-
Min blog

Juli 2016

Tur til Jylland....

I dag tog vi turen til Jylland. Formålet er HTM camp sammen med 30 andre HTM-nørder og lur mig - det bliver herre skægt :-)

Vi starter i morgen tidlig og kører tre dag i rap - for vores vedkommende bliver det dog kun to dage, for på dag 3 er der skue i Collieklubben hvilket vi er tilmeldt. Skuet er også i Jylland og der er kun en lille times kørsel fra campingpladsen hvor vi bor til Hvidstenkroen hvor skuet skal afholdes, så det tager vi lige med, nu vi er her.

Hundearbejde.....

Første feriedag i lørdags startede Oldfruen med "dårlig samvittighed".

Chili vågnede som vanligt lidt i 5 og efter at have været oppe, morgenmad til hunde og kat strøg jeg i seng igen. Og så skete det bare.......bum og vågnede ikke før kl. 8.

Så har man da bare lige dårlig samvittighed - tænk sig at sove hele 3 ferietimer væk, og tilmed når der er mange ting på hunde-to-do-listen i år :-)

Nå - jeg kom over det i løbet af dagen, og så kastede jeg mig ellers over hundearbejde på computeren.

Ferie forude......

Om et par dage kan Oldfruen øjne ferie forude.

Det er ikke rigtig det samme i år - det med at glæde sig til sommerferien.
Normalt glæder jeg mig helt vildt til ferien, fordi jeg er på fuldtidsjob året rundt og jeg har ikke mulighed for hjemmearbejdsdage osv., som giver lidt "luft" i hunde-alene-hjemmeprocessen.

I år "tyvstartede" jeg med 14 dages ferie i maj måned da Chili flyttede ind og har derefter arbejdet mere eller mindre på deltid det meste af juni måned, for at Chili kunne lære "alene hjemme hele dagen - øvelsen".

Træningsbolde....

Oldfruen og Lille Chili har mange træningsbolde i luften.

Det kniber efterhånden Oldfruen at få overblik over, hvor mange øvelses-varianter vi egentlig træner på, for hver gang vi har indlært en ny adfærd, så bliver den lige koblet på "generalisering", dvs. Chili skal lære at kunne øvelsen i alle mulige forskellige sammenhæng.

F.eks. øvelsen "gå rundt om stok".
Nu kan Chili gå rundt om stok, "imens jeg står stille", "imens jeg går den anden vej om stokken", "imens jeg bruger stokken som "stok" og går fremad", "imens jeg bruger stokken som "stok" og går baglæns", "imens jeg står med ryggen til", osv.

Tidsfordriv......

Efter mit sidste blogopslag om "sommerpause og puslespil som tidsfordriv", var der er par nørdekoner som reagerede med kommentaren......"Sommer - ingen træning - og nu må Oldfruen have holdt nok fri, og nu vil vi gerne have Oldfrue træning igen".

Haha....måtte bare svare....."Ja, men Oldfruen har jo også fuldtidsjob og har ikke oceaner af træningstid".

Vi aftalte efterfølgende at lave noget selvtræning på rallyniveau, og første træningsdag var i dag.

Sommerhygge....

Der er stille - på bloggen - men det skyldes nu kun, at vi sommerhygger.

Hverdagen kører over al forventning med Chili og vi er ved at have fået indarbejdet nogle gode rutiner med hende.

Om morgenen aktiverer jeg hundene i 3 timer inden jeg kører på job, og så er hele banden trætte og klar til at sove imens vi er på arbejde. Chili klarer helt uden problemer 7½ time hjemme uden at ødelægge noget, og hun er også helt renlig, så det er totalt luksus.
SiteBuilder drevet af  Vistaprint