-
Min blog

Ferie - dag 17...

Dagen startede med en tur til kiropraktoren - et ret tilbagevendende besøg i denne tid.

Trods en tidlig morgentid, var der allerede ventetid, så jeg fordybede mig i et blad for "Jagtfolket".
Ikke at jeg syntes det var særlig interessant, men det blev det, da jeg stødte på en hundetræningsartikel, som handlede om, hvordan man lærer sin jagthund at apportere de skudte dyr.

Artiklen lagde ret godt ud - med masser af roser til de bløde træningsmetoder, og man anbefalede endda, i visse situationer, at give sin hund en godbid for godt arbejde :-)

Det gennemgående i træningsartiklen var, at det var svært at opelske apporteringsdelen hos nogle jagthunde. Enten havde de ikke "genet" af natur, eller også var de blevet "tilbageholdende" overfor at apportere, fordi de følte det som ubehageligt.

Endelig nåede jeg, til selve indlæringen af apport i artiklen...:-)

Som udgangspunkt, skulle man smide en rævehale ind i hvalpekurven, så hvalpene kunne vænne sig til den fæle rævelugt helt fra bitte små. Det ville gøre det nemmere, at opelske hvalpenes lyst til at apportere f.eks. en ræv.

Samtidig skulle man lære sin hund at løfte på sandsække og øge tyngden i takt med indlæringen, så hunden efterhånden var i stand til, at bære et tungt dyr.

....alt sammen stadig med positive indlæringsmetoder, ......og VUPTI.....ifølge artiklen, så havde hunden lært både at "elske at bære en ræv i munden og også evne at slæbe den hjem".

Men....så skriver skribenten........og her faldt Oldfruen næsten ned af stolen......

"Hvis hunden nu, mod forventning ikke vil tage ræven, trods ihærdige opfordringer, tyder noget på, at man har forceret træningen.
Sker det at hunden viser modvilje mod at udføre det den har lært, kan det blive nødvendigt, at tvinge sin vilje igennem. Ved hjælp af tvang kan man således hurtigt overvinde hundens fobi, og komme videre med træningen, men det skal understreges, at man ikke kommer langt med tvang alene".......

Jeg er lidt ked af, at den slags hundetræning "stadig" foregår i vores veloplyste samfund, og efter at have gennemlæst hele den lange artikel, kan jeg godt se, at skribenten har "hørt et eller andet, om positiv træning", men endnu ikke har fattet hvad det handler om.

Jeg har heldigvis ingen billeder fra artiklen, så I må nøjes med et hvor fragglerne er blevet "tvunget" til at lade sig fotografere sammen med en Tarzan kat....:-))))1 kommentar til Ferie - dag 17...:

Kommentar RSS
Camilla Johannessen on 13. august 2014 17:31
ØØØV... troede lige efter det med at forcere træningen at man så skulle gå et skridt eller to tilbage og vurdere... eller prøve noget andet, men nej nej, hvis man har forceret skal man da bare OVERDRIVE sin forcering.. TSK TSK TSK!!!.. ØVBØV!
Besvar kommentar

Tilføj en kommentar

Dit navn:
E-mailadresse (obligatorisk):
Hjemmeside:
Kommentar:
Gør din tekst større, fed, kursiv og meget mere med HTML tags. Vi viser dig hvordan.
Post Comment
SiteBuilder drevet af  Vistaprint