-
Min blog

10 års collie-jubilæum....

13. september 2014 og i dag er det præcis 10 år siden, at vi hentede vores første hund og dermed også vores første collie.

Det er totalt spookey, at tænke tilbage på tiden for "bare" 10 år siden.....dengang, hvor vi troede på, at når opdrætteren fortalte, at det var "fint", bare at gå til udstilling med sin collie, så var al aktivering med sin hund på plads.....

....og dengang, hvor Oldfruen som dengang kaldte sig for "Dukkeføreren" syntes, at der måtte mere aktivering til både hund og fører, så vi meldte os på dressurhold i Sorø Hundevenner.

Der lærte vi, at hvis ikke hunden kunne "lystre", så kastede man først hunden om på ryggen, og derefter kastede føreren sig oven på hunden, og helst hen over struben, så den ikke "havde en chance", og så havde man til hunden signaleret, at "jeg - hundeføreren - har ubetinget magten, så du kan lige så godt overgive dig - dumme hund" :-)))

Heldigvis blev det aldrig aktuelt med en collie på holdet, så vi levede vores eget fredelige træningsliv i udkanten af holdet, og når der var dømt "frikvarter" med både store og små hunde imellem hinanden, lærte Dukkeføreren hurtigt, at trække væk med forsigtige Quinzy, som bare ikke var til vild leg.

Der er godt nok sket meget på træningsfronten i de 10 år som er gået, og heldigvis for det..:-)

For 10 år siden, var løbske tæver ikke velkomne til træning - i hvert fald ikke der hvor vi gik til træning.
Var der "uro" på et træningshold, gik instruktøren lige rundt på holdet, og tjekkede tæverne ud, og var der nogen som var en anelse "hævede bagi", så var det "tak for i dag, og vi ses om 3 uger"...:-)
Godt man havde hanhund :-)

For 10 år siden, var det ok, at tro på, at hunden ikke måtte tage "magten", dvs. den skulle spise efter at føreren havde spist, gå sidst ud af døren, man måtte ikke hilse på hunden, når man kom hjem, før hunden var faldet helt til ro.
Der kørte adskillige kurser i hvordan man som hundefører "bevarede magten over hunden" og lærte den at gå "pænt i snor".
Når jeg tænker tilbage på tiden, er jeg ved at dø af grin :-)))) Du godeste.....og vi troede mere eller mindre på det hele :-))))

For 10 år siden, kendte vi stort set heller ikke til Rallysporten. Det var en helt ny og ukendt sport.
Det gør vi heldigvis i dag .....og tilmed med et stort +tegn foran, for det er da noget af det mest fantastiske aktiveringsmæssigt, som er blevet tilført hundekonkurrencesporten de sidste 10 år.

I morgen skal vi på konkurrencebanerne igen igen igen igen.....og vi glæder os rigtig meget :-)
1 kommentar til 10 års collie-jubilæum....:

Kommentar RSS
Paul on 13. september 2014 19:59
Det er virkelig en positiv udvikling der er sket indenfor den periode. Megan, som i dag er 121 år, startede sin træning i Spaniel Klubben, hvor det var obligatorisk med metal-kvælerhalsbånd og ryk i linen blev brugt til at få hunden til at holde fokus. Dejligt at der mange steder er sket en dramatisk udvikling på den front. Og ganske enig. Rallylydighed er bare ++++ for aktivering af hunde på alle niveauer.
Besvar kommentar

Tilføj en kommentar

Dit navn:
E-mailadresse (obligatorisk):
Hjemmeside:
Kommentar:
Gør din tekst større, fed, kursiv og meget mere med HTML tags. Vi viser dig hvordan.
Post Comment
SiteBuilder drevet af  Vistaprint