianfald. Godt nok nogle små anfald - men alligevel. Instruktøreren kontaktede straks den ventende opdrætter i Tyskland og sagde, "Min han kommer ikke og parrer alligevel, for der er åbenbart sygdom i linien (epilepsi).

Så måtte opdrætteren finde en anden han til sin parring. 

Jeg må virkelig tage hatten af for instruktøren - thumbs up herfra. :-)

Forleden erfarede jeg, at en bror til Chili har haft diagnosen meningitis for godt et års tid siden. Det kom som et chok for mig. For det var jo lige præcis den sygdom alle lægerne på Karlslunde Dyrehospital mente at Chili fejlede. De var 99% sikre på at Chili havde meningitis - lige indtil de lavede rygmarvsprøverne, som var negative. Men symptomerne på sygdomme havde hun i udtalt grad.
Jeg måtte straks høre ejeren af hanhunden, om der var lavet rygmarvsprøver på ham, og det var der så ikke, men dyrlægerne i Norge var enige om at han havde meningitis. Han havde alle symptomer.

Med den viden kan jeg kun tænke - der må være en sammenhæng her. Det kan næppe være tilfældigt at to hunde fra samme kuld har så udtalte symptomer på meningitis.
Jeg tror ikke det er meningitis, for dyrlægerne på Karlslunde sagde udtrykkeligt, at rygmarvstesten ikke kan vise fejl, så det har det ikke været.

Men hvad er det så ???

Chili døde uden at der kunne stilles en diagnose - hanhunden i Norge er idag en frisk og glad hund igen.

Anyway - jeg kan ikke gøre mere, hverken i forhold til Dodo's tænder eller i forholdet til at have mistet Chili på så trist et forløb, og da slet ikke i forhold til at der fortsat avles på livet løs.
Jeg har sat punktum ved at melde ind til Smooth Collie Databasen om Dodo's bidfejl og at Chili er død, så nu står det registreret så korthårsopdrættere ude i Europa kan se disse informationer, hvis de skal ind og søge på mulige avlspartnere.Kategorier: Ingen

Skriv en kommentar

Hovsa!

Oops, you forgot something.

Hovsa!

De ord du har indtastet, matcher ikke den pågældende tekst. Prøv igen.

0 kommentarer