Velkommen til vores Colliebase

Klik her for at redigere underoverskriften.

Blog

vis:  hele indlæg / kort version

Man har et standpunkt.....

Opslået d. 22. marts 2019 kl. 14.10 Comments kommentarer (0)
Man har et standpunkt til man tager et nyt. Jeg havde ellers besluttet at jeg ville lukke helt for rallydommeropgaver i 2018, da jeg har en del at dømme i år, men så kom der lige to forespørgsler mere i denne uge og jeg kunne simpelthen ikke sige nej, selvom begge opgaver ligger udenfor Sjælland. Men så er der også lukket......eller er der ? :-) Vi får se i løbet af året. Ugen har budt på kontrol af Jan's sår i højre side af ansigtet på Roskilde Sygehus. Sårene læger ikke så hurtigt som ønskeligt, men alt viser stadig at der intet ondskab er i det. Det er extremt sjældent at den type svamp viser sig i ansigtet, så Jan blev tilbudt at blive surprise patient for en gruppe universitets studerende på Roskilde Universitetshospital. Eleverne skulle udspørge ham om forløbet og forsøge at stille en diagnose. Den slags er ikke lige Jan's kop the, men han sagde ja og havde en sjov oplevelse med meget videbegærlige unge mennesker. Vi er ikke i mål endnu - nu venter der blodprøver og mere medicin og salve, men det går dog den rigtige vej, selvom det går langsomt med heling. Til gengæld er vi i mål på Bornholm her fredag aften, hvor en hygge week'end venter med rallyprøver i Hønsehuset. Dodo skal til sin allerførste officielle rallyprøve og det er stort :-) Vi glæder os rigtig meget og målet er ikke point men en sjov og festlig oplevelse.

10 måneder +......

Opslået d. 17. marts 2019 kl. 14.40 Comments kommentarer (1)
Så har Dodo rundet de 10 måneder og vi skal til hendes allerførste officielle prøve i næste week'end. Glæder mig rigtig meget og kender I det...? Pludselig bliver man i tvivl om hvalpen overhovedet kan noget som helst ? Nå, den tanke må vi kaste over højre skulder. Turen er planlagt og vi skal afsted og i den grad skal vi bare nyde turen i fulde drag. Vi skal nok nå det vi skal nå, og træningen mod flere dicipliner foregår på forskellige planer. Trænede i dag HTM i Niløse og smed også filen op på FB. Dodo gør det rigtig godt og vi har tiden for os. Første HTM prøve bliver i oktober måned, så der er masser af tid at træne på, men nu er programmet i hvert fald færdigt. Så skal vi bare lære det 100% udenad og uden godbidder undervejs. Rigtig mange spørger til Dodo's tænder, når jeg kommer ud omkring i øjeblikket. Svaret er, at hun nu har to flotte hjørnetænder i undermunden, som ikke mere går op i ganen og hun kan leve uden store blå mærker/infektion i mundhulen. Resten af tænderne sidder som om de er smidt ind, og godt bliver det aldrig, men vi kan leve med situationen som den er nu. Det er rigtig svært at børste tænder på Dodo, idet de fleste af hendes tænder sidder lige over hinanden, som på hos mennesker, og da tænderne ikke sidder forskudt, som de skal, er børstesituationen ret svær. Vi gør hvad vi kan, og kan vi ikke holde det, må der en tandrensning til engang imellem. Det er eller noget vi ALDRIG har været ude i tidligere, men det kan jo blive de nye tider.

Danse danse Dodo min....

Opslået d. 7. marts 2019 kl. 8.55 Comments kommentarer (0)

Chili ville være blevet 3 år idag. Mærkeligt at tænke på at hun døde for 1½ år siden og mærkeligt at prøve at forstå, hvor meget vand der er løbet i stranden siden da.

Chili nåede lige at komme igang med sin konkurrencekarriere og bum så stoppede det brat. 
Nu er Dodo nået til den alder, hvor det er tid til at hun kan komme til officielle prøver - i nogle dicipliner. I andre må hun vente til hun bliver 1 år.

Vi arbejder meget bredt træningsmæssigt, og er igang med at prøve en masse ting af, for at finde ud af hvad der passer til Dodo og ikke mindst til os begge to sammen.

I sidste week'end var vi med på en konkurrence-trænings-session i heelwork/freestyle og jeg havde skitset lidt på et stykke papir med nogle mulige positioner.
Vi prøvde det af - med ret stor succes, så  nu er der lavet et færdigt HTM1 program som vi skal til at lege lidt med.

Programmet består af 3 positioner, hvoraf en er i 3 retninger og 2 tempi, en er i 2 retninger og 2 tempi og den sidste er i 1 retning og 1 tempo.
Det må vist være nok til et HTM1 program for en stor hvalp indtil videre. 

Nu skal der danses, så vi kan være klar til næste træningsgang sammen med "danseskolen".

Idag....

Opslået d. 28. februar 2019 kl. 14.40 Comments kommentarer (1)
I dag kom der besked fra Agria omkring betaling af Dodo's tandoperation. Så godt at der ingen problemer har været - overhovedet - 3 dage siden jeg sendte bilag og journaler ind og i dag kom der besked, at Agria refunderer 8.306 kr. Tusinde tak og hvor er vi mega tilfredse med sagsbehandlingen. Dejligt at vi forhåbentlig nu kan lægge sagen bag os og se fremad, med en Dodo der kan leve et normalt liv - dog med stor forkert tandstilling, idet alle hendes tænder faktisk sidder forkert, men det giver ikke smerter og hun kan tygge normalt med sine flotte nye hjørnetænder, som nu kun er halvt så store som for en uge siden, men som bare ikke gør ondt mere. Jeg har opdateret vores blog-forsidefoto og på det foto kan man se den lillebitte rundsav som Jens Ruhnau bruger, for at save tanden over på tværs og på billedet kan man se, at det er ca. 5 mm der skæres af tanden. Uhhhh det gør helt ondt, bare ved tanken. Godt at Dodo var sendt i drømmeland imens. I skrivende stund er vi færdige med smertestillende medicin efter operationen. Alt virker ok og hun er glad og mega hvalpelømmel igen :-)

Fokus.....

Opslået d. 26. februar 2019 kl. 9.25 Comments kommentarer (0)

Den forgangne week'end blev en af dem med fokus på en masse træning og især fokus på "fokus".

Lørdag havde vi 2. runde med Helle Sejer Damkjær og hvilken runde. Altså hvor har vi nørdet, filmet, lagt film op, trænet sammen og filmet igen og når man som LP1 niveau-kone færdes blandt de sejeste borderfolk på eliteniveau, så skæpper der en masse ny viden i kassen. Især interessant at en del af den måde man trænede øvelser ind på for bare få år siden, nu er afløst af andre indlæringsmetoder som giver bedre resultater.

Søndag stod den på "træningsplanlægning" hele dagen og med detaljeret planlægning af øvelsen "sideskift foran fra venstre til højre" - en øvelse som Dodo aldrig nogen sinde havde prøvet at udføre, lykkedes det at indlære hende øvelsen fuldstændig på 10 x 30 sekunder. Ja, den er god nok , ialt 300 sekunder = 5 minutter.

Så bliver man en anelse høj og ryger straks i tænkeboks med, hvad den slags planlægning kan bruges til.

Trænede selv en god halv time med Dodo i går aftes, inden rallytræning med S'erne, og en kobling af lørdagen og søndagens nyindlæring på førerniveau gav bare så meget pote.

En af øvelserne har været at lære Dodo "spring", forstået på den måde, at uanset hvor jeg befinder mig i træningshallen, så betyder en springkommando at hun skal finde springet og hoppe over det. Jeg kan nu placere springet midt på gulvet og f.eks. stille mig op ad væggen ude langs siderne og afgive en springkommando, og vupti, hun spotter springet, løber derhen og laver sit spring. Hun er ikke sat i nogen form for position foran springet eller andet der gør, at hun ved at det er den øvelse hun skal lave, hun løber frit rundt i hallen uden at skulle være hverken sittet eller dækket af noget bestemt sted, når min kommando lyder.
Hele indlæringen har haft fokus på at i LP3 og Elite klassen står fører ikke i lige løberetning for hunden, og så skal den altså lære helt fra begynderniveau, at spring betyder spring, uanset hvor fører står.


En helt ualmindelig tirsdag.....

Opslået d. 19. februar 2019 kl. 13.40 Comments kommentarer (0)
Dodo skulle møde til operation i Måløv i dag kl. 08:30. Vi havde tjekket trafiksituationen ret meget, for at undgå kø-kørsel, og i kraft af uge 8 og formentlig vinterferie i Kbh. området, håbede vi at det kunne køre nogenlunde. Vi var Dodo og jeg, for Jan fik svar på sine hudprøver fra Hamlet i går eftermiddags og fik besked på at han skulle møde akut på Roskilde Sygehus i dag kl. 13:15. Så var tirsdagen ligesom i gang. Dodo mødte fastede og vi landede i Måløv hos Jens til tiden, men inden vi var klar måtte vi have fat i Roskilde Sgh. for at få klarhed over, om Jan overhovedet skulle møde idag, for den lovede indkaldelse i e-boks var ikke kommet i går. Jo, den var god nok, kl. 13:15 hos en overlæge i dermatolog. Besked afsted til Jan på jobbet og så ellers ind til Jens og klargøring af Dodo til operation. Som almindelig hundefører føles det mærkeligt at have taget en feriedag med så meget kaos, for at få alle ender til at nå sammen, men det blev en rigtig god dag. Dodo's operation tog 2 timer og alt gik som det var planlagt. Efter narkosen var hun noget skæv på bentøjet, men ud på eftermiddagen og nogle timers søvn under varme tæpper, livede hun op og her til aften har hun fået tisset og spist lidt mad. Jan returnerede efter 1 times undersøgelser på Roskilde Sgh. og efter en del prøver har man vurderet, at hans symptomer for at have Lymfom cancer nok kan afløses af en "simpel" svampe-infektion i kinden. Der foreligger dog ikke endelige svar på alle prøverne endnu, men både Hamlet og Roskilde Sgh. er enige om "diagnosen" så vidt så godt. Nu står den på salve og noget behandling i pillleform, ihvertfald indtil de endelige prøver er klar om en uges tid. Vi håber det bedste og lægerne var ret overbeviste idag om, at det nok "bare" er en voldsom svampe-infektion. Vi er sikre på de har ret :-)

Hamlet med mere....

Opslået d. 15. februar 2019 kl. 14.30 Comments kommentarer (0)

Jan har brugt en del tid på lægebesøg de seneste uger - og efter at have slået HÅRDT i bordet i sidste uge efter 3 besøg hos egen læge, lykkedes det endelig, at få en hevisning til en hudspecialist.
Takket være en fantastisk sundhedsforsikring via hans arbejde, blev det hos en overlæge på Hamlet privathospital i Søborg.

På bare en time skete der alt det, som vi i frustration forgæves har ønsket skulle ske hos egen læge de seneste 5 uger, men intet er sket på den front, udover at lægen har udskrevet ny salve mod alverdens ting igen igen igen. Intet har hjulpet - tværtimod. Jan's sår på højre side af ansigtet er bare blevet værre og værre hver gang lægen har ordineret en ny salve.

Men igår skete der noget.

En masse biopsier og udskæring af en knude på kinden, som nu er sendt til akut analyse, så vi kan få svar på det hele primo næste uge. Normalt tager det ca. 14 dage at få svar på den slags undersøgelser, men overlægen var chokeret over manglende action fra egen læge, så der blev sat akut action på Jans forløb.

Da Jan kom hjem efter diverse "knive" i ansigtet igår, blødte hans sår så meget, at vi måtte skifte bandage for ca. hver 10. minut de første 3 timer. Så blev han beordret til at sidde stille i en stol, hvilket gav "ro på" og i natten løb stoppede den voldsomme blødning.

Idag går det noget bedre - han har været i bad, hvilket var en umulig proces igår aftes og kan nu færdes uden forbinding i ansigtet.

Godt han har haft "vinterferie" i denne uge, og godt at jeg har ret meget fri i næste uge.

For i næste uge skal Dodo tand-opereres og det skal vi så også til at kikke frem imod.

God week'end derude til alle.En sten i skoen.......

Opslået d. 7. februar 2019 kl. 15.10 Comments kommentarer (0)
Vi har været i konsultation hos Jens Ruhnau - Danmarks førende tandspecialist. Jeg var noget spændt hele dagen - med tendens til nervøse tanker. Fjollet, tænkte jeg flere gange i løbet af dagen, men måtte erkende at der stadig sidder noget "diagnoseangst" i mig efter alt det der skete med Chili, selvom vi er i en helt anden boldgade denne gang. Det var en fantastisk god oplevelse at være i Tanddyreklinikken - og alle nervøse tanker blev gjort til skamme af Jens, som i den grad har evnen til at skabe tillid hos både mennesker og dyr. Selv om Dodo skulle have krænget hele tandsættet frem i lyset, var hun fuldstændig rolig og tryg alt imens det foregik. Wow - det føltes godt. Og både før og efter tullede hun rundt og hyggede sig med Jens og de søde sekretærpiger i klinikken. Jens skitserede Dodo's bidfejl som svarende til, at vi mennesker konstant gik rundt med en sten i skoen. Vi kan godt gå, men det gnaver lidt og ligger stenen et bestemt sted, så gør det rigtig ondt og så begynder vi at humpe. Sådan har Dodo det i munden lige nu. Tygger hun på noget hårdt og biddet går op i ganen gør det ondt, men har hun gang i et opblødt oksehudstyggeben, så går det nok okay. Det stemmer ret godt med, at Dodo er begyndt at gå fra sin mad, hvis det er tørt foder der skal knases, men er det opblødt med vand og lidt guf på, så glider det ned. Godbidder som er hårde, fravælger hun også nu, mens de bløde kører fint. Jens' vurdering er, at der er to muligheder for Dodo's tænder. Den ene er en regulær tandregulering, som indebærer 3-4 gange narkose og - lige så mange og lidt til gange - besøg på tandklinikken. Den anden er en Vital Overkapning som betyder, at man skærer tænderne af i en højde der gør, at de ikke går op og sætter mærker i ganen. Når man skærer tænderne af rammer man jo tandnerverne, og derfor følger der en rodbehandling med i købet, samt en formning af tanden, så den får sin kegleformede facon igen. I "gamle dage" endte tanden med af være flad i overfladen "helikopterlandingsplads", som Jens kaldte det. Nu om stunder er der sket rigtig meget positivt i forbindelse med Vital Overkapning, hvilket gør, at der meget sjældent ses komplikationer efter en operation. Det er så det der skal ske med Dodo's to hjørnetænder i undermunden, men hvad med resten af tænderne ? Som det ser ud nu, står resten af tænderne ikke i zig zag bid, men nærmest overfor hinanden, som hos mennesker. Jens mener ikke, at det kommer til at give problemer på resten af tandsættet, da hunden sjældent kan tygge helt sammen på disse tænder, og det vil dermed heller ikke gøre ondt på Dodo med den tandstilling resten af tænderne har nu. Vi har nu fået en tid til operation af hjørnetænderne på Dodo i uge 8 - og det er jo faktisk "lige om lidt".

Man har et standpunkt.....

Opslået d. 30. januar 2019 kl. 8.25 Comments kommentarer (0)

Man har et standpunkt til man tager et nyt.

Skrev forleden, at jeg ikke ville få Dodo undersøgt på tandklinik, men den beslutning er nu gjort om.

Har undersøgt forholdene lidt mere og hvis man "bare" trækker tænder ud, kan man risikere at tungen "falder ud" der hvor der mangler en tand, hvilket kan give nogle andre problemer, så jeg ringede og talte med Tandklinikken (Jens Ruhnau).

Det vi selv kan se lige nu, er at hjørnetænderne laver store mærker i ganen og at hun er begyndt at "trække sig", når der serveres mad der skal tygges hårdt. Det kunne tyde på, at det gør ondt når hun tygger.

Tandklinikken fortalte mig bl.a. om hvor stort et indgreb det faktisk er, at skulle ned i kæben og befri store raske hjønetænder som har en lang rod. Ikke nogen helt simpel operation.

Så der tænkte jeg.....nope....det skal vi ikke fedte med hos den lille lokale dyrlæge, der må mere specialiseret mandskab til den slags.

Så i næste uge suser vi en tur til Måløv og får Jens Ruhnau til at tage en vurdering på Dodo' tænder.
17,4.......

Opslået d. 24. januar 2019 kl. 14.00 Comments kommentarer (0)
Dyrlægekontrol i går - af Dodo's tænder og samtidig rabies vaccinering så vi kan blive udenlands-klar. Vægten på den unge dame er 17,4 kilo, noget mindre end forventet, men hun er også en meget lang og slank model. Passer mig fint, at vi ikke skal tænke på overvægt og passe på med træningsgodbidderne. Dem går der nemlig en masse af hele tiden. Apropos tænderne er det ikke for godt - men det var forventeligt. Tandsættet er stadig ikke helt på plads, så vi venter lige lidt med at tage stilling, men dyrlægen mener ikke at vi kan undgå at trække tænder ud. ?? Hun foreslog - dyrlægen - som alternativ - en tur på tandklinik med Dodo, men nope det kommer slet ikke på tale. Dodo's overbid er blevet lidt større end det har været, så hvorfor ofre en masse penge på at rette hjørnetænderne, hvis hun bagefter stadig kan spise pomfritter med fortænderne uden at åbne munden :-)

Rss_feed