-
Min blog

Maj 2015

En travl uge....

Det har været en meget travl uge, bl.a. med udgivelse af Colliebladet - som jeg er redaktør for, og ikke mindst opstart af ombygningprojekt på hjemmematriklen.

Derudover skulle jeg ekstraordinært på arbejde lørdag og søndagen i dag var fyldt op med en hundeevent i Andelsbyen Nyvang i Holbæk.

Alle planlagte "øvelser" har vi nået i ugens løb og jeg kunne med fornøjelse drage afsted til Andelsbyen Nyvang i morges :-)

Oldfruen havde allieret sig med et par af kursisterne på rallyholdet om mandagen, for at få noget action på vores stand.

Lykken er...:-)

Lykken er, at se sine hunde lege og tonse rundt, trods det at der er 8 års forskel på Peia og Malou :-)

Lykken er også at være bevidst om, at man skal nyde hvert et øjeblik, hvor man kan nyde denne form for fraggelleg.

I dag hvor solen skinnede fra en skyfri himmel, temperaturen nærmede sig de 22 grader på terrassen og hvor Oldfruen serverede eftermiddagskaffen under åben forårshimmel - var der dømt lassieleg til den store kameramedalje, og jeg fik da også et par gode skud :-)

Dommergaven...:-)

I dag gik turen til Nyborg.....lige på den anden side af Storebæltsbroen....så egentlig ikke ret langt hjemmefra :-)

Oldfruen skulle være dommer i rally og inden rally bedømmelserne skulle starte kl. 11:00, skulle Malou op i en LP2 prøve.

Vi var på som første start, af hensyn til min dommerpraksis i den anden ring - men det var lidt "spild af lassietid" at gå op med Malou.

Hun var tæt på spejlblank og fik en pæn 3. præmie. 

Der sker ikke en meter....

Der sker ikke en meter på Oldfruens blog.......i hvert fald ikke ret meget.

Bloggen afspejler dog ikke det reelle aktivitetsniveau på matriklen, men de aktiviteter der pågår, er måske ikke lige noget "at skrive hjem om" :-)

Ugen har været "træningsfri" - næsten - for Malou, da hun er noget ukoncentreret i disse dage.....og da Peia snart skal til Færdighedsprøve 1, er det hende der trænes med om aftenen.
Vi er ved at være klar og HTM startbogen er lige landet med Postmand Per i dag.

På vej.....i stiv kuling :-)

Peia er rigtig godt på vej mod at skulle stille op i en FP1.....læs Færdighedsprøve :-)

I dag fik vi trænet en hel time imens der var LP prøver i Korsør og det gik rigtig godt, selvom det var lidt svært at holde kurven stabil i stiv kuling :-)

Der har været et par svære øvelser - især "gi' pote" - men den øvelse er nu på plads.

Så er der øvelserne "target på targetstik i 3 sekunder" - og den volder også udfordringer og så er der øvelsen "Fastholde hovedet på hånd, knæ, eller lign.

Pote.....

Oldfruen har trænet, og bøvlet, og trænet og forsøgt trænet......med at lære Peia at "give pote".

De fleste jeg har talt med siger, at "det kan en hund da bare fra den er hvalp", og så kan jeg da heldigvis svare, at "vi har ikke haft Peia fra hvalp".....så vi må være lovligt undskyldt :-)

Tænk sig, jeg kan ikke finde ud af, at indlære Peia den øvelse, og i søndags greb jeg tilfældigt fat i dogdance Sidsel, som med bedste indlæringsevner brugte en del tid på at give gode indlæringsråd.

3. rallyprøve i træk...

3. rallyprøve i træk på 3 dage, og billedet var tydeligt, at lille Malou var træt.
Det blev en super god prøve, hvor Malou blev trukket præcis for de point der skulle trækkes for, og der var ikke noget af "det løse", som føreren ikke kan sætte billede på.

Der var 2 ommere, 2 ude af position og 1 for flow, og da Malou ikke kunne holde sig oprejst i "sit" i ærespladsen kostede den øvelse 10 point.

Oldfruen var helt enig - der var hverken dømt mere eller mindre end der skulle dømmes for, og bemærk lige, at "Hund omkring fører" gik til UG i dag.

Rallyprøver...

Week'enden er præget af 3 x rallyprøver rundt omkring i landet...:-)

I går var der prøve i Rødovre Brugshundeklub i Albertslund, og bortset fra at GPS'en og KRAK ikke kunne finde adressen, så var der tale om en fantastisk dejlig prøve, en rigtig god bane, og et ubeskriveligt forårsaftensvejr :-)

4 hunde i Expertklassen - hvor 3 fik IB og Malou vandt klassen og fik alle de fantastiske flotte præmier :-)

I dag var der prøve i Shetland Sheepdog klubben tæt på Sorø, og Malou sluttede som nummer sjok i klassen af flere årsager.

De gamle collieben...

Det er ikke fordi Oldfruen ligger på den lade side, at der er lidt stille på bloggen - nærmest tværtimod :-)

Det er forår, det er lyst om aftenen, og der er fuld tryk på alle fraggelkedlerne.

Peia er startet på trickshold hos Anja Christiansen - og hvilken fest :-)

Der er danse-gang i de gamle collieben, og det går pænt fremad med at lære Peia øvelserne til Færdighedsprøve 1.

En af øvelserne er "slalom mellem førers ben - 6 skridt fremad".
SiteBuilder drevet af  Vistaprint