-
Min blog

November 2013

Oldfrueglad...:-)))

I går havde vi sidste træningsgang (inden jul) hos Johanna i Ringsted....og vi skulle starte med enkeltvis, at vise vores niveau i "fri ved fod".
 
Fik mega ros for Malou's performance....og jeg var lidt overrasket....for jeg syntes ikke, at Malou går nogen særlig fokuseret "fri ved fod"....men....Johanna's beskrivelse af vores øvelse på samme plan for bare 3 uger siden gjorde en stor forskel :-)
 
Malou...som for 3 uger siden havde fokus på alt andet "der rørte sig" i træningshallen, kunne igår fokusere 90% på Oldfruen, uden at lade sig forstyrre.

Årets sidste Rallyprøve...

Årets sidste rallyprøve på Princesseplan foregik i Sorø i dag :-)
Der er altid mange hunde tilmeldt i championklassen i Border Collie Klubben i Sorø, og vi sluttede flot midt i feltet af 12 ekvipager.
På vej ud af ringen blev vi tilbudt endnu en championprøve….”om 20 minutter”……for der var, efter de officielle rallyprøver, arrangeret en dommerprøve, hvortil man manglede deltagere.
Selvfølgelig slog vi til…..fed chance for at gå endnu en prøve…….

Hun kan godt derhjemme...

 
Sætningen ”Den kan godt derhjemme”, høres tit på træningsbanen.
Som oftest, når en hundefører skal vise, hvad de har trænet på siden sidst, og pludselig oplever, at hunden ikke kan øvelsen på ”udebane”.
 
Og ja, det er rigtigt.....den kan godt derhjemme, men øvelsen er bare ikke så stabil endnu, at hunden kan udføre den med diverse forstyrrelser omkring sig.
 
Da jeg var på rallychampionkursus hos Johanna for en måneds tid siden, fandt vi ud af, at det ville blive en udfordring, at lære Peia den nye øvelse i championklassen, ”Dobbelt spring – ro – dobbelt spring tilbage”.

Dejlig søndag med Madsen...:-))

Det har været en skøn week'end.....og i dag havde vi budt ind med at passe Mads.....med kælenavnet "Madsen"..:-)))
 
Det er så herligt at opleve børn og hunde sammen, når de går totalt i spænd :-)))
Lige når Mads kommer, så karter Peia og Malou fjollet rundt, men efter få minutter har hundene registreret "gæsterne", og så slapper de bare af.....:-)))
 
Jeg nyder det helt vildt.....og nyder lige så meget, at både hunde og børn kan lege i haven med bolde og løb, uden at opstår stressede scener.

Tunnelsyn.....

Ved I hvad tunnelsyn er ???
 
Det er, når man ikke kan se andet end ligeud og ikke har noget syn ud til siderne.
 
Føler mig som ramt af tunnelsyn, når jeg om morgenen prøver at lokalisere hundelorte på græsplænen til opsamling, som bevis på at begge fraggler har "gjort det de skal", inden jeg lukker af for mange timers alene hjemme session.
 
I går gik det galt....igen.....:-/
Inspicerede græsplænen i lyset af "kasketlyset" og det bidrager ikke til mere lys end noget der minder om tunnelsyn.

Krydser.....

Så har Oldfruen fået sat nogle krydser.....først to til Kommunalvalget og efterfølgende en del på Malou's "Think, Plan, Do, træningsskemaer"...:-))
 
Det er noget nemmere, at sætte de rigtige krydser på træningsskemaet, for hvis det viser sig, at vores træning ikke kan leve op til det niveau jeg har angivet, kan jeg altid bede Oldfruen om at flytte nogle af krydserne tilbage igen :-)))
 
Det er lidt anderledes med Kommunalvalgskrydserne.

Lassietur....

Det er november....og vejret signalerer det bestemt ikke :-)
 
Vi har været på Lassietur i dag, hvor turen gik til Gyrstinge Sø ved Ringsted.
Sikken et vejr...:-))) Høj sol, blå himmel og næsten ingen vind..:-))
 
Der var overalt annonceret med "Jagt i skoven"....og vi så da også en enkelt jæger, der sad mussestille på sin stol og ventede på at et skudbart dyr skulle komme forbi...:-)
 
Vi morede os lidt.....hvilken jæger venter, at der kommer et stykke vildt forbi hans gevær, klokken 11:00 midt på formiddagen, og skoven vrimler med skovturssøgende gæster.

Et kompliment...:-)))

Malou har rundet de 7 måneder og jeg bliver mere og mere begejstret for hendes engagement til træning :-)))
 
For første gang i min hundekarriere har jeg "taget den med ro", og giver masser af træningstid uden at skulle "præstere"  .....og jeg nyder i den grad at observere udviklingen af Malou :-)))
 
Tænk sig...hun er 7 måneder og kan endnu ikke et stillingsskift fra dæk til sit......(til gengæld kan hun næsten "for godt" et stillingsskift fra sit til dæk).

Kender I fornemmelsen ?

Det er så ragende mørkt ude på landet i denne novembertid.....og ikke mindst når himlen er tung og regnfuld.
 
På hverdage prøver jeg at skynde mig hjem fra jobbet,  så jeg kan nå at gå en lille fraggeltur, inden det bliver bælgmørkt.
 
I går nåede vi det ikke, så der gik vi vores tur, da det var blevet helt mørkt.......og heldigvis vænner øjnene sig til mørket, så man i hvert fald kan skimte den hvide pels på hundene og hvad der er vej og hvad der er grøft :-)

En rigtig princessedag..:-)))

Turen gik til Fyn i dag....nærmere betegnet Årslew hallen, hvor Princesse Peia skulle performe i RallyChampionklassen.
 
Vi var på stedet i god tid, da Championklassen først var annonceret til kl. 14.00....og først kom i gang en time senere....så der var masser af tid til hyggeture i det grønne og Malou socialisering indendørs, inden det gik løs på prøvebanen for Peia.
 
Malou's adfærd var hele turen værd...:-)))))
 
Tog hende med ind i hallen og lavede træning og socialisering med hende, og hun var lige så meget på, og kunne lige så meget på sit øvelsesniveau, som når vi er til ugentlig holdtræning.
SiteBuilder drevet af  Vistaprint