Velkommen til vores Colliebase

25.2.20 Træthed....


Matriklen emmer af træthed - Jan fordi det har været skodvejr i rigtig lang tid og det er bare hårdt at være ude i "den silende regn/læs blæst" hver dag. Han drømmer vist om klar frost og minus 1-2 grader.


Dodo er mega træt i disse dage. Præcis som de to forrige gange hun har været i løbetid - i ugerne lige efter, udviser hun voldsom træthed. Ikke at hun ikke vil træne - det vil hun gerne, men straks jeg sætter mig ved PC'en eller andet ikke "hunderelateret", så lægger hun sig straks for at sove og det gerne lige indtil vi skal i seng og sove videre.


Prøver at vise "solidaritet" og ikke kræve alverden af Dodo i denne tid, og lidt svært er det jo alligevel, for hundene skal jo være alene hjemme og "bare" sove i op til 8-9 timer, og så kan man bare ikke som hundefører være ligeglad med planlagt aktivering af hundene. De skal være i en vis grad "trætte" inden man kører hjemmefra i mange timer.


De klarer det flot  - hele banden - og her til aften talte vi igen om hvor fantastisk det hele fungerer med Dodo, Malou og Albert katten alene hjemme i hele huset hver dag.


Lykken er det perfekte hunde/katte-hold :-)


………………………………………………………………………………………………………………………………………………………24.2.20 Lyset....


Da jeg gik morgentur med hundene i fredags fornemmede jeg det lidt - bare en anelse - at dagslyset er ved at vende tilbage om morgenen. 


Det er stadig så mørkt at jeg har brug for pandelampen, men idag kunne jeg virkelig ane en forskel. Jeg kunne nøjes med at "støtte" mig til pandelampen, fordi alt ikke mere er bælgmørkt omkring mig på gåturen og i det fjerne kunne jeg idag se svagt dagslys i horisonten.


Ihh hvor jeg glæder mig til jeg kan sætte pandelamperne på stand by og lige så meget til, at jeg ikke skal udstyres med overtræksbukser, pelshue osv. for at gå morgentur. 


Hundene er ligeglade, de skal bare udstyres med deres seler og en karabinhage, og bum så går det derudaf.


Faktisk har jeg slet ikke brugt dækken til Dodo endnu - hun fryser overhovedet ikke, og heller ikke når hun ligger sammen med Malou i bilen. Men det har jo faktisk heller ikke været frostvejr denne vinter - endnu.


...................................................................................................................................................................................................................................................................23.2.20 Søndag....


Total week'end søndag - dem er der faktisk ikke ret mange af på årsbasis, og da den kom "tom" ind fra højre, fordi jeg valgte at bliver hjemme fra LP prøverne i Jylland, ja, så var dagen "fri".


Havde nu alligevel lagt lidt planer for dagen, bl.a. rengøring af bil - indvendig.


Hader at gøre bil ren indvendig og hader også når bilen er beskidt, så det er virkelig et dilemma. Prøver at finde alverdens overspringshandlinger for at slippe for opgaven, men ved også godt, at der kun er en til at udføre opgaven og det er mig !


Formiddagen gik med rengøring af huset og en bytur med Malou og Dodo, og lige et smut forbi Fakta for at hente madfløde til brug for broccoli-suppe, som jeg havde købt ind til, men glemt at købe fløden. Det fik vi klaret i et luftigt  - men dog tørt vejr  - og det var en skøn tur.


Jan har været ude og arbejde en del af dagen, først pga. strømsvigt i Stenlille og senere en fejl fra i går aftes i Lille Skensved. Der skulle fejlen dog kun "afsættes" så mandagsholdet kan tage over og udbedre fejlen på ledningsnettet.


Jeg tog efter frokost tilløb og gik i gang med rengøring af bilen og ligesom jeg havde fået støvsugeren ud, tømt bilen og var klar, så stod regnen ned igen. Crist altså - havde de ikke lovet tørvejr i dag ? Senere på dagen tjekkede jeg DMI og der var dagens vejr ændret til "regn", og jeg var helt ligeglad, for jeg gennemførte projektet uanset regndråber.


Fed fornemmelse at kunne lukke projekt "bil rengjort" ned - og mon ikke jeg nu kan vente en 3-4 måneder inden jeg skal på opgaven igen.


…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………...

22.2.20 Week'end hjemme.....


Det blev til en week'end hjemme denne gang. LP2 prøven med Dodo sidste lørdag i Jylland afgjorde, at jeg ikke ville "spilde" denne week'end på 2 feriedage, overnatning og en hel week'end i Jylland, og jeg tror det var et godt valg. Så hellere miste startgebyret.


Ikke mindst i betragtning af vejrudsigten som bare er regn, blæst, og stormstyrke i bygerne, og det er ikke optimalt, hverken hvis man skal med færge eller bil over Storebælt.

Samtidig har min far haft en lille blodprop i går, og ligger hen med let lammelse af den en ene side af kroppen, og det gør også at man bare ikke ønsker at være "langt" væk i flere dage.


I går fik jeg så en besked fra en collieopdrætter om, at hun gerne ville have et mini kursus i "leg med din hund" og hvad var mere nærliggende end at tage faklen og løbe med den, så vi mødtes i dag til en times kursus i "leg som belønning".  En times kursus med bare to kursister - super fedt. Dodo og Malou var strålende demohunde, og de to små hvalpe som var på kursus fik bestemt en masse med hjem. 


…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………...21.2.20 Mere KCS....


I går startede vi måling af Dodo's øjenvæskeproduktion og det var nedslående. Tallet lå på "5" og normal produktion er "20".


Dodo er SÅ dygtig til målingerne, og selvom det er ubehageligt med en papirstrimmel inde i øjet, så står hun bomstille og helt uden at bevæge sig imens vi måler. Det er helt fantastisk som hun takler det. Når så vi er færdige(strimlen skal være i øjet i 1 minut - og ja, tiden føles lige så lang som en "dækøvelse i LP), så krydres oplevelsen med masser af godbidder og ros.


Vi talte lidt om "5-tallet" på hjemmefronten og blev enige om, at vi sætter igang med den dyre salve med det samme. Ingen grund til at vente på om tallene stiger, så er det bedre at pengene fosser ud af pungen, så jeg indløser noget af recepten i eftermiddag.


Dyrlægen havde bedt om at vi ringede med dagens tal, og det gjorde jeg så her til morgen, og hun er fuldstændig enig. Sæt igang med Optimmune med det samme, og brug begge præparater 2 gange dagligt i starten.


...................................................................................................................................................................................................................................................................20.2.20 KCS.......


Dodo fik jo konstateret KCS - også kaldet tørre øjne med nedsat tårevæske produktion - lige før jul. 

Igår var vi til tjek, for at se om de øjendråber vi har givet 2 gange dagligt har haft virkning, og øv - det har de ikke.


Faktisk var tåreproduktionen dårligere nu end i december måned, så det er da noget trist.


KCS er en almindelig øjensygdom hos hunde, og hvis ikke det behandles, kan hunden få nedsat syn og blive blind. 


Faktisk viste den ene måling igår, at Dodo slet ikke producerede tårer i det ene øje, men efter en stund målte vi igen, og så fik vi udslag på den lille papistrimmel hun skal have i øjet.


Aftalen er nu, at vi skal "hjemmemåle" hver dag i nogle dage, og indrapportere tallene til dyrlægen og hvis ikke tallene bliver bedre, skal Dodo over på det sindsygt dyre præparat Optimmune hvor man får den svimlende mængde af 2 gram salve for 325 kr. 


Lidt enkel hovedregning giver en pris på 162.500 kr. pr. kilo !


Recepten ligger allerede i min pung og er klar til indløsning, så vi kan sætte igang med det samme, hvis de næste dages målinger ikke er for gode.


..................................................................................................................................................................................................................................................................


19.2.20 Rallyregler 2020....Der er kommet opdaterede Rallyregler fra DKK. Fik nærlæst dem igår og jeg skal da vist til at stramme kuglepennen lidt, når jeg er dommer - måske :-)


Der er bestemt øvelser, hvor jeg trækker alt for lidt - i forhold til reglementet for fradrag - f.eks. hvis hunden gør under banegennemløbet.


Minus 3 pr. øvelse .......det kan sandelig blive til en del....og gøer den gennem stort set hele banen, så er det IB.


Ahhrrr....jeg er ikke overbevist om, at jeg kommer til at dømme så strengt, jeg syntes ofte at hundene giver et glad bjæf og det skal der sandelig være plads til.


Det er noget helt andet, hvis jeg som dommer står og får piv ondt i ørerne af en hund der stress-gøer hele vejen rundt, så kommer der noget fradrag...og det skal sandelig være voldsomt for at det hos mig vil udløse en IB.


Jeg har faktisk været i en situation som dommer, hvor der var to dommere der dømte samtidig, hvor jeg og den anden dommer ikke var enige om hvad der skulle trækkes for "gøen". Hun var klar til at trække 3 point hver gang der lød et bjæf og jeg ville i den situation kun trække 3 point for alle bræf samlet, der blev givet undervejs.


Så kan man jo spørge sig selv, bør man som dommer trække for ALT der kan trækkes for, eller skal sådan noget som gøeri på banen vurderes som en gråzone, således at man som dommer selv kan vurdere niveauet i den givende situation.


Uhhhh....det kunne der nok blive en lang debat ud af, hvis man slog det op på FB, så det gør jeg ikke :-)


..................................................................................................................................................................................................................................................................


FP3 forude....

Efter turen til Jylland til LP2 har jeg besluttet lige at give LP2 træningen en lille pause. Har trænet en del og Dodo rykker ikke helt mentalt i takt med indlæring af øvelserne, så der skal nok noget tid, før vi prøver igen.

Til gengæld er der fuld fokus på afpudsning af FP3, som ligger forude i prøvekalenderen. Især heelwork skal finpudses, med 3 positioner, tempo og retninger.

Faktisk fik jeg i morges lige lyst til at kikke på Titelprøveprogrammet, og vovede at påbegynde indlæring af "1 bagpote på target". Lidt hyggeligt at lave en ny øvelse, når vi nu har trænet FP3 i længere tid.

I morges trænede jeg også med den nye belønningsstrategi og det ser ud til at Dodo begynder at forstå sammenhængen med mit kropssprog og på at det udløser belønning.

Dagen derpå....


Så er det mandag og dagen derpå - efter gårsdagens eminente rallykursus.

Det kværner rundt i kasketten efter sådan en omgang og der er lagt foreløbige planer.


Startede morgentræningen med Dodo med "løbe-baglæns"træningen, så hun kunne få gejst og gnist og lære de nye kropssignaler at kende. Men hold op hun var træt, så det blev en meget kort session. Lavede et par tricks og så var det rigeligt. Nu håber jeg hun har sovet godt ud hele dagen, så hun er mere kvik i aften.

Det er efterhånden også dagen derpå for det nye hjemmeside setup - og jeg kan slet ikke finde rundt i det. Skriftstørrelserne hønser rundt, så er overskriften stor, så er den lille, pludselig er den grøn !!! I må virkelig bære over med med mig indtil jeg får mere styr på det hele.

Lige nu har jeg ihvertfald fundet ud af, at linieafstanden skal være 0,6 - så langt så godt. Fantastisk dag...

Søndagen har været nærmest ubeskrivelig - træningsmæssigt.

SHS havde indbudt alle instruktører til et gratis heldags rallykursus med Ida fra Sverige og jeg tror nok lige, at vi alle fik vores forventninger indfriet - og lidt til.

Jeg er glad for at jeg havde både Dodo og Malou med, for det var SÅ koncentreret og med fuld fokus træning fra første lektion og her til aften er de begge to gået totalt i collie-brædderne. Kæft de er trætte og hvor har de fået mange godbidder i dagens løb.

Vi har fået så mange nye detaljer med hjem til rallytræningen - bl.a. "jeg skal tisse" position og "Lucky Luke position". Det var mega lærerigt at afprøve og vi skal da bare videre ud af den træningsvej :-)

Aldrig har Malou gået så glad en fri ved fod....og det bliver man altså bare høj af :-)….og Dodo....jo der er måske også en udvej for hende :-)


Sikken en fantastisk dag - jeg strøg lige hjem og lavede notater, kikkede på videoer som Charlotte Lia havde sendt mig - Tusinde tak Charlotte :-) - og så lovede jeg mig selv - ifølge aftale med Ida, at vi ikke gik hjem og lige skulle vise hvor dygtige hundene var. De skulle bare have ro og lov til at sove, og ja, jeg skal da lige love for at de sover. 
Tur til det jyske......

Dagen started med en heldagstur til det jyske.

Første officielle LP2 prøve med Dodo og hun havde det som forventet noget svært med prøvesituationen.


Lavede nogle fine øvelser og lige så mange gik i fisk med tyvstarter og for mange kommandoer. Tydeligt igen igen at se hvordan Dodo reagerer på alt det der forgår omkring hende, selvom hun kan alle øvelser til et 10-tal. Mega førerfrustrerende og jeg aner  efterhånden ikke hvad jeg skal stille op med hende. Prøver virkelig at støtte hende og opmuntre hende alt hvad jeg kan når vi er til prøve, men hun kan slet ikke rumme alt det der foregår omkring hende.


Uanset prøven idag, så er en ting sikker - dobbelt prøver næste week'end i Jylland - det bliver et afbud fra vores side. Det bliver for dyrt og tidskrævende at tage en feriedag, kørsel, bro, overnatning m.v. for at indkassere noget der kommer til at ligne 8 x nul :-) Vi fik 4 nuller i dag :-)

Spændende.....

Spændende om jeg overhovedet kan revidere hjemmesiden i dag - alt er nyt at se på, så jeg formoder at udbyder har sat et helt nyt system op. Nå men jeg prøver bare et eller andet.

Nu har jeg ihvertfald fået logget mig ind på en template, sat​ en skriftstørrelse op og fundet alfabetet.

Det har været det fedeste vejr idag og jeg har haft en feriedag. Ferie og ferie - for dagen skulle bruges på rengøring, tøjvask, lave juice, kage og crunch, og alverdens huslige gøremål, og uanset hvad jeg har brugt dagen på, så er jeg sikker på at min arbejdsgiver trækker en feriedag. Op og igang fra morgenstunden, og så var jeg færdig ved 15-tiden.

Al denne strukturerede fredag er udelukkende sat i værk, fordi jeg har en mega travl hundeweek'end forude, så der bliver ikke plads til noget andet, og så er det jo fantastisk lækkert at alt er klaret på hjemmefronten, og så kan jeg bare nyde week'enden.

Lækkert har det sandelig også været at hundene har kunnet rende ind og ud af huset som de har haft lyst til, for hoveddøren har stået åben det meste af dagen, imens jeg sjaskede med gulvvask osv. 
Utroligt det er midt i februar måned og vejret har været som var det april måned. 
Måske vi skrives ved imorgen, hvis jeg kan finde ud af at komme ind på siden her og redigere :-)


Blog

view:  full / summary

Det hjalp...

Posted on February 13, 2020 at 6:50 AM Comments comments (3366)

Det hjalp gevaldigt på hundeenergien at Malou og Dodo har sovet i dagtimerne et par dage, for igår til onsdags-rallytræningen, var der igen fuld fokus og energi på dem begge.

Rallymæssigt ikke på Dodo, men det ved jeg jo, men vi gik heller ikke et eneste rallyskilt. Hendes træningstid blev brugt på "fri ved fod" mellem alle skiltene og rundt om de andre ekvipager imens de gik rally. Tror vi alle syntes det var god forstyrrelse, med en Dodo igang med stillingsskift midt på rallybanen og "løbe omkring kegle".

Malou var totalt i rallyhopla, og jeg havde besluttet, at jeg skulle træne på den øvelse som hun mistede i begge rallyprøverne i lørdags, nemlig "sit under gang med hund på højre side".

Hahaha....første gang jeg lavde øvelsen igår aftes tog jeg mig selv i, at jeg da havde glemt at give Malou mit kropssignal for øvelsen til prøverne i lørdags, og vupti, så var den øvelse analyseret. Prøvede et par gange med og uden kropssignal, og Malou laver kun øvelsen når hun får mit kropssignal.

Så kald bare de 2 x minus 10 i lørdags for "fejl 60" :-)

En streg i sandet....

Posted on February 12, 2020 at 8:10 AM Comments comments (2)

I dag kan jeg slå en streg i sandet, for det regnskab jeg har lavet for Collieklubben er godkendt, anmærkningsfrit og uden korrektioner, af klubbens to revisorer. Så noget kan jeg da finde ud af :-)

Det bliver så mit sidste regnskab for klubben, idet jeg som tidligere skrevet, melder mig ud af bestyrelsesarbejdet og dermed også som kasserer.

Det er godt nok fedt, at det hele bare bliver godkendt og at der ikke skal laves rettelser/omposteringer osv., så min Sudoku gik op.

Det lyder nok skørt, men jeg elsker at løse opgaver, og laver Sudoku hver dag i frokostpausen og at lave et regnskab er ligesom at løse en Sudoku. De rigtige tal skal stå på de rigtige steder og til sidst går det hele op i en højere enhed, hvor bankkonti stemmer fuldstændig overens med de bogførte posteringer.

Så det var den sidste DCK Sudoku, men de små jeg laver i frokostpausen fortsætter bare derudaf i nogle år endnu.

Træthed...

Posted on February 11, 2020 at 7:45 AM Comments comments (0)

Vi skulle rallytræne med Stine og Susanne igår aftes - normal mandagsaften-træning. 

Men - hvor var de trætte og uoplagte - hele banden - altså hundene.

De havde da godt nok været til dobbelte rallyprøver alle sammen i lørdags, men det har da været både søndag og mandag siden.
Og dog - for Malou og Dodo har ikke rigtig haft hverdagsro, da Jan havde en fridag mandag, så de var ret trætte.

Skidt pyt - det gik lidt op i rally-hat-og-briller, og så testede vi nogle fremsendingsdetaljer af med både felt og kegler, så hundene fik lov at løbe lidt i stedet for de sædvanlige stationære øvelser.

Dodo fik lov til at lave "fremsending a la LP2" og for hendes vedkommende blev fremsending til kegle til "rundt om kegle med indkald" også a la LP2.

Lige om lidt venter første LP2 prøve og Dodo er slet ikke klar, men turen skal også primært bruges til at finde ud af hvor øvelserne halter mest, eller om det som vanligt er hendes opmærksomhed der halter allermest.

Frisk luft....

Posted on February 10, 2020 at 4:10 AM Comments comments (0)

Så lagde blæsten sig og jeg fornemmer at Dodo er glad for det.

Vi var ude og se på ny bil igår formiddags (ja ja det spøger igen) og det luftede godt om ørerne på os. Dodo og Malou var naturligvis med og fik en gåtur i den friske luft. Dodo skulle ikke tisse - nope - ikke i regn og blæst. 

Hjemme igen tog vinden og regnen endnu mere til, og ud på eftermiddagen kunne jeg godt se at Dodo var trængende, og hun var ved døren flere gange. Hver gang jeg åbnede døren stak hun lige snuden ud og lige så hurtigt var den inde igen. Ikke om hun var til at drive ud i ruskevejret.

Senere på eftermiddagen var den gal igen, og jeg tænkte, SÅ er det nu. Jeg bliver simpelthen nødt til at gå med hende helt ud i haven, så jeg måtte iføres det store regnsæt og støvler, og så gik vi i haven. 

Det virkede fuldstændig skørt at iklæde sig det store udstyr, for en 3 minutters havetur, men det virkede - Dodo gik med mig og fik straks besørget det hun skulle.

Og så gik det ellers i rasende fart ind i varmen igen.

Malou derimod - hun elsker at være ude i al slags vejr og hende var vi nærmest nødt til at sørge for at holde inde, såfremt hun ikke skulle blive gennemblødt i løbet af dagen. Hun kunne fint have ligget på havefliserne i hele og halve timer - også i regn og rusk.

Mærkelige tegn og gerninger...

Posted on February 9, 2020 at 10:50 AM Comments comments (0)
Har I lagt mærke til, at nogle dage er bloggen præget af "ingen linieskift" og mærkelige tegn i stedet for "æ", "ø" og "å". Hvordan teksten kommer til at se ud her på bloggen, afhænger af hvilken computer jeg skriver på, og det have noget med websitebuilder-systemet at gøre. Faktisk lidt irriterende - man har sat det pænt op, så det er læsevenligt, og når man trykker på "offentliggør", så er alle linieskift fjernet og det hele står hulter til bulter. �?v - og det kommer så også til at ske i dag, for jeg har luret at min hjemme-pc giver det "grimme look". Sådan er det, og jeg kan vist ikke ændre på det, eller også handler det om, at jeg heller ikke kan finde ud af at ændre på det, hvis jeg havde lyst. På site-builder-siden kan der vælges noget der hedder "Kategori 1", "Kategori 2" eller "Kategori 3", og så er der en pil man kan vælge på, men når man klikker på pilen er der ingen valgmuligheder. Men om det har noget som helst med sideopsætningen at gøre....fisk. Jeg håber I kan følge med på siden alligevel.

Fed rallydag...

Posted on February 8, 2020 at 2:25 PM Comments comments (1)
Dagen gik med dobbelte rallyprøver i SHS regi. Fed rallydag med glade hunde og top timet arrangement. Flere deltagere kontaktede mig ved dagens start, for at høre om det kunne være rigtigt at jeg "kun" var deltager og ikke rallydommer på dagen. Og ja, i dag var det mig der stod på deltagerlisten og overlod dommeropgaven til dygtige Anita og datter Amanda. Så fed en dag blev det - havde ingen forventninger til Dodo overhovedet - vidste at Malou var glad og fantastisk - og jeg fik det hele indfriet - og lidt til. For Dodo var faktisk lidt på i prøve 1 og lavede totalt surprice i prøve 2 hvor hun blev 2. vinder med 93 point. Malou var S�? glad og fantastisk i championklassen, men mistede en øvelse (sit under gang på højre side) i begge baneforløb, så det kostede jo en 10'er. Så er det faktisk lidt fedt at komme ud med 81 og 84 point fra en bane :-) Der var rosetter til alle der bestod i dag - et initiativ jeg havde foreslået SHS som arrangør, og jeg fornemmer at det var noget deltagerne var glade for, især i begynder og øvedeklassen, hvor det er meget stort at få en "pind". Og så gik vi direkte hjem og tilmeldte os til en rallyprøve mere :-)

Pensionsniveau....

Posted on February 7, 2020 at 8:10 AM Comments comments (0)

Vi oplever mange sjove ting i klinikken hvor jeg arbejder. Forleden kom en klient, som er kommet hos os i årevis, og da jeg har været i klinikken siden den åbnede for 11 år siden, er jeg vist at betragte på inventarlisten.

Ihvertfald kommer klienten ind, sætter sig med en kop kaffe og så siger hun spontant, "Sig mig engang, skal du ikke snart på pension?".

Hvad svarer man til det..? "Jo tak som byder - eller hvad ?

Jeg tror ikke helt dåbsattesten er på pensionsniveau endnu og lysten er der slet ikke, så det er vist en dårlig ide at tænke i de retninger på jobbet.

Til gengæld har jeg besluttet at gå på pension fra Collieklubarbejdet og det er nu meldt ud til medlemmerne, at jeg ikke fortsætter i bestyrelsen for DCK efter Generalforsamlingen i marts måned. 

Det føles mærkeligt og også skønt, ikke at skulle bruge så meget tid på klubarbejdet. Jeg har måske nok også haft lige lovlig mange opgaver, men det har jo med at gribe om sig og mere kommer lige så stille til. Der er ikke en eneste dag hvor jeg ikke laver klubarbejde, så det må da give noget ekstra tid til noget andet, når det stopper i løbet af marts måned.

Jan glæder sig også.....han syntes det har været for meget jeg har lavet for klubben, med bestyrelsesarbejdet som kasserer, styring af medlemskartoteker, regnskab, udarbejdelse af klubbladet og hele projektopgaven omkring udgivelse af bladet, overholdelse af deadlines osv. osv.
Og så har der jo været træningshold for klubbens medlemmer, hvalpehold, LP-hold, og også nogle rally- og trickshold. Hold jeg har undervist gratis uden nogen form for kompensation.
Medhjælper ved skuer og andre arrangementer - og hvor har det været sjovt og hvor er der gået mange timer med det hele.

Nu skal der nogle andre hænder til at tage over og som Jan siger...."Du har aftjent din værnepligt, og det er ikke dit problem at finde nye folk til opgaverne", og han har da så fuldstændig ret.


Mere rally...

Posted on February 6, 2020 at 8:10 AM Comments comments (1)

Jeg nåede lige præcis til rallytræning igår aftes, efter at mit yngste barnebarn Mark havde indkasseret sine gaver i anledning af at han fyldte 7 år.

Uhh de bliver så store de børn, men han er heldigvis stadig til at købe legetøj til og ønsker sig vandpistoler og gravemaskiner. Jeg nåede lige præcis til hoveddøren med gaverne, så springer døren op og Mark siger..."Hej mormor, skal jeg ikke lige hjælpe dig med at holde alle gaverne" :-)

"Ved du hvad mormor, jeg har fået Lego i gave og det skal vi to bygge - idag". Ahrrrr det blev så ikke "idag" for huset var fuld af lagkagegæster og klokken var ud på eftermiddag, og jeg havde udset mig muligheden for også at nå til rallytræning om aftenen.

Så legobygning må blive en anden dag.

Apropos rallytræning, så gik der nørderi i aftenen. Lille luksushold hvor vi igår kun var 3 kursister, og pludselig spørger Helle mig...."hvad bliver man trukket for, hvis man i "8-tal med sideskift" skifter hunden over, når man er ud for en af keglerne.

"Fisk", svarede jeg, og sagde at jeg meget ofte i skiftet så, at det er føreren der træder et skridt skråt fremad og at det faktisk er hunden der holder sin bane. Men så bliver det jo også til et sideskift for hunden, men det er bare ikke hunden der skifter side - det er føreren der skifter bane.

Det gik der så nørderi i, og vi endte med at gå adskillige test forsøg, både ligeud og rundt om kegler.

Supersjov træningaften med fokus på de små detaljer.

Udsalgstid....

Posted on February 5, 2020 at 6:40 AM Comments comments (0)

Januar er for mange butikker udsalgsmåned og kludebutikkerne bugner gerne af alverdens nedsatte effekter.

Jeg har slet ikke været på udsalg i år - mangler ikke noget - ihvertfald ikke tøjmæssigt.

Forleden skulle jeg i anden anledning forbi min yndlingstøjforretning og fik lige set stativerne udenfor butikken, med mange "rester" som var nedsat ekstra meget, og fik da øje på en strik cardigan, som jeg købte på udsalg sidste sommer.

Var ved at gå bag af dansen da jeg så prisen. Sidste forår var prisen for blusen 1.000 kr. og jeg syntes jeg gjorde et kup, da jeg så købte den på udsalg til 499 kr.

Nu er prisen så nedsat til 100 kr. !

Det er bare for vildt - gad vide om de stadig tjener penge, når de sælger varer til 10% af den oprindelige pris ?

Anyway - jeg er super glad for min dejlige kvalitets cardigan og nyder at gå med den, og ligefrem købe en til bare fordi den var mega billig - nej det ville jeg altså ikke.


Rallybedømmelse...

Posted on February 4, 2020 at 7:00 AM Comments comments (0)

Jeg trænede sammen med Susanne/Annesine igår aftes - rally som vi plejer, og vi lavede en bane hvor der var 3 spring placeret i lige linie.

Første spring var øvelsen "alm. spring" og de næste to spring var øvelsen "sit, dobbeltspring, ro på, tilbagespring og plads".

Interessant var det at se hvad der skete, når øvelserne skulle udføres, for det var svært at få ro på hundene når det første almindelig spring var taget. De havde luret at der stod flere spring ret forude, og så kunne man jo lige så godt tage dem med det samme.

Malou laver følgende: Springer over det første spring, og når også at springe over det andet spring, inden jeg får hende stoppet......og hvordan skal det så dømmes, tænkte jeg.

Første spring er udført korrekt, men uden opbremsning inden hun påbegynder dobbeltspringet. Hvordan skal det bedømmes ? Hvilken en af øvelserne skal laves om ? Er det første spring som mangler opsamling inden næste øvelse begynder, eller vurderes det at Malou allerede er gået i gang med dobbeltspringet, fordi hun fortsætter over næste springbom. Godt nok uden at sitte først, men hvilken af øvelserne er det reelt der bør laves om ???

Jeg har gransket scenen flere gange, og er nået frem til, at havde jeg stået i situationen som dommer, ville jeg have vurderet, at det var det første spring som var udført forkert og at dobbeltspringet ikke kan være påbegyndt når hunden ikke har sittet først.

Men situationen er faktisk lidt tricky og som dommer skal man i den situation kunne tænke og vurdere hurtigt.
Rss_feed