Velkommen til vores Colliebase

Klik her for at redigere underoverskriften.

Blog

vis:  hele indlæg / kort version

En uge går hurtigt...

Opslået d. 24. januar 2020 kl. 7.55 Comments kommentarer (0)

Så er der gået en uge igen og der er nu kun 11 måneder til juleaften !

Godt at være i god tid - og igår bestilte jeg de første to julegaver - kunne simpelthen ikke stå for det, men da det er vinterbeklædning, så må det ligge og vente på at blive brugt til julegaver i de kommende måneder, indtil vi igen rammer den 24. december.


Ellers er den forgange januar-uge gået lidt som det plejer på denne tid af året - indendørs træning og undervisning med hundene, det er mørkt når jeg kører om morgenen og mørkt når jeg kommer fra job, så det føles som om, man kun ser dagslyset når det er week'end. Og det er det lige om lidt, og så står den på træningshold i LP for Collieklubben og søndag er der vinterskovtur - også sammen med Collieklubben.

Det plejer at være nogle mega hyggelige gåture der bliver lavet i Collieklubben - der er bare noget "et eller andet" særligt over det, når vi går i stor flok med mange collies. Der snakkes og hygges og det er så dejligt lige at møde nogen af dem, som man ikke ser hver uge.

Apropos dagslys - så har jeg fundet ud af, at jeg godt kan afspadsere 1-2 timer fredag morgen - ihvertfald ret ofte - og så når jeg lige at opleve dagslyset kort på denne årstid, inden jeg skal møde på job.

Tiden bruges til at kickstarte week'end rengøringen, som er ret tiltrængt når jeg ikke gør rent i hverdagene, og det er lidt lækkert at få "noget fra hånden" på "forskud" - hvis man kan kalde det det. 

God week'end til alle der læser med.

Aarets hunde...

Opslået d. 23. januar 2020 kl. 8.40 Comments kommentarer (0)

Årets hunde i Dansk Collie Klub regi er nu meldt ud og jeg brugte nogle timer igår aftes på at bestille rosetter hjem til vinderne i de forskellige dicipliner. 

Der gives rosetter til årets bedste udstillingshunde, langhårede og korthårede, årets bedste baby/hvalpe - også langhårede og korthårede, lydighedshundene i LP alle klasser og rally i alle klasser.

For LP og rallyklasserne gælder der særlige regler, dvs. hvis der kun er 1-4 ekvipager som har stillet op (og bestået med mindst en 3. præmie) i f.eks. LP2 klassen i løbet af hele året, så udløser det kun 1 stk. årets hund roset - nemlig til den der er blevet bedst ud af de 1-4 ekvipager. Hvis der til gengæld er 1-9 som har stillet op i LP2 klasse, så udløser det 2 rosetter, nemlig til de to bedste på året. Og er der over 10 der har stillet op, udløses der 3 vinderrosetter.
Reglerne er lavet for, at det ikke skal være for "nemt" at vinde, og så kan man jo altid diskuttere om det nogensinde er "nemt" at vinde noget i LP.

For udstillingshundene gives der rosetter til de 4 bedste i hver kategori "langhårede" og "korthårede" og det samme med baby/hvalpe.

Derudover er der privat sponsorerede rosetter blandt lydighedsfolket, og disse deles også ud på klubbens Generalforsamling ligesom alle de ovenstående rosetter bliver det.

Af privat sponsorerede rosetter er der rosetter til de bedste collies indenfor Færdighedsprøver og Nose Work.

Uhh det var hyggeligt at sidde på den tyske hjemmeside og vælge farver og bånd osv. til rosetterne og jeg syntes selv de bliver mega flotte i år.


Apropos Årets hunde 2019.....så er Dodo kåret som, LP1 som 2. vinder, Rally Begynder som 3. vinder, Færdighedsprøve 1 som 2. vinder og Færdighedsprøve 2 som 1. vinder.
Sødeste Malou fik givet den pointgas sidst på året og er landet som Rally Champion 1. vinder.

Sidste år...

Opslået d. 22. januar 2020 kl. 4.55 Comments kommentarer (0)

Sidste år i januar/februarmåned var jeg på kursus hos Irene Jarnved, fordi Dodo jagter biler helt extremt.

Selve kurset var lærerigt, uden at jeg fik specielt meget med hjem som jeg kunne bruge direkte, og det skyldes formentlig at kurset var baseret på jagthunde og ikke hyrdehunde. Faktisk havde Irene aldrig set en korthåret collie på nogen af sine kurser, sagde hun.


Vi lærte en masse om "ro på post" hvilket var en utrolig svær øvelse for Dodo, især når vi kun måtte belønne minimalt for at hunden forblev siddende uden at rejse sig.
Så det hele gik i princippet ud på, at hunden fik en "sit" kommando og så skulle den blive siddende, indtil den fik besked på noget andet. Da øvelsen ikke var en "øvelse" men en tilstand, skulle man ikke belønne for det - og det var især her det gik lidt i fisk for Dodo og jeg.

Faktisk brugte jeg en del belønning alligevel, og gik således hjem og belønnede Dodo hver gang hun tog afstand fra at jagte biler. F.eks. kunne vi lege trækkeleg på græsplænen når en bil kørte forbi, og hvis Dodo valgte at jagte bilen, var jeg pist forsvundet imens og al leg var slut. Nogen gange så hun vældig betuttet ud, når hun lige havde jagten en bil og ville vende tilbage til den sjove trækkeleg med mig.

Andre gange gav jeg hende en "sit" kommando - stillede mig lige foran hende - og belønnede i tonsvis for at hun blev siddende imens bilen passerede ude på vejen.

Alt sammen naturligvis indenfor havens hegn, for at undgå farlige situationer.

Nu er der så gået et år, og vi er så langt i træningen, at Dodo godt nok observerer biler der kører forbi, når vi er på udebane, men hun jagter dem ikke. Kikker kun efter bilerne. Egentlig tror jeg lidt at hun faktisk hyrder dem.

Hjemme er det meget svært, for hvis man ikke lige er ude i haven, kan man på ingen måde nå ud og gribe ind, men jeg har efterhånden fundet ud af på hvilke tidspunkter der passerer flest biler på vores lille vej, og så er Dodo indendørs i disse tidsrum. Det begrænser helt naturligt hende vilde jagtlege.

For sent...

Opslået d. 21. januar 2020 kl. 5.10 Comments kommentarer (0)

I dagene op til jul og hele ugen efter blev der graves fibernetledninger ned på vores vej. Det var lige i en meget regnfuld periode, så alt var smattet og sølet efter gravemaskinerne, så bilvask var no go i et par uger - eller ihvertfald total spild af penge.

Samtidig skulle vi til og fra vores egen indkørsel via køreplader, som ikke var lagt særlig professionelt og vejen var hele tiden spærret af maskiner og mandskab og et hav af store røde afmærkningskegler.

Noget bøvlet, når vejen til hverdag ikke er så bred, at 2 biler kan passere hinanden, uden at den ene skal ud i rabatten, så det var med lettelse, at vi kunne notere os arbejdet udført for snart 14 dage siden.

Igår lå der så et fint kort fra "Fibia" i vores postkasse. Et kort hvor de gør opmærksom på, at der lige nu pågår gravearbejde foran vores ejendom og at vi kan forvente noget pladder, smat og køreplader, samt at maskiner vil holde i vejen for os, når vi skal til og fra vores ejendom. !


Kortet er personligt bragt - for det er ikke kommet med Post Nord, som man måske kunne tiltænke at være 3-4 uger om at bringe breve ud, og jeg undrer mig over, at den person der har lagt kortet i postkassen ikke med egne øjne kunne se, at der ikke var en gravemaskine at spotte i miles omkreds, og at han/hun er noget af en 3-4 ugers postgang for sent ude med kortet.

Anyway - vi morede os over det og tænkte at et koordinationskursus kunne være en ide for firmaet.

Pis-irriterende...

Opslået d. 20. januar 2020 kl. 8.10 Comments kommentarer (0)

Da jeg kom hjem fra LP prøven igår med Dodo, undrede jeg mig "igen" over, at øvelser hun er knivskarp til på hjemmefronten, slet ikke fungerer til en prøve.

Min morgentræning med hende består normalt kun af tricks, men idag måtte jeg lige prøve hendes 0-points øvelser af fra igår, og hun kan bare øvelserne til stort set top point. Åhhh hvor er det frustrerende, at hun er så følsom og pakker helt sammen, så snart hun bliver utryg - og det bliver hun lynhurtigt. 

Ved godt at løbetiden kan spille en rolle, men jeg tror faktisk ikke helt på det. Måske er løbetidsbukserne irriterende at have på, men det rykker ikke ved, at hun står helt af mentalt. Det hænger ikke sammen. Og lur mig - når løbetiden er ovre, så kan hun stadig ingenting på udebane og så nytter det ikke at tale om "løbetidsfølsom".

Men altså - hun er den sødeste hund og jeg kan kun nyde hendes nærvær, men hvor er det pis-irriterende (sagt med et smil), hvis hun bliver en hund jeg ikke kan gå til prøver med.
10 i helhed....

Opslået d. 19. januar 2020 kl. 9.50 Comments kommentarer (0)
I dag har vi været til prøve-prøve i LP2 i Stestrup - igen. Samme sted som sidste søndag, men med en anden arrangør og anden dommer. Fedt at komme ud og prøve formen af og helt ærligt - der er vist ikke ret meget form på Dodo i øjeblikket. Til prøven i dag var hun på det nærmeste i en anden verden, hun var stort set ikke mentalt til stede til prøven, og vi trak det ene nul efter det andet. Til gengæld fik føreren 10 i helhedsindtryk og en masse ros fra dommer Brian, som skrev i sin bedømmelse: "En noget løbetidsramt hund, som er noget trykket. Fører støtter sin hund vildt godt og kræver ALDRIG det urimelige. Stor kvalitet". Tak Brian - og tak til alle de andre som var med til prøve-prøve i dag - skøn dag med masser af dejlig læring.

Dommermøde...

Opslået d. 18. januar 2020 kl. 14.35 Comments kommentarer (0)
Dommermøde på Fyn i dag - DKK rallyudvalg var vært og det blev en fantastisk dag. Det plejer det nu også at være, og jeg må indrømme at lokationerne på Fjeldsted Kro er eminente. Der skal ledes længe efter et sted med så lækker en forplejning, skønne og rolige mødelokaler og har man hund med, så er byder omgivelserne på masser af grønne gåture. Herligt herligt. Til mødet blev vi præsenteret for et par DKK rally statistikker og jeg blev ikke forbavset over, at jeg stod som nr. 1 på listen over DKK rallydommere, som har dømt flest hunde i 2019. Tror det var omkring 544 hunde jeg har dømt i det forgangne år - så det føles helt ok, at jeg faktisk har syntes, at jeg var ret meget ude på dommerbanerne i årets løb. Dodo og Malou måtte med til dommermødet i dag, da Jan har døgnvagt og har været rigtig meget ude i nattetimerne og i nat var den over 2:00 da han kom hjem. Kun for at sove og op og afsted igen så snart hviletiden udløb. Tænkte at det var bedre at hundene tog med til Fyn, så kunne jeg møde på stedet tidligt inden morgenmaden, gå tur i frokostpausen og igen gå tur efter mødets afslutning kl. 15:00. Det har fungeret perfekt, og jeg vurderer at Jan vist er den mest trætte i vores flok her til aften:-)

De er slet ikke til at stoppe...

Opslået d. 18. januar 2020 kl. 0.40 Comments kommentarer (0)
De er slet ikke til at stoppe - mit "Baby/hvalpe-rallyhold". De fik undervisning i går aftes, og vi sluttede af med et lille glas rose og lidt kransekage, i anledning af, at to af kursisterne fik rallytitler i Herringløse sidste week'end. En blev begyndermester og en blev øvedemester. Allerede i dag har holdet lagt en plan for fællestræning i denne week'end, johhhh for vejret bliver jo godt siger DMI, og så må det jo være tid til udendørstræning, så de har arrangeret sig på Tuse Næs og skal fællestræne i morgen. Super godt med nye steder som hundene ikke kender, det giver en masse gode forstyrrelser. Jeg er selvfølgelig inviteret med, men må pænt takke nej. Min week'end er stort set brugt på forhånd. I morgen er der DKK rallydommermøde på Fyn hele dagen, og søndag står den igen på LP prøve-prøve for Dodo. Jeg håber virkelig det med det gode vejr holder, selvom jeg skal være indendørs det meste af week'enden, for jeg tog chancen og vaskede bil i morgen og det kunne være fantastisk hvis bare den kunne se nogenlunde ren ud i bare de næste to dage, indtil regnen plasker ned igen.

Ctrl delete...

Opslået d. 16. januar 2020 kl. 8.20 Comments kommentarer (0)

Jeg startede faktisk dagens blogindlæg med at nævne, at jeg syntes, jeg er lidt vel rigeligt udsat for sure og utilfredse personer i øjeblikket, og da indlægget var næsten færdigt, tænkte jeg..."Nej ikke om jeg gider bruge mit krudt på den slags", så ctrl delete og forfra igen.


Det samme kommer til at ske med nogle af de ting jeg er involveret i, nu skal der ryddes op i negative events og de første par skridt er allerede taget. Jeg ved godt at det kommer til at gå ud over nogle ting, men det føles godt, nu hvor beslutningen er taget.

Apropos oprydning, så har vi på hjemmefronten besluttet, at 2020 skal være et oprydningsår for os. Ud med noget af alt det man får samlet sammen, og som man alligevel aldrig får brugt.

F.eks. har vi "arvet" nogle gamle lysekroner fra en afdød faster for snart 15 år siden. Lamperne hænger stadig i værkstedet oppe under loftet og hvad skal vi dog med dem ? Ud med skramlet. 

Så hold bare øje med FB - lige pludselig laver jeg igen gratis-udsalg af de mærkeligste ting, og det som ingen vil have gratis, det stryger ned på genbrugsstationen.
Træningsfri uge...

Opslået d. 15. januar 2020 kl. 9.55 Comments kommentarer (0)

Øv......ingen hundetræning i aften - skulle ellers have været til rallytræning, men der kom lige et bestyrelsesmøde i vejen.

Faktisk lander jeg vist på "ingen træning" i denne uge, fordi jeg skulle til salgsmøde mandag aften, tirsdag er normalt ikke træningsaften, onsdag bestyrelsesmøde, torsdag skal jeg undervise og fredag er altid hundetræningsfri.

Skidt pyt - måske er det godt med en uge fri fra rutinerne - og Dodo får jo sin trickstræning hver morgen på alle hverdage. Hun elsker virkelig den morgentræning, og det er blevet et totalt ritual.....først soignering, så gåtur, så trickstræning og lidt LP nørderi, så godbidssøg man selv skal finde og imens laver jeg min rygtræning. 


Malou får godbidssøg i haven imens Dodo får træning indendørs, for Malou elsker at være ude - og gerne i regn og rusk, så når jeg er ved at gøre mig klar til at køre på job, kommer hun gerne ind - og på dage som vi har lige nu - plaskvåd i pelsen.


Utroligt hvad et frottehåndklæde kan fikse på et øjeblik, og så får hun lov at fortsætte videre ind i stuerne.


Rss_feed