-
Min blog

Juleaften...:-)

Så blev det endelig juleaften.....eller er det bare en uforglemmelig "juli-aften" :-)))

Skidt med årstiden og måneden.....der var i hvert fald udpakning af de helt store gaver på Rolatorstien i dag :-)

Projekt "1. sal" har stået på i 10 år .......og ja, det er faktisk 10 år siden, vi tog de første små skridt til at ombygge vores lille landhus, for at få nogle ekstra m2 bolig.

Det første år, ryddede vi 1. salen for gamle brædder og fjernede en "trappe", som intet havde med en trappe at gøre. Det var bare en gammel hønsestige, som nærmest gik lodret op til loftet.

År 2, hyrede vi håndværkere til at ombygge på 1. sal, men det gik helt galt ! Efter 10 dage måtte vi sende den lokale tømrermester og hans team hjem, da de slet ikke havde styr på hverken hammer eller sav, og noget som simpelt som et waterpas var et ukendt stykke værktøj i firmaet.
År 3, gik vi død.......det var SÅ rædsomt, det som tømrermesteren havde lavet, så vi kunne slet ikke se os ud af projektet...og dog....op på byggehesten igen....og i gang med at spare penge sammen...

År 4, havde vi igen sparet op, og kunne sætte en ny og meget dygtig tømrer på opgaven med 1. salen.
Næsten alt måtte pilles ned og laves om igen :-// Dyrt  - men dejligt at være tilbage på sporet igen.

År 5, var pengekassen tom - og vi sprang projektet over, da vi på intet tidspunkt har villet låne penge til ombygningen. Strategien har hele tiden været - spare op - og så laver det vi har penge til. Resten må vente :-)

År 6, stod oliefyret af - så der gik alle sparepengene til nyt oliefyrsanlæg :-/

År 7, brød vi et gammelt spisekammer og en lille gang ned. Det kostede en del til VVS og el-arbejde.

År 8, havde vi håndværkere til at lave nyt gulv, vægge, inddækninger, yderdør mv. i det nye køkken, som nu består af det gamle spisekammer, den lille gang og det oprindelige køkken.

År 9, gik dygtige malere i gang med et kæmpe spartelarbejde af hele 1. salen. Spartling, glasvæg og maling - som i den grad gjorde underværkere..:-)

År 10, har Jan brugt utrolig mange timer på at lave de små detaljer :-) Ny radiator, maling af rør, paneler, vindueskarme og for nylig kunne vi bestille den fine trappe, som skal forbinde de nye rum med hinanden :-)

19. juli 2014 - I dag har det været juleaften :-)
I dag blev vores nye fine trappe monteret og vi kunne standsmæssigt gå op til 1. salen og nyde det kæmpe store arbejde, som vi både selv har lagt, men også betalt os fra undervejs.

Om en uge har vi sommerferie, så kommer tæppemanden og lægger fine gulvtæpper på, og så skal vi ellers gå og nusse med at indrette med gardiner, møbler og et par grønne planter...:-)


0 kommentarer til Juleaften...:-):

Kommentar RSS

Tilføj en kommentar

Dit navn:
E-mailadresse (obligatorisk):
Hjemmeside:
Kommentar:
Gør din tekst større, fed, kursiv og meget mere med HTML tags. Vi viser dig hvordan.
Post Comment
SiteBuilder drevet af  Vistaprint