Velkommen til vores Colliebase

Klik her for at redigere underoverskriften.

Blog

vis:  hele indlæg / kort version

En god beslutning...

Opslået d. 16. juli 2019 kl. 7.05 Comments kommentarer (0)

Jeg var til træning hos Anja i Ballerup for en uges tid siden og i min "enetid" talte vi om, hvor svært det var med Dodo's angst for mennesker hvorpå Anja sagde...."jamen hun er da ikke bange for mig". 
Nej - på ingen måde, men Dodo tog ikke selv kontakt for at hilse osv., så på den måde kunne jeg se, at det var "fint nok med Anja tæt på, men hun behøvede ikke at skulle hilse ydereligere".

Vi talte også om at Dodo, når hun har skullet holdes i indkaldsøvelsen i LP1 programmet, har forsøgt at vriste sig fri af dommerens greb, og at jeg kunne mærke hvor utryg Dodo var i de øvelser der fulgte efter "indkaldet" i programmet.

Da Dodo ikke var bange for Anja, besluttede vi at gøre øvelsen "hold min hund i indkald", for at se reaktionen hos Dodo når det var en yngre kvinde der skulle holde hende og ikke en "mærkelig mand" med skæg og kasket. Straks Anja fik fat i halsbåndet, blev Dodo tydeligt utryg og jeg afbrød sceancen omgående. Det var lige det der skulle til, for at vi sammen tog en hurtig og god beslutning.
Dodo skal ALDRIG mere holdes af fremmede mennesker. 

Jeg skulle til LP1 prøve på Fyn i lørdags og beslutningen var jo taget hjemmefra. I indkaldet fik dommeren ikke lov til at holde Dodo i halsbåndet. Jeg ville sætte hende af i en "sit".
Da vi nåede til øvelsen på dagen, spurgte dommeren om han skulle holde min hund. "Nej, hun er utryg ved det, så jeg sætter hende bare af, og så må det briste eller bære". Dommeren sagde, at det var helt ok, men at han altså stod lige ved siden af Dodo, lige så tæt på, som hvis han skulle holde i halsbåndet. Fint for mig - og så gik jeg ud på de 15 meters afstand.
Dodo sad SÅ flot, lige til jeg fik indkaldssignalet hvorpå hun spurtede afsted til mig og fik 9,5 med en lille skæv plads i afslutningen.
Efterfølgende kom øvelsen "holde apport" - der fik hun 10. Så kom sit-øvelsen - der fik hun 10 og til sidst dæk øvelsen i 1 minut på 10 mtr. afstand - der fik hun også 10. Altså fik hun 10 i alle de efterfølgende øvelser efter indkaldet ! 
De andre gange vi har været til LP prøve, hvor hun er blevet holdt i indkaldsøvelsen, har hun smidt apporten for tidligt, gået fra dækken osv., og jeg er sikker på at det har været pga. usikkerhed over at være blevet holdt.

I lørdags mistede Dodo springet dvs. minus 20 point - og alligevel gik vi hjem med en flot 1. præmie - uhhhh det føltes fantastisk godt :-)

Analyser....

Opslået d. 12. juli 2019 kl. 7.50 Comments kommentarer (0)

Vi går og pusler med tanken om et sommerhus - og uhh det er spændende at kikke og shoppe rundt på Boligsiden, men når vi sætter os ned og analyserer behovet for et sommerhus, så er det der slet ikke !

Det man får i et sommerhus er forhåbentlig fred og ro, masser af grønne omgivelser og dejlig natur. Jamen det har vi jo allerede der hvor vi bor nu, så hvorfor ialverden drømme om at få et sommerhus ???? Totalt skør tanke, ikke mindst fordi et sommerhus er lig med ekstra græsplæne der skal slåes, ekstra ejendommenskatter og afgifter på dit og dat og ikke mindst en ekstra boligudgift i mange år. 

Nå ja, så kikker vi lidt på biler......og sjovt at shoppe rundt på Bilbasen og finde alternativer til min Caddy Comfortline. Igen er behovet der stort set ikke, når vi analyserer på det - tjaaa og dog....måske....for den har nu rundet 245.000 km.
Vi købte den fra ny - den er 7 år gammel - vi skylder ikke en krone - den er passet med alle services m.v. - og når den står nyvasket siger folk..."Ihhh hvor er den flot, har du fået ny bil". Hahaha...så griner jeg og fortæller hvor mange km den har rullet med mig og collierne.

Min Caddy er den dyreste udstyrsmodel - det er en 7 personers personbil som fra ny er ombygget til en van på papegøjeplader, dvs. jeg har alt det lækre udstyr og skønne comfort jeg kan ønske mig - ting som slet ikke er i en "almindelig" Caddy nu om stunder, og kan jeg overhovedet forliges med tanken om at skulle betale over 11.000 for at få metallak på en evt. ny Caddy og 25.000 for en "vinterpakke" for at få sædevarme. Og oveni skal jo lige lægges en stort rundt tal for selve bilen. Helt ærligt - jeg har det hele lige nu og det er fuldstændig "gratis".

Nå ja, så pusler vi med tanken om en ny hund.......og igen.....hvad er behovet ???

Jan mener vi har rigeligt i de to vi har - Dodo er tilmed kun 14 måneder gammel og Malou er kun lige fyldt 6 år. Der er masser af hund i de to lømler til os i mange år fremover - forhåbentlig.
Jeg har på samme måde som med sommerhus og bil, analyseret på behovet og i den situation handler det vist mest om mit behov for at træne hund. 
Hvad har jeg lyst til at træne - og har mine hunde lyst til at træne det samme som mig? Det kan jeg godt være lidt i tvivl om engang imellem. Eller er det bare mit behov der skal ændres, så det mere matcher hundenes behov ?
Kæft den er svær, for levende væsener er ikke nemme at sætte i behovs-kasser på samme måde som en ny bil ville være det. Bilen er nem - opfylder den vores behov eller ej - ja eller nej. Vores hunde opfylder på en anden måde vores behov.

De er begge to fantastiske til at være alene hjemme i de mange timer vi er på arbejde, de er super gode venner - også med katten - og vi har ikke hunde der graver huller i haven eller på anden måde molestrerer vores ejendom hverken ude eller inde. De er supernemme at have med når vi er ude og kan man næsten ønske sig mere ?
Næhhh.....og jo måske....for når man har det hele, vil man jo gerne lige have lidt mere.....men jeg husker også lige at have med i analyseringen, at min erfaring siger at hund nr. 3 fylder rigtig meget mere i en flok end hund nr. 2 gør. Det er iøvrigt også besværligt at gå med 3 hunde i snor samtidig og jeg syntes at huske, at den mest stille af ens hunde nemt bliver lidt overset hvis flokken bliver større end et par stykker.

Anyway - vi må analysere videre på diverse "projekter" og det seneste jeg har analyseret på, er en træningsplan for Dodo i hendes videre LP-forløb. 

Søndags træning...

Opslået d. 7. juli 2019 kl. 13.50 Comments kommentarer (0)
Fed træningsdag. Dodo er højløbsk og i den grad forstyrrelsestrænings-bar :-) Hahaha---vi var nogle stykker samlet til LP prøvetræning i Sæby i dag og out of the Sæby-blue, kom der en brun labrador som virkelig havde spottet at Dodo er højløbsk. Ups - men flexlinen på hannen holdt og føreren fik styr på situationen, selvom hun var lidt rystet over hendes hunds reaktion. Dodo var ret kold - men samtidig også ret ukoncentreret i sit LP1 program - men til gengæld var Malou bedre than ever :-) Super fed træningsfølelse at gå hjem med. Wuhuuuuuu Malou tog appporten helt af sig selv :-) :-)

Dansedag......

Opslået d. 5. juli 2019 kl. 8.35

Sidste week'end havde vi meldt os til uofficielle dogdance prøver i Ringsted.

Alt var som til en rigtig prøve, med rosetter, opvarmningsareal og rigtige dommere - eneste ændring i dagens set up var, at man fik to ture i ringen og at man måtte belønne undervejs i sit program.

Egentlig havde jeg ikke forventet noget særligt, da Malou ikke har været på dansegulvet i 1½ år og Dodo aldrig har prøvet det, så det var med helt afslappede forventninger at vi deltog.

Malou lagde ud med et brag af en performance med sit HTM1 program "Danser med dig" af Kim Larsen, og fik de vildeste kommentarer på sin dommerseddel a la, "Wow for nogle flotte positioner - og kan I så se at komme ud til konkurrence igen".
Anden tur i ringen med Malou gik lige så flot og jeg var vist selv lige så imponeret som dommeren.

Malou blev dagens 2. vinder i HTM1 med over 26 point i gennemsnit.

Dodo var i løbetid, så igen måtte hun vente i bilen hele dagen og kom først ind til allersidst - iført flotte turkise løbetidsbukser - som hun syntes var trælse at sjoske rundt i, men efter 5 minutters leg og sjov og mange godbidder for at løbe rundt med bukserne på, var det som om hun glemte alt om at de var irriterende at bære.
Så vi gik i ringen - bevæbnet med masser af godbidder og klar til sjov og ballade - men dog med fokus på, at vi skulle gennemføre hele vores danseprogram med musik af Weissmanns syngende hunde.


Første tur i ringen gik fantastisk - og efter en lille pause hvor en hvalp fik lov at lege til musik - kom Dodo fluks på igen til sin anden runde.
Denne gang var hun noget obs på omgivelserne og slog lidt fra i sine positioner, men stadig flot udførsel af sit program og Dodo sluttede som nr. 5 i HTM1 klassen med et gennemsnit der havde givet Q-point, hvis det havde været en rigtig konkurrence.

Tjaaaaa......

Opslået d. 16. juni 2019 kl. 0.55 Comments kommentarer (0)

Lige på og hårdt - jeg er SÅ træt af Malou's rallyperformance, at jeg ikke gider mere. Enten er hun mega sløv og hænger 100 meter bag ved mig eller også springer hun fra venstre til højre uden kommando på at skulle skifte side, og idag gik det galt.

Midt i et højrehandlingsflow mellem to skilte skiftede hun pludselig plads med det resultat at jeg trådte hende på poten - og som dommeren sagde - "Man må ikke træde på sin hund". Øhhhh nej, men det kan være en smule svært at undgå, når hunden nærmest stikker poten ind under ens sko for at skifte side i utide.

Vi fik 70 point - præcis "bestået".

I andet forsøg på bane 2 fik vi IB, fordi Malou ikke kendte kommandoen "dæk", løb udenom et skilt og lavede alt muligt "selvinstruerede" tricks undervejs. Og nej - jeg syntes hverken det er sjovt eller "sødt". Straks vi kommer ud af banen kikker hun på sig med øjne der siger, "giv mig så en masser guffer - syntes du ikke jeg var god og opfindsom med nye øvelser". 
Nej det syntes jeg så ikke og jeg vil faktisk hellere give hende en håndfuld guffer for at se "sød ud" uden at præstere noget for det, end jeg vil belønne sådan en gang collie-skrammel. Og så sparer jeg jo også X-antal start gebyrer.

Og hvad så med Dodo ?

Tjaaaaaa.....hun er noget af en mundfuld med mange svære handicaps på den sociale side, men jeg syntes trods alt at hun bliver bedre og bedre.

I dag var der kun 1 person hun var mega bange for, og vi fik med hjælp (Tak Gitte Freytag) - trænet på det og kom da så langt, at Dodo kunne spise de godbidder, personen hun var bange for, delte ud.

Faktisk lavede Dodo et nogenlunde baneforløb idag og indkasserede helt uventet dommeres særlige roset med teksten "Dommeren favorit". Tusinde tak for det Amanda Haue Jakobsson - du har jo også set Dodo helt ude i rallytovene og kan se at det dog bliver bedre og bedre :-)

Og hvad så nu - tjaaaaaaa - begge hunde er tilmeldt en del rallyprøver hen over sommer og efterår og nogle af dem bliver jeg væk fra - andre kører vi afsted til hvis de er i nærområdet, men vi kommer ihvertfald ikke til at krydse broer og negle færger for at snuppe et par IB'er eller 70 point. 

Fantastisk pinseferie....

Opslået d. 10. juni 2019 kl. 14.05 Comments kommentarer (0)
Jeg havde booket ekstra lang pinseferie - a la fri torsdag, fredag før weekenden og så kom pinsen med fri lørdag, søndag og mandag. I alt 6 dage fri - fordi onsdag bød på Grundlovsdag og valgdag oven i alt det andet. Fantastisk for en arbejdsnørd på fuld tid :-) Torsdag var vi til uofficielle LP prøver i "Hund hos Helle" regi og Malou kunne intet i LP2 - på nær 3 mega flotte øvelser. Dodo røg på i mega regnvejr og torden i det fjerne og hun gik fantastisk flot og missede kun dækøvelsen og blev 3. vinder med en flot 1. præmie på dagen. Fredag gik op i malerhjerne hos de tobenede og besøg af "vi skal have nyt badeværelses-konsulent". Uhhhh det bliver godt :-) Lørdag fortsatte med malerhjerne udendørs og en masse oprydning på matriklen og afsted gik det med flere læs til genbrugscentralen - bl.a. vores brændeovn, som vi skiftede ud med en pilleovn forrige vinter. Lørdag - masser af rengøring og mere malerarbejde og oprydning - fed dag :-) Søndag endnu mere malerarbejde indendørs og flere sække klar til genbrugscentralen og en enkelt til team-Lassie :-) Mandag - collie klub banko-tur og bagefter til min forældre for at passe deres have. Så fantastisk en pinseferie....:-)

Week'end...

Opslået d. 27. maj 2019 kl. 6.55 Comments kommentarer (0)

For første gang i 2019 tillod jeg mig selv at holde en hel week'end - som en week'end.

Trængte bare så meget til "ikke at skulle noget", så jeg meldte fra til rallyprøverne på Fyn, sov længe, gik lange ture med Malou og Dodo og nød stilheden med en malerpensel i hånden på matriklen.

Apropos Malou - så performer hun mega dårligt p.t. Det var naturligvis også lidt af årsagen til, at jeg ikke "gad" køre helt til Fyn for at få endnu en Ib på bogen.
Malou er så sløv, at jeg i sidste uge brugte 3000 kr. på den helt store blodprøvepakke, for at finde ud af om hun fejler et eller andet.
Det gør hun ikke - hun er mere frisk end en havørn - ihvertfald på papiret.

Det hele startede faktisk i februar måned, hvor Malou pludselig haltede på det ene bagben. Afsted til kiropraktor med efterfølgende coretræning hen over foråret. Ved tjek - hvor det går meget meget bedre med Malous ben og muskelopbygning, syntes kiropraktoren at jeg skal få tjekket Malous stofskifter, da Malou godt kunne tåle at tabe 1-2 kilo, men forbliver buttet uanset hvor lidt mad hun rent faktisk får.

Det gav videre anledning til at få lavet den helt store blodprøvepakke - og som sagt - så er Malou mega frisk - hvad hun så bare ikke er i det virkelig liv.

Men måske er det bare sådan hun er - for hun er en meget stille og forsigtig hund, der bestemt ikke har behov for at forhaste sig, med mindre posten eller skraldebilen kommer forbi - for så fejler tempoet ikke noget for at følge dem til "dørs".

Fuld booket ??

Opslået d. 15. maj 2019 kl. 9.10 Comments kommentarer (0)

Så er det forår - såååå fedt med alt det lysegrønne, længe lyst og aftentræning ude.

Det udnyttes næsten 100% med "afsted om aftenen" mandag, tirsdag og onsdag - forsøger at holde torsdag træningsfri - fredag er hellig - og så går det løs ude på banerne lørdag og søndag hver week'end.

Måske det er ved at være i overkanten - men jeg har jo selv sagt ja til at dømme et hav af rallyprøver hen over året.

Så vidt jeg kan tælle skal jeg dømme 18 gange i 2019 - havde ellers lukket, men så kom der lige et par kredse/klubber/hundeskoler mere som manglede en dommer, og nå ja - den snupper jeg.

Det er så hyggeligt at være dommer, men det betyder jo også at det går ud over egne hunde, som enten bare skal være der hjemme uden aktivitet eller ligge i bilen og se "fjernsyn" med åben bagklap en hel dag.

Må virkelig prøve at prioritere mig selv og mine lidt bredre - ihvertfald i 2020 :-)

Apropos prøver, så forstår jeg slet ikke at så mange hundefolk går til prøver med deres hunde, når de er medicineret - altså hundene!

Oplever det tit, at folk står og fortæller at deres hund - som iøvrigt skal på banen lige om lidt - får den og den slags medicin, og når jeg siger, at så bør man jo ikke stille til konkurrence, så kommer svaret, "jo, for det er jo ikke adfærdsregulerende medicin den får".

Men der er jo en grund til at hunden får medicin og det er da fordi den fejler noget - og skal syge hunde på konkurrencebanen ???? Åbenbart ja, for der skal høstes pinde og rosetter til væggen derhjemme. Jeg fatter ikke en brik.

Nå men det må folk jo selv rode med, jeg syntes det er usmagelig opførsel af de tobenede.

Apropos tobenede, så sagde min sekretær i Roskilde i søndags...."Hold op altså, hvor man ser mange ting når man er rallysekretær, man ser jo tingene på en helt anden måde end udenfor ringen". Og ja, det gør man. Man ser hvordan den enkelte hundefører agerer før, under og efter sit banegennemløb og det er rigtig sjovt at lægge den slags ind i sine egne træningsplaner.

Der er hundeførere der vil give en halv højre arm, for at få en roset med hjem, uanset hvordan hunden går til prøven, der er hundeførere der undervejs bliver møj irriterede på deres hunde hvis ikke de performer som "forventet", der er hundeførere der knus elsker deres hunde, uanset hvor dårligt det går, og som stråler af lykke hele vejen igennem banen med en ny IB i bogen, og ja jeg kunne blive ved med at give eksempler.

Alt dette ser man når man står og dømmer 30 hunde i en og samme klasse og det giver virkelig tankespind hos mig.

Jeg tager altid noget med hjem til min træningslog efter en dommerdag, detaljer til egen attitude på banen og træningsdetaljer til mine hunde.

Så sjovt at min skeretær i søndags fik den samme oplevelse og vi fik vendt rigtig mange banegennemløb med både "for og imod" af det vi så i løbet af dagen :-).RBM

Opslået d. 7. maj 2019 kl. 9.10 Comments kommentarer (0)

Dodo er blevet Rally Begyndermester - og tilmed i den flotte ende pointmæssigt til den titelgivende prøve.

Det har været noget af en bumletur med hende på de officielle baner, men det ser ud til - ihvertfald lige nu - at hun er ved at lande i sit normale psykiske leje.

Dodo debuterede sidste lørdag i lydighed klasse 1 og kun for at teste formen og hendes evt. "angst" for dommer, område osv.
Det var en fantastisk oplevelse. Der er to øvelser som Dodo ikke kan endnu, og dem mistede vi, men resten var rigtig flot, og tilmed med hele 3 10-taller og et par 9,5'er.

Nu skal vi så bruge resten af foråret, hele sommeren og efteråret på at give Dodo noget prøveerfaring, og så tager vi resultaterne som de kommer. 

Vi skal både ud til uofficielle LP og rallyprøver og naturligvis også officielle prøver af begge slags, og selvom Dodo nu er blevet Begyndermester holder vi os pænt i begynderklassen en rum tid endnu, ihvertfald indtil jeg er sikker på at hun ikke "slår fra" i udfordrende omgivelser.

Med Malou er jeg ved at være lidt træt af kun at gå rally med hende, og efter nogle måneder med coretræning og muskelopbygning pga. noget spontant haltning, er vi nu gået igang med at lave nogle LP2 øvelser.

Malou kan faktisk hele LP2 programmet - pånær 2 øvelser, og dem kommer vi vist til at kæmpe gevaldigt med, hvis hun skal lære hele programmet.
Men det skal ihvertfald forsøges, så frem med træningsplanerne og små bitte krydser i "to do" listen efter hver træningssession.


Nå ja.....så er der jo også HTM programmerne - de skal jo også trænes....og færdighedsprøver der venter.....og intro til nose work......

Så er den sommer vist også gået :-)
Arbejdsdag forude....

Opslået d. 28. april 2019 kl. 14.15 Comments kommentarer (0)
Kæft en fantastisk week'end. Tyvstartede fredag eftermiddag med at flexe tidligt ud fra arbejde, for at komme hjem til rengøring. Kørte på til ud på aftenen og nåede igennem, så jeg var klar til start hjemmefra kl. 06:15 lørdag morgen. Turen gik til Nakskov - er I klar over hvor langt der er ??? :-) Anyway - vi var hjemme præcis 12 timer senere - kl. 18:15 - med trætte burhunde og en træt ralledommer. Malou og Dodo var med, for jeg havde fået lov at stille op med Dodo til sidst på dagen hos prøvens anden dommer Anita, så hun skulle vente en hel dag i bilen og så ud og lige ind på banen. Vi bestod :-) ...og 2. pind er i hus. Ikke de store fine pont, men dog bestået. Nu sidder der nogen skadefro derude og tænker "yes" for en skodhund hun har fået der, og vi er heldigvis meget bedre, og ja, selvfølgelig er I det, og det bør I også være, for der er altså meget stor forskel på at stille op til konkurrence med en hund på præcis 12 måneder i forhold til at være 7 eller 9 år. Idag søndag stod dagen på 2. del af "planlægning af træning" med verdensstjernene Anja og Johanna og hvilken dag :-) Kæft vi fik meget med hjem, præcis som vi fik på del 1. I skrivende stund er der lavet træningsplan for begge hunde for den kommende uge og kun for indviede, så skal vi ud og møde en "ryger" i den kommende uge. Det bliver så spændende at teste og lave træningsplaner over :-)

Rss_feed