Velkommen til vores Colliebase

Klik her for at redigere underoverskriften.

Blog

vis:  hele indlæg / kort version

Tja......

Opslået d. 31. august 2018 kl. 1.25 Comments kommentarer (0)

Det er over to måneder siden jeg sidst har opdateret bloggen.

Hvorfor ???

Tja.....jeg oplevede pludselig en lidt for stor "interesse" for hvordan Dodo var, og hvad vi skulle træne, og hvorfor, og hvor og hos hvem. Og hvad med udstillng ? Og husk nu hvor vigtigt det er med en god start på "fri ved fod"...og og og og og....

Og så valgte jeg at tørlægge bloggen i en periode. 
Jeg tror godt jeg tør sige, at jeg har trænet hunde i så mange år, at jeg har nogenlunde styr på opstart af træning med en hvalp.

Ingen ved - heller ikke jeg, hvad Dodo indeholder. Hun er nu lige blevet 4 måneder og hvad hun skal på de skrå hundebrædder, får vi at se hen ad vejen.
Jeg har INGEN ambitioner, for det lærte Chili's forløb mig at den slags er det førerdumt at kalkulere med.

Chili var min drømmehund - det kan der ikke ændres på, men det skal bestemt ikke komme Dodo til skade, for Dodo er Dodo og ikke Chili, hvilket i høj grad også viser sig i den adfærd vi ser på Dodo i forhold til hvordan Chili var.

Hvordan, vil mange straks spørge.

Tja.....der er ihvertfald noget mere gang i rumpetten på Dodo i forhold til Chili, og samtidig er der også noget mere "forsigtighed/ro" over Dodo. En mærkelig kombi at betragte i hverdagen.

F.eks. kan Dodo nu være alene hjemme i over 8 timer. Intet har hun rørt og ikke en eneste gang har hun lavet en tissetår. Hun sover bare.
Dodo har også været med i Vejen i 3 dage, hvor jeg var dommer i mange timer både lørdag og søndag.
Dodo lå fint i bilburet begge dagene, kun afbrudt af nogle tisseture ind imellem.

Hvis vi så vender paletten om, så kan en forstyrrelse som en "utilpasset voksen hund" på træningsholdet vi går på, fuldstændig tage Dodo's fokus, så hun stort set ikke kan koncentrere sig, fordi hun skal holde øje med om den pludselig kommer farende eller andet. Hun er totalt på vagt.
Eller noget så ubekendt i Danmark 2018 som regnvejr ! Så kan hun ikke tisse. Faktisk kan hendes små ben slet ikke lide regnvejr, men skulle vi møde en stor vandpyt, så er det da herreskønt nærmest at bade i den.

Lige nu er vi landet i totalt tandløstiden og krop ude af propositoner - en tid der lynhurtigt skifter over til en anden tid, så hver dag skal nydes 100%.


Tid til update...

Opslået d. 18. juni 2018 kl. 14.05 Comments kommentarer (3)

Så er det vist tid til en update :-)

Igår udførte vi vores helt egen lille "Norge Le Mans". Kørte hjemmefra kl. 23:30 og landede hos opdrætteren i Norge kl. 09:00. Det var den nat :-)
Kørte fra opdrætter igen kl. ca. 10 og landede på Rolatorstien kl. 19:00.

En lang tur for et par halvgamle hundetosser, men alt var planlagt i detaljer og alt gik helt efter bogen. Selv WV'en kørte upåklageligt samtlige 1500 km i træk. En særlig lille tak til kareten. Er der noget mere rædsomt, end hvis bilen står af halvvejs hjemme med en 8 ugers hvalp i favnen ? :-)

Hjemme igen var vi ret brugte - os tobenede - så vi fik noget mad og Dodo blev introduceret til sit nye hjem, incl. katten Albert.
Natten forløb fantastisk. Vi sov i næsten 7 timer, uden et kny fra Dodo og efter en omgang tissetur/morgenmad til hende, støg vi i køjen igen og sov til klokken 7:30.
Det kan vist kaldes luksus på hvalpeplan 8 uger gammel.

Første dag på Rolatorstien for Dodo er forløbet over al forventning. Formiddagen gik med at undersøge haven, møde katten igen igen og ellers følge Malou rundt på matriklen. Vi har også gået et par ture hvor Dodo har været i sele og snor.
Derudover har vi klippet negle på alle fire poter og haft intro til tandbørsten.

De gamle - læs de tobenede - var lidt trætte i formiddags efter de mange timer på tur det seneste døgn, så vi besluttede at snuppe en middagslur. Dodo og jeg lagde os sammen (så var der styr på hende) og da jeg vågnede lå hele dyrebanen i min seng. Dodo, Malou og Albert i skøn forening side om side med mig. Har man lov at være glad ? :-)


Jeg holder af hverdagen....

Opslået d. 28. maj 2018 kl. 13.35 Comments kommentarer (0)

Jeg holder af hverdagen - med alle dens vanlige og rutinemæssige gøremål, men jeg holder også af week'ender med hundesjov, børnebørn og alt muligt andet.

Kan mærke at hverdagen er der hvor der lades op til alt det andet, selvom hverdagen i den grad kan være fyldt til grænsen med sine helt egne gøremål. Hvis ikke hverdagen er på plads, syntes jeg det er svært at være gearet til "alt det andet".

Bilmæssigt fungerer vores hverdag ikke helt ok i øjeblikket. Kareten er stadig igennem en udredning for "irriterende lyd fra hjulsættet, når man lander på 110-120 km i timen", og vi kan ikke finde årsagen.
Imorgen gør vi endnu et forsøg, som måske også ender i den kostbare ende, men lykkedes det at kurere VW'en for mærkelige lyde, er det nok det værd.

I dag har været en "ikke hverdags-mandag" med tandlægebesøg i Lyngby. Det tager 1½ time til Lyngby - 1 time hos tandlægen - og 1½ time hjem igen. 4 timer for et tandlægebesøg !!!
De fleste vil nok betegne det som galmatias, men tandlægen er min operations-tandlæge af en omgang paradentose, og jeg er mega tryg ved at vide at hun er der hele tiden og 100% for at holde mit tandsæt totalt i orden.
I dag kostede behandlingen igen igen kommentaren, "Det er imponerende så flot du holder det hele, ingen tandrensning idag (nu på 5 år uden tandrensning efter operationen) og så bliver det lige 157,38 kr. Vi  ses i december :-)

Apropos hverdagen, så er det også her jeg kan gå og nyde week'end aktiviteternes resultater og den vi lige er strøget ud af er lidt speciel.
Ikke de skyhøje rallypoint med Malou, men en mega glad og "på" hund, som jeg bare kan være så glad for. Hvad betyder de point egentlig i forhold til at gå en prøve med den fedeste følelse ?
Alt for tit ser jeg hundeførere som ærgrer sig over deres hundes resultater og har svært ved at skjule deres skuffelse.

Håber de også holder af hverdagen, for det er trods alt der vi skal leve de meste af vores liv sammen med vores dejlige hunde :-)Travle dage....

Opslået d. 3. maj 2018 kl. 14.40 Comments kommentarer (1)

Det er travle dage i øjeblikket, men vel ikke mere travle end man selv har rodet sig ind i. :D

Når jeg har planlagt arrangementer for måneder siden, glemmer jeg åbenbart at tænke på at tingenen måske falder sammen, således at man har projekter i flere uger i træk når foråret kommer.

Der står jeg så lige nu. :)

Desværre er der så landet et bilprojekt oveni alt det andet, og det begrænser mig lidt - desværre.

På min tur hjem fra Jylland sidste fredag meldte min WV pludselig motorfejl og det har afstedkommet flere værkstedsbesøg i løbet af denne uges første dage. Nu er fejlen heldigvis lokaliseret, så nu skal den bare laves.....altså når værkstedet har tid og jeg lige finder 8.500 kr. frem fra lommen ! Indtil da lister vi os stille og roligt afsted på de mindre landeveje, da bilen melder motorfejl når jeg blæser derudaf på motorvej mange km i træk.

1. maj var der deadline på materiale til næste nummer af Colliebladet, så det har jeg arbejdet med de sidste par aftener, samtidig med at det kommende lørdags projekt 5. maj, som er officielle LP og rallyprøver skal arrangeres og gennemføres med succes.

Fluks det er overstået skal jeg igang med at arrangere mentalbeskrivelser - også for collieklubben - det skal afholdes 3. juni, og indimellem skal jeg ud og dømme rally den 12. maj, 13. maj og 27. maj.

Vi keder os ikke - tju hej hvor det går - og lige om lidt er det midt i juni måned og så bliver der ro på - totalt hvalpe hygge ro :P


Dodo

Opslået d. 22. april 2018 kl. 13.55 Comments kommentarer (0)

Så er hvalpen født og navnet bliver Dodo.
Dels er hun fra D-kuldet og dels syntes jeg det er svært at finde hundenavne, som ikke alle andre har.

Spurgte Jan for mange måneder siden, om han havde et bud på en D-hvalp og straks sagde han "Dodo". Det blev noteret på en gul post-it og jeg tror at vores opdrætter er med på at navnet skal indbygges i stambogsnavnet.

Det har været en hård uge her op til hvalpefødslen. Tæven som er førstegangs fødende har været urolig om aftenen og "bygget redekasse", men intet er sket. Det pågik i flere dage, men efter mange timer, lagde hun sig roligt til at sove !

Midt på ugen tog opdrætter til dyrlægen, da terminsdato var nået og forventet fødsel måtte være forestående. Konklusionen blev en glad tæve og hvalpe indeni som moslede lystigt rundt, så hjem og vente igen.

Fredag aften lignede det meget en fødsel, men igen skete ingenting, og tæven gik igen i seng kl. 01.00.

Lørdag formiddag blev dyrlægen atter kontaktet og det blev til et kejsersnit ved frokosttid, idet der faktisk lå en død hvalp i fødekanalen og spærrede for de resterende hvalpe.

8 fine hvalpe landede dermed godt middag, hvoraf en af dem er noget lille og måske ikke helt på beatet, da det kniber med at sutterefleksen er på plads. Lige nu får den udmalket mælk via en pipette.

Resten er store og har her dagen derpå allerede taget på i vægt.

Nu venter 7 uger og 6 dage til Dodo flytter ind.


18......

Opslået d. 2. april 2018 kl. 13.30 Comments kommentarer (0)

Det var den påskeferie - og sikke nogle fede fridage.

Vi har hygget, med og uden familie, lavet en masse praktisk i haven og nydt at det også var lidt vintervejr ind i mellem, så der kunne blive tid til indendørs sysler.

Apropos indendørs sysler så har vi da også fået trænet lidt rally på nørdeniveau i påskedagene og Malou har bestemt nydt træningstimerne sammen med Mira og ikke mindst at få lov at lege vilde dyr på de "glatte gulve" i træningshallen. Hold op hvor har de hygget.

Fedt :D

Dagens tal er 18 = forventet 18 dage til vores hvalp bliver født.

Ved godt at alt kan ske, men vi forholder os til de enkelte dage og glæder os i forventning om, at der forhåbentlig fødes en hvalp til os omkring 20. april.

Dejligt at komme på den anden side af 1. april, nu begynder nedtællingen sådan rigtigt :PTræning...

Opslået d. 18. marts 2018 kl. 14.45 Comments kommentarer (0)

Så gik der lige 14 dage igen, og vi ved stadig ikke om der er hvalp på vej til os.

En anelse frustrerende, når man nu bare er så spændt og venter og venter, men er er jo ikke andet at gøre end at vente !

Den parrede tæve er på 32. dagen idag, og skulle have været scannet i løbet af week'enden. Dette blev udsat pga. "private årsager" hos dyrlægen, så nu er planen at scanning skal laves imorgen.

Vi får se om det holder stik.

Det er plan A, og der er nu også lagt en plan B, C og D... :) , i tilfælde af at det hele skrider.

Imens går tiden med træning, træning, og en anelse træning.

Malou elsker at være i trænings-centrum og vi træner da også kun på hold mandag, onsdag og torsdag. Tirsdagen står den på linedance - uden hund, så jeg er afsted 4 aftener om ugen. Dertil kommer week'end træning med bl.a. collieklub hold, hvor Malou nyder godt af at være demodyr til nogle af de øvelser som skal indlæres.

Så det er nu ikke fordi vi ligger på den træningslade side, fordi vi ikke har nogen hundehvalp og lige det scenarie kunne godt være plan D.


Vinter og forår...

Opslået d. 2. marts 2018 kl. 7.35 Comments kommentarer (0)

Så blev det vinter - måske en anelse sent i forhold til, at vi lige er gået ind i den første forårsmåned.
Heldigvis har vi hos os ikke fået andet end nogle små drys af sne, så ingen problemer med indkørsel og veje her.

Der er heller ingen problemer med dagslyset......det er så fedt at dagene tiltager og nu er det så lyst, at vi går morgentur uden pandelampe. Det er bare skønt.

Det er også skønt at følge den parrede tæve i Norge.
Nu er det 2½ uge siden parring og jeg spørger selvfølgelig jævnligt ind til "hvordan det går". Meldingen i dag er, at tæven er mega kælen og mega sulten og har forandre sig en del mentalt de sidste dage.

Uhhh det er spændende om der er hvalpe på vej. Og straks melder det store spørgsmål sig....hvad nu hvis der ikke er, hvad gør du så ??

Tja, så må plan B jo træde i kraft, selvom denne plan stadig kun er på skitseplan.

Kunsten at vente, have tålmodighed og masser af ro på....... er ikke lige ord der passer helt på mig, men det ændrer sig måske med alderen :lol:

Apropos alderen.......nå det gider vi slet ikke komme ind på idag, det kan vente til på tirsdag.Tja.....

Opslået d. 24. februar 2018 kl. 13.25 Comments kommentarer (0)

Tja......engang imellem skal man nok bare ryste sig....

Idag var der Rallydysten -  en uofficiel prøve med også uofficielle dommere - hvor Malou deltog.

Dommeren som satte banen op vurderede, at pladsen var lige "stram nok", så der var ikke præcis 4 meter mellem skiltene, som banebyggeren havde skrevet at der skulle være.

Det blev pludselig et "problem", og banen måtte bygges om så den overholdt afstanden mellem skiltene, og prøverne gik igang.

Resultet blev - at flere hunde røg i det fristende 8-tal's fristelser inden de overhovedet nåede ind til start skiltet, fordi fristelserne stod lige i indgangen, og hvad koster det så på pointtavlen ???? Jeg ved det ikke, men dommeren var i vildrede om der skulle trækkes noget eller ej.

Samtidig var der tvivl om hvad der skulle dømmes sådan generelt for flere af øvelserne, så jeg forstår ikke helt hvorfor de præcis 4 meter mellem skiltene skulle være en øvelse til debat.

Der vil alligevel aldrig blive dømt ens eller fair til Rallydysten, uanset afstand mellem kegler og skilte, for dommerne ser og dømmer ikke ens.

Malou strøg lige igennem championbanen med en imponerende IB = 4 x 10 og en ommer. Ikke en eneste lille streg for ude af position, langsom forsinket reaktion eller andet der kan trække 1 point. Alt var helt reelt, 4 øvelser vi ikke kunne og en ommer.

Ved ikke helt om jeg skal smile eller trække på skuldrene, for jeg syntes at Malou er blevet SÅ glad og super dygtig, men der er bare hver eneste gang vi stiller op, øvelser som hun "på dagen ikke kan", enten fordi der er for mange forstyrrelser eller situationer hvor hun bliver utryg.

Det gør det godt nok svært at performe i Championklassen og vi sluttede da også som nummer sjok idag :-)
Februar.....

Opslået d. 14. februar 2018 kl. 3.45 Comments kommentarer (0)

Så kom vi halvvejs ind i februar......og hvor er det skønt at det begynder at blive lysere. Jeg nyder det dagligt.
Det er stadig bælgmørkt når Malou og jeg går morgentur, men om kort tid kan vi sikkert sende pandelampen på ferie.

Halvvejs inde i februar betyder også, at der har været forventet løbetid hos min opdrætter i Norge, og selvom den kan snyde plus/minus uger og måneder, så faldt den planmæssigt denne gang, og tæven bliver parret 1. gang i dag.

Den stolte han bor dog 7-8 timers kørsel fra min opdrætter, så de har taget turen ned over Sverige og er landet engang i nat.

Idag skal der som skrevet parres 1. gang og dermed kan vi så småt begynde at planlægge, hvornår der skal holdes "sommerferie" på Rolatorstien. Forhåbentlig :D

Ved godt at der er mange ting der skal lykkes, for at vi ender med en lille ny smooth baby, men det er jo ikke forbudt at glæde sig.

Lige nu glæder vi os over at tæven skal parres med en super lækker hanhund.....og når det er klaret, kan vi begynde at drømme om, at hun så også bliver drægtig af besøget i Sverige.

Imens vi venter, giver vi den træningsgas.

Malou blomstrer som en stjerne i øjeblikket og vi startede konkurrencesæsonen med en rallyprøve i søndags.

Championbanen havde 18 skilte og da vi nåede til skilt nr. 15 havde dommeren stadig blankt dommerpapir.
Skilt nr. 15 blev til en ommer som ikke lykkedes og ved skilt nr. 17 lavede Malou en flot bakke i stedet for en "stå", så minus 10 på den.

Jeg jublede.....minus 23 point mistet på to øvelser og ikke et eneste lille komma på resten af dommersedlen.
Det var SÅ FEDT......

I skulle have set Malou med den gladeste hale, det flotteste følge på både højre og venstre side, og ikke noget med "sitter" i slowmotion.

Fik I den ???? Det var SÅ FEDT....:lol:


Rss_feed