Velkommen til vores Colliebase

Klik her for at redigere underoverskriften.

Blog

vis:  hele indlæg / kort version

Afklaring.....

Opslået d. 30. november 2019 kl. 15.15 Comments kommentarer (0)

Så fik jeg afklaret hvad det er i Hønsehuset (træningshal på Bornholm), som Dodo er SÅ rædselsslagen for.

Vi er på Bornholm denne week'end - jeg skal dømme rally lørdag og søndag og da der var officielle LP prøver fredag aften, tog vi færgen fredag middag, så vi kunne deltage.

Da vi entrerede hallen var Dodo glad og fro og intet at mærke - lige indtil en person smækkede indgangsdøren I og åbnede den igen !!!!!

Lyden gjorde Dodo rædselsslagen og omgående var halen helt oppe under maven.!!

Jeg spugte, om det var muligt at døren måske kunne stå åben imens LP1 prøven foregik, men nope - den skulle lukkes pga. varmen i frokoststuen og så måtte vi acceptere det "klunk" som håndtaget sagde. Jeg bemærkede, at så måtte jeg nok trække mig fra dagens prøve og fik svaret "Det er jo ikke mit problem, så det finder du selv ud af". !!!!
Jeg bemærkede mig personen og glemmer hende aldrig. 

En anden hundefører overhørte samtalen, og straks blev håndtaget på døren tapet fast med gaffatape, så man slet ikke kunne benytte håndtaget :-)
Tusinde tak :-)

Dodo var obs på alle lyde til prøven - men på ingen måde angst og vi trak da også et par nuller i øvelser på "afstand" fra fører - men altså altså.....hun trak også 3 x 10 taller og 2 x 9 taller....og jeg jublede hele vejen hjem til hytten.:-) :-)

Vi fik vores første 3. præmie i LP1 - blev 3. vinder med roset og flotte gaver med legetøj og foderpræmier....og jeg har fået viden om hvad der skræmte Dodo SÅ MEGET da vi var i hallen i foråret 2019 :-) SÅ dejligt med afklaring. :-)

Nu med border collie.....

Opslået d. 25. november 2019 kl. 9.00 Comments kommentarer (0)

Jeg har været på et super godt heldagskursus under temaet "Fra træning til konkurrence".

Vi var en broget flok af DKK LP folk på alle niveauer og DCH Brugshundefolk. Spændende at se de andre ekvipager på dagen, og ikke mindst at erfare deres måde at træne på.

Vores instruktør er border collie ejer og har flere af slagsen som kører på hvert sit energi-niveau, og dermed også skal trænes vidt forskellige. Den viden kunne vi alle lære at bruge til noget.

Vi lagde ud med at gå 4 LP øvelser efter eget valg, som var det til en rigtig prøve. Vores instruktør var observatør på os og vores hund, og en anden kursist var så prøveleder, så det hele så "rigtigt ud".

Da Dodo havde være i ringen fik jeg følgende feed back...."Det kan godt være din hund er sensitiv og bange for forskellige ting, men noget af det du af og til ser som "angst" er slet og ret at hun står og hyrder alting. Halen står lavt mellem benene og hun trykker sig lidt i kroppen - jo den er god nok du har sgu fået dig en border collie".

Slam sagde det lige - og så gav det mening med hendes af og til sjove adfærd når vi er ude. 

Dermed skiftede træningen for vores vedkommende fokus, for jeg skal lære at håndtere og også udnytte hendes adfærd som border collie. 

Vi fik 3 træningsmetoder i forhold til at "komme ind på konkurrencebanen" - den ene var "konkurrence", den anden var "agility/rally" og den tredje var "den perfekte".

Med Dodo skal der trænes på "den perfekte" - som vil give bedst udbytte, når hun hyrder så meget som hun rent faktisk gør.

Spændende spændende spændende - men også en møj svær situation, for det er jo ikke en border collie jeg har købt og ej heller ønsket mig, men vi skal nok få noget godt og positivt ud af situationen. Ihvertfald er det fedt at have fået sat ord på Dodo's adfærd.
 

Vintertræningmakker søges ......

Opslået d. 21. november 2019 kl. 14.10 Comments kommentarer (0)
Så strøg der lige en måned - og vi er nu i slutningen af november måned. Dagene flyver afsted, med hverdagstræning, fokus/detalje-træning og fremtidsplaner. Ihhh altså - jeg mangler en træningsmakker, som vil træne LP2 100% seriøst henover vinteren, men jeg kan ikke lige få øje på en. Dem jeg kan få øje på har problemer med træning i "haller" og har planer om "hvalpe" - og så er alting jo usikkert. Syntes bare jeg mangler en seriøs træningsmakker den kommende vinter - men findes det ikke, så er planen at snuppe nogle enetimer hos dygtige instruktører og bagefter afsted til en masse officielle prøver med Dodo, med det samme 2020 sætter i gang med prøvesæsonen. Aaret 2019 er ved at slutte på prøveniveau - vi har 2 stk. LP1 prøver endnu på kalenderen og 1 stk. rallyprøve inden året slutter - og allerede nu må jeg konstatere - det har været et fantastisk dejligt prøveår for både Malou og Dodo :-)

Hahaha.....

Opslået d. 20. oktober 2019 kl. 15.50 Comments kommentarer (1)

Hahahaha???..har I læst mit blogindlæg fra i går....."vi skal vist bare hygge i rally for Dodo og Malou kan intet"......og det var den stemning jeg gik i ringen med i dag ....og hvad sker der så lige......Malou går en fantastisk bane 1.....får en IB....som jeg selv trak, fordi der var lidt for mange "sitter" i banen og det giver bare en langsom Malou. Jeg var mega glad da jeg forlod ringen med Malou og tænkte....så glad en hund ???..og en ny prøve i ring 2 om lidt - vi går bare ind og giver den gas. Og så går Malou som en drøm - 98 point og 3 vinder i et championfelt på 15 starter. Hold nu helt op hvor jeg er stolt af Malou :-) :-) Senere på dagen var det Dodo's tur - igen samme tanke - første gang indendørs siden den katastrofale Bornholmertur for 7 måneder siden.....det kan nok kræve sin fører - men Dodo er ved at være så skarp i sine LP kommandoer at de kan bruges - også i rally - så når jeg siger "sit", "stå" eller "bliv" - så udfører hun øvelsen :-) 98 fantastiske point fik vi - og jeg var målløs af overraskelse og glæde :-) På rallybane 2 gik det også fint, men dog ikke til top top point, for lige da vi træder ind i hallen møder vi en mand med hue og stort skæg og ham blev Dodo bange for. Det fik jeg trænet ud af hende inden vi skulle på banen, men hun var alligevel obs på alt der foregik i periferien og da Dodo var dagens sidste hund i hele rallyshowet var mange begyndt at pakke sammen med raslende metalbure og leben på tribunen, så det kostede 3 ommere og et par små streger. Det betyder intet - 89 point - indendørs - efter en toppakket week'end på tur i tre dage - søde lille Dodo - jeg begynder at tro at du bliver en fantastisk stjerne, hvis jeg formår at støtte dig 100% når vi skal præstere sammen :-) Sikken en week'end - en tur med selskab af de skønneste hundevenner - på færgen ud - til prøverne begge dage - på færgen hjem .....og altså.....det er vidunderligt. Jeg satser på en Samsø-tur igen til næste år :-)

Samsø....

Opslået d. 19. oktober 2019 kl. 14.10 Comments kommentarer (0)

Man kan næsten kalde det "traditionen tro" med hensyn til vores deltagelse i hundekonkurrencer på Samsø i oktober måned.

De første år har jeg været rallydommer til konkurrencerne, men sidste år besluttede jeg at jeg i år ville være 100% deltager.

Idag var der Dogdance og Færdighedsprøver og vi var med over hele linien.

Malou gik den fedeste HTM1 performance men ville ikke ud på de glatte gulve efter sin danseopvisning (der er gulvtæppe på prøvearealet), så jeg måtte ind på tæppet og hente hende med snor på. Det koster bare ALT ....så sætter man snor på i prøveområdet er man automatisk disket.
SÅÅÅÅ ligegyldigt - Malou var en kæmpe stjerne idag :-)

Dodo var i Dogdance Begynderklassen for anden gang og hun gik også rigtig fint - dog med et par ukorrekte positioner hist og pist - men alt ialt super tilfredsstillende. Hun blev nr. 3 med godkendt program ud af 7 starter  i klassen.

Efter en lang dag startede Færdighedsprøverne og her var Dodo tilmeldt i Færdighedsprøve 2. Hun klarede det SÅÅÅ flot og bestod med 4,3 ud af 5 mulige.
Trods det flotte resultat tager vi en Færdighedsprøve 2 en gang til, for der er danseprøver igen om 2 uger, og vi kan på ingen måde træne op til næste niveau på 14 dage. 

Det har været en fantastisk dansedag på Samsø og imorgen er der rallyprøver på øen - og lige her forventer vi INTET at kunne prale af :-) :-)
Malou gider ikke rigtig rally og Dodo kan ikke rigtig rally....såeeeeee......vi skal vist bare hygge lidt :-)

Interessant......

Opslået d. 10. oktober 2019 kl. 8.05 Comments kommentarer (1)

Jeg har netop købt den nye træningslogbog "Just Be Dog". En genial bog i et fantastisk format, som gør, at den passer til at have med ud på træningsbanen.
Bagerst i bogen er der resultatlister til brug for de LP prøver man har deltaget i, og hvor man kan notere sine resultater for de enkelte øvelser.

Se det var meget interessant, da jeg udfyldte dette skema igår, for....

Jeg har nu været oppe i LP1 med Dodo 9 gange i 2019 og vores resultater har enten været 1. præmier (4 stk.) eller 2. præmier (5 stk.). Hver gang vi har fået 2. præmie har det været fordi Dodo har misset en af dagens øvelser og så er det lidt svært at få en 1. præmie med et 0 i en øvelse.

Skidt nu med det - det interessante er, at jeg jo ved, at Dodo er bange/utryg for visse typer af mennesker og det har også præget hendes performance i prøvesammenhæng. Hun har været bedst til prøver med kvindelige dommere eller kvindelige prøveledere og jo flere personer der er på banearealet, jo mere skal Dodo holde øje med, så - er der prøveleder + dommer bliver det sværere for Dodo at præstere, men er prøvelederen en kvinde går det bedre :-)

Øvelsesmæssigt er Dodo så stabil, at der stort set ikke er nogen udsving i hendes øvelsesresultater - altså udover at hun så mister en øvelse i ny og næ.

Hendes lineføring er meget ringe - det er første øvelse i ringen og Dodo scanner hele verden i den øvelse, så kommer "stå" øvelsen, som hun får super fine point i hver gang. Springet mister hun ca. hver anden gang - løber udenom !!!
Stillingskift er til top point :-)

Indkaldet er lidt spændende, for dommeren får ikke lov til at holde hende, og da dommeren stiller sig tæt op af Dodo imens jeg går fra, bliver hun af og til så usikker, at hun stryger fra stedet inden jeg får indkaldssignalet. Skidt pyt - det 0 tager jeg med ro i sjælen - det er kun i LP1 at dommeren skal være så tæt på Dodo.
Så kommer apport og sit øvelse - kæmpe 10 taller hver eneste gang og dækken er også til 10 stort set hver eneste gang.

Summa summarum - bare det at skrive de enkelte øvelsesresultater ned i den nye logbog har givet et kæmpe overblik over hvor fokus skal ligge i den kommende LP2 træning. 

Interessant læring i 2019 har også været at prøve Dodo af hos de forskellige LP dommere for at se hendes reaktion og vi mangler vist kun at stille for Wagn, Laila og Erling, så har vi været oppe hos alle dommerne....

......men mon ikke det kommer i 2020. Dodo er allerede tilmeldt de første prøver i LP2.

Det må være en fejl.....

Opslået d. 27. september 2019 kl. 3.10 Comments kommentarer (0)

Forleden dag så jeg, at der blev skrevet på FB at listen med Årets Hunde i LP nu var opdateret efter week'endens prøver i Ballerup, som åbenbart var de sidste kvalificerende prøver til ÅH i 2019.

Jeg har ikke skænket ÅH konkurrencen en eneste tanke og har heller ikke på noget tidspunkt kikket på kvalifikationslisten for at se stillingen til ÅH, men da listen blev slået op i mandags tænke jeg, mon de er med, alle dem jeg ved ringsiden i LP i Ballerup hørte tale om placeringer og point og spændende rækkefølge på kvalifikatonslisten.

Så var det at jeg var tæt på at falde ned af stolen - måtte lige kikke en 3-4 gange efter - og jo....der stod Dodo anført på Årets LP1 liste som årets nr. 6 !!!!!!


Det må være en fejl tænkte jeg, og ja der var fejl i point sammentællingen. Der stod 19 point og hvis man talte på tværs blev det kun til 17. Anyway det ville ikke ændre på hendes placering som årets nr. 6.

Så satte jeg mig efterfølgende ind i reglerne og fandt en fejl mere i pointafgivelsen, for Dodo blev nr. 5 i Ballerup om lørdagen og nr. 6 i Ballerup om søndagen, såeeeeee....der var røget et point for meget på om lørdagen, fordi vi var to ekvipager med samme pointtal. 
Jeg har bedt om at få det rettet - så hvis jeg kan regne rigtigt, så ender Dodo på en samlet 7 plads i Årets Hund placering i LP1 i Danmark.....eller måske alligevel som nr. 6, fordi hun har 3 resultater fra årets ÅH prøver.

Det er saftsuseme mega mega mega flot af min lille forstyrbare princesse Dodo.

Der er finaler den 12. oktober og det er kun de 5 bedste ekvipager der inviteres, så vi skal ikke til nogen finale, men det er vist også meget godt, for jeg skal nemlig selv ud og dømme en rallyfinale den 12. oktober, og jeg fornemmer ikke arrangørerne ville blive henrykte hvis jeg pludselig meldte fra som dommer :-)

Hvor tiden ræser.....

Opslået d. 20. september 2019 kl. 13.10 Comments kommentarer (0)
Dagene går - tiden ræser - og vi har det fantastisk. Dodo har været på Dyretandklinikken igen, narkose og hele turen for at tjekke om alt er ok efter den store tandoperation for 1/2 år siden. Det blev en god dag - alt er ok - rodbehandlingen er tæt og tandnerverne trækker sig sammen, som de skal i den alder som Dodo har. Det var godt at få "tjek - alt ok" på den del af Dodo's liv. Hvis ikke der sker noget i mellemtiden med Dodo's tænder, skal vi først til ny kontrol om ca. 3 år. Træningsmæssigt har vi haft nogle hyggetræningsdage på nørdebasis - mest på rallyniveau - selvom hverken Malou eller Dodo skal koncentrere sig om den disciplin den kommende tid - men sjovt og hyggeligt har det været. Apropos rally - så modtager Malou sin supercert-roset i Ballerup den kommende week'end - et cert hun helt mod forventning snuppede for godt en måneds tid siden. Certet gør ikke, at jeg får tanker om at skrue ambitionerne op for at få en ny titel på Malou - nej - Malou er hyggetrænings-hund og lige så snart jeg får ambitioner "står hun af". Så måske tager vi en prøve i ny og næ - men intet målrettet. Dodo træner kun på færdighedsprøve niveau 2 lige nu - bestod niveau 1 i august med flotte tal, så vi satser på at vi kan træne op til niveau 2 inden vi skal til Samsø i oktober måned.

Velkommen....

Opslået d. 29. august 2019 kl. 8.20 Comments kommentarer (0)

Velkommen til hverdagen efter sommerferien - som bød på masser af afslapning og ned i gear. Fornemmer det er sundt lige at lande sådan helt ihvertfald en gang om året.

Træning er startet op igen og det betyder afsted til selvtræning, afsted som instruktør og også selv gå på hold, de tre af ugens fem hverdage. Og week'enderne - de er booket så meget op resten af året, at jeg faktisk kun har 3 ledige week'end datoer i resten af 2019. 

Og så er der jo alt det løse, og det er bl.a. imorgen hvor Dodo skal til Tanddyreklinikken i Måløv igen, til et tjek af hendes opererede hjørnetænder. Hun skal i narkose og så tages der røntgenbilleder, bl.a. for at se om den rodbehandling man har lavet er 100%, så hun ikke går rundt og har tandpine.

Jeg tror på at alt er som det skal være - de er jo extremt dygtige på klinikken. Ved ikke hvor mange der så klinikkens opslag på FaceBook sidste fredag - men der var personalet igang med at pakke den store taske med operationsgrej, for mandag gik turen til Stuttgart i Tyskland, for at operere en tiger, som man formodede led af tandpine. 
Mandag fik vi så en lille video dernede fra, hvor man kunne se Jens Ruhnau undersøge tigeren. 
Jeg er spændt på at høre imorgen, hvordan resten af dagen gik for både tiger og tandklinikpersonale.

Apropos Dodo, så har hun fuldstændig ændret adfærd de sidste par måneder. 2. løbetid er overstået og jeg har faktisk været bekymret for om hun skulle have begyndende livmoderbetændelse eller noget andet var galt, for hun er meget mere stille og rolig, end hun tidligere har været. Dyrlægen siger det er helt normalt at hun er lidt stille i den periode af alderen, og der var intet at bemærke usædvanligt på hendes helbred.

Som hvalp var Dodo ikke til at styre på 5 tønder land - konstant i action, ræsede rundt, jagtede alting, drillede katten og Malou, men heldigvis uden at ødelægge noget som helst, når vi var på arbejde. Og nu - nu er der bare SÅ meget mere ro på hende.

Her efter sommerferien besluttede vi så, at nu var det tid til at give både hunde og Albert-katten hele huset til rådighed, når vi er på arbejde, og diverse aftryk i sengene viser, at Dodo vist ligger og sover sammen med Albert oven på min seng det meste af dagen, og Malou ligger vist mest på et køligt klinkegulv i disse dage.

Så starter hamsterhjulet igen....

Opslået d. 18. august 2019 kl. 13.20 Comments kommentarer (1)
Så er ferien slut og i morgen starter hamsterhjulet igen :-) Ej, altså, det har været en fed ferie, og jeg sluttede af med en tur til Rønde i det nordjyske, Hangar 17, og Dodo i Færdighedsprøve 1 og også Dodo i den uofficielle Begynderklasse. Malou var også tilmeldt i "træningsklassen", men hun nåede ikke at komme i ringen, da dagens event trak ud og der var 3 timers kørsel hjem, så jeg trak hende fra "Træningsklassen ". Dodo var fantastisk i Hangar 17 - altså - helt vildt - ingen bekymring og dæmpet hale, totalt på konstant, og vi var både første og sidste hund i ringen i de officielle prøver. Der var 10 hunde til Færdighedsprøver og vi blev råbt op i vilkårlig rækkefølge under præmieoverrækkelsen og vi fik 4,6 i gennemsnit. Så flot og jeg er Såååååååååå GLAD OG TILFREDS. Inden turen til det jyske havde vi trænet som til en Færdighedsprøve - hver dag i 4 dage, og jeg har skrevet mine egne observationer op for de 3 af dagene og der landede vi på henholdsvis 4,4, 4,3 og 4,8 i forhold til mine egne pointgivelser, så 4,6 er mega flot med en superglad Dodo på udebane i ukendte omgivelser :-) I vores HTM program i Begynderklassen vandt Dodo klassen - der var 4 ekvipager, men kun 2 gennemførte. Dodo var super på og såååååå glad, og jeg belønnede efter prøven med trækkelegetøj, som det var svært at få hende til at slippe - og Dodo syntes det var en kæmpe fest. Jeg festede så længe, at jeg faktisk havde lidt ondt i det ene håndled resten af dagen - men hvad gør man ikke for at holde hunden glad og i festhumør :-)

Rss_feed