-
Min blog

Træningsbolde....

Oldfruen og Lille Chili har mange træningsbolde i luften.

Det kniber efterhånden Oldfruen at få overblik over, hvor mange øvelses-varianter vi egentlig træner på, for hver gang vi har indlært en ny adfærd, så bliver den lige koblet på "generalisering", dvs. Chili skal lære at kunne øvelsen i alle mulige forskellige sammenhæng.

F.eks. øvelsen "gå rundt om stok".
Nu kan Chili gå rundt om stok, "imens jeg står stille", "imens jeg går den anden vej om stokken", "imens jeg bruger stokken som "stok" og går fremad", "imens jeg bruger stokken som "stok" og går baglæns", "imens jeg står med ryggen til", osv. osv.

Det er lige pludselig mange øvelser med den "samme øvelse" - men sjovt er det :-)

Hvis man så lige kikker på de andre øvelser vi træner på, og begynder at sætte "generalisering" på disse også, ja, så mister bliver det til nogle stykker.

Et andet eksempel er "slalom".
Chili kan slalom, "imens jeg står stille", "imens jeg går forlæns", "imens jeg går sidelæns til begge sider", "imens jeg går baglæns", og "imens jeg løber sidelæns til begge sider". 

Øvelser vi ellers arbejder med er: Løbe ind i hulahopring, fastholde snuden nede i en kegle, holde positionen "hest", tandvisning, twist, apport, holde pladsposition, neje, target, elefantøvelsen, bakke væk fra fører og arbejde med ryggen til fører.

Disse øvelser er der ikke koblet "generalisering" på endnu, det gør jeg først når øvelsen sidder lige i Chili-skabet og der er sat verbalt signal på.  

0 kommentarer til Træningsbolde....:

Kommentar RSS

Tilføj en kommentar

Dit navn:
E-mailadresse (obligatorisk):
Hjemmeside:
Kommentar:
Gør din tekst større, fed, kursiv og meget mere med HTML tags. Vi viser dig hvordan.
Post Comment
SiteBuilder drevet af  Vistaprint