-
Min blog

Sidste nyt om Peia...

Det gik jo helt galt med Peia i week'enden.
Efter 2 stk. smertestillende piller (for smerter i ben m.v.) gik hun fuldstændig fra maden, kastede op og endte også med afføring der så "mystisk ud" og som lugtede fælt af "metal".

Lørdag aften var hun bare "grøntsag" og vi måtte gøre noget. Fik fat i dyrlægen som gav os en tid mandag ....altså i dag, og i stedet for den aftalte tid til nærmere undersøgelse af Peia den 1. marts, som vi oprindelig havde fået.

Her til  morgen ringede dyrlægen og spurgte om vi kunne komme med det samme, for hun havde fået et afbud, og så kunne vi jo lige så godt "kikke" på Peia hurtigst muligt.

Det blev ikke bare til at "kikke".....hele undersøgelsen tog 1½ time.

Først blev temperaturen taget.....super fin - ingen feber :-) Afføringen viste dog, at den var fuld af blod og det var derfor det lugtede fælt "metallisk".
Derpå  blev Peia mærket igennem og dyrlægen var ikke glad for at mærke på Peia's maveregion, for der var ....og er....en del smerter.
Så lavede vi blodprøver, som med det samme røg i laboratoriet (fantastisk med en dyrlæge, som har samme maskiner som de store laboratorier i Tyskland)....og drak vi en kop kaffe imens vi ventede på resultaterne.

Blodprøverne viste at "alt var fint".......på nær de tal som har noget med leveren at gøre.

Så gjorde vi klar til røntgen......og Peia er bare så rolig og god at håndtere, at hun finder sig i den ubehagelige håndtering uden at skulle i narkose, så vi klarede også den del af "festen" med ros og gode guffer til sødeste Peia. Hun gik selv op på røntgenbordet via en lang rampe :-)

Første billede viste "alt fint"......lige med undtagelse af leveren, så der blev taget endnu et billede af leveren, hvor Peia skulle ligge på ryggen imens det blev taget.

Billedet viser, at Peia's lever er 45% for stor. Det betyder at den er kraftigt overbelastet....af et eller andet som vi ikke ved hvad er, men det er så også derfor Peia har smerter i maveregion omkring leveren.

Røntgenbillederne viste også, at de konstaterede knuder fra forleden, alle sider i huden og dermed er harmløse fedtknuder :-)

Summa summarum......årsagen til at Peia blev så akut dårlig i week'enden er de smertestillende piller hun har fået. Hun tåler simpelthen ikke produktet. Nu skal vi så se at få den blodige afføring afløst af en god fast mave igen. Appetitten er ved at komme tilbage, så vi kræser lidt med noget lækker mad.

Leverforstørrelsen skal behandles med et præparat som udrenser leveren for affaldsstoffer over den næste måneds tid. Dermed skal vi også undgå fedtholdige ting i Peia's mad som vidt muligt, men det styres jo af dem som fylder madskålen, så det er ikke noget problem :-)

Dyrlægen tør ikke give Peia noget smertestillende p.t. pga. den voldsomme reaktion i week'enden, så vi har fået et naturprodukt (som ikke er i kategorien "medicin", som vi skal prøve. Det er et præparat, som har vist gode evner til lindring af ledsmerter......og det var jo det det hele startede med....nemlig ondt i benet.

Hvis der nu sidder nogen derude og tænker...."hmm det var da noget mærkeligt noget med den lever"....og ja, det er det, men som dyrlægen sagde....."Hvis der sidder en grim kræftknude inde midt i hendes organer, som gør at leveren er forstørret, kan vi ikke gøre noget ved det alligevel, men lige nu tyder hendes blodprøver i hvert fald ikke på, at vi er ude i noget i den retning".

Så det vælger vi at tro på :-)

0 kommentarer til Sidste nyt om Peia...:

Kommentar RSS

Tilføj en kommentar

Dit navn:
E-mailadresse (obligatorisk):
Hjemmeside:
Kommentar:
Gør din tekst større, fed, kursiv og meget mere med HTML tags. Vi viser dig hvordan.
Post Comment
SiteBuilder drevet af  Vistaprint