-
Min blog

"Seresto"

Oldfruen var i sidste uge til foredrag om "flåtoverførte sygdomme" samt "hjerte/lungeorm" på Næstvedegnens Dyrehospital.
 
Emnerne er hotte i hundeverdenen ........ikke mindst fordi man er nødt til at færdes i grønne områder med sine hunde, hvis de skal have et nogenlunde værdigt hundeliv. Det er ikke nok, at lufte hunden på "altanterassen"....:-) 
Vi vil bare så gerne ud i naturen, men udsætter både os selv og vores 4-benede fraggler for smittefare med modbydelige sygdomme.
 
Jeg var lidt spændt på aftenens foredrag, og havde set for mig, at det måske handlede mest om "salg, salg og salg", af præparater som lover guld og grønne skove.....men det var det slet ikke :-)
 
Flåtforedraget var super godt, meget informativt, og der blev manet en del myter i flåtjorden i løbet af aftenen :-)
 
Vi fik også at vide, at fremover vil alle nye flåt/loppemidler være receptpligtige, og kan ikke mere købet udenom dyrlægen !
 
Informationen om hjerte/lungeorm noget tynd og utilstrækkelig.
Det handlede mest om, at komme ind og aflevere "lorteprøver" x 3.....som kunne testes for den nette sum af 600 kr.
Viste prøverne ikke noget - men havde hunden det stadig ikke godt.....ja, så skulle man komme med 3 x nye prøver....til igen 600 kr......og sørme om ikke man krævede endnu 3 prøver til 600 kr., før man kunne være sikker på om diagnosen var positiv eller negativ. Vupti det var de 1800 kr. :-)
 
Ikke noget med at behandle på hundens symptomer....nix.....der blev først udskrevet ormepiller, når der var stillet en diagnose.
 
Samtidig fik vi lige et par skrækhistorier fra dyrlægens konsultation, om hvor hurtigt det kan gå galt, hvis hunden har hjerte/lungeorm....noget med en frisk border collie søndag aften, og mandag var den milimeter fra at dø, pga. indre blødninger......så.......på den ene side havde man åbenbart masser af tid til at vente på lorteresultater, og på den anden side, så skulle man komme ba-bu, hvis hunden var dårlig !
 
...og så fik vi nærmest at vide 25 gange, at "hjerte/lungeorm" jo kun var et problem, hvis man boede i Nordsjælland !
 
Anyway....jeg lukkede lige Oldfrueørerne for en kort stund, og tænkte på den store erfaring vi selv har med de slimede bæster.
 
Aftenen sluttede med, at vi blev præsenteret for et halsbånd til hunde......"Seresto" hedder det.....som er et halsbånd der minimerer risikoen for at flåter overhovedet kravler over på hundene, og hvis de endelig gør det, så "hopper" de af igen, da flåterne vil opfatte hunden som "en varm kogeplade".
 
Halsbåndet ligner et gammeldags loppehalsbånd....er dog lugtfrit.....og prisen er 495 kr. til hunde over 8 kg.
Til gengæld holder effekten i 7-8 måneder....såææææ....jeg tænkte....mine fraggler er ved at klø sig til blods, med de produkter der skal dryppes i nakken, så jeg investerede i 2 stk. halsbånd.
 
Monterede dem næste dag, og Cocky og Peia har nu haft dem på i 4 dage, og de har ikke vist tegn på ubehag overhovedet ved at have halsbåndene på. Ingen kløen, ingen rysten med hovedet eller noget andet.......og med hensyn til flåter, så har jeg set en enkelt i panden på Cocky, som jeg hjalp med at "springe af", inden den så meget som overvejede at kravle ind under pelsen.
 

0 kommentarer til "Seresto":

Kommentar RSS

Tilføj en kommentar

Dit navn:
E-mailadresse (obligatorisk):
Hjemmeside:
Kommentar:
Gør din tekst større, fed, kursiv og meget mere med HTML tags. Vi viser dig hvordan.
Post Comment
SiteBuilder drevet af  Vistaprint