-
Min blog

Hug en hæl og klip en tå....

Store katten kom med hjem fra dyrlægen i går.....efter en lidt "dramatisk" operationsdag.
 
Da jeg indleverede katten til narkose, bad jeg dyrlægen tjekke kattens vejrtrækning, idet han i en periode har haft en "sjov" hoste.
 
Midt på formiddagen ringede dyrlægen....med besked om, at katten lider af kronisk bronkitis.....deraf den "sjove" hoste, og Fru Dyr bad om vores accept på, at hun måtte lægge katten i narkose, idet der var en vis risiko for, at han ville "stå af" undervejs.
 
Hun fik vores tilladelse til at bedøve katten, og han vågnede op med stuatus a la "Hug en hæl og klip en tå" :-)
 
Den ærtestore "svulst" mellem hans tæer på den ene bagpote er blevet skåret og derefter "brændt" væk, og samtidig har han fået klippet kløer på alle poter.
 
Normalt klipper man ikke kløerne på udekatte, for de skal kunne forsvare sig.....men.....og nu kommer der noget som Oldfruen ikke vidste...!
 
Gamle katte.... alias + 10 år....får nedsat evne til at trække kløerne ind i poterne, og dermed kan man høre når de går hen over glatte gulve......hvilket giver en "kliklyd"....og denne kliklyd er tegn på, at kløerne er for lange og bør klippes. Samtidig er det et signal til katteejeren om, at katten ikke ad natures vej, selv sørger for at regulere neglelængden mere.
 
Ved nærmere gennemsyn af vores kæmpekat viste det sig, at han havde en klo, som havde vokset sig til "negroet negl" og faktisk var ved at gro ind i poten igen !

Pyhhhhh....Oldfruen fik lige dårlig samvittighed, men den ide/tanke eliminerede dyrlægen omgående, for "hvor skulle jeg vide fra, at katte over en vis alder, får problemer med at slide deres kløer ad naturens vej, selvom de er udegående det meste af tiden ?"
 
Nu ved vi det, og så ryger kattepoterne til regelmæssigt eftersyn for negleklipning hos Oldfruen, på lige kattefod med hvad hundene gør  :-)))

0 kommentarer til Hug en hæl og klip en tå....:

Kommentar RSS

Tilføj en kommentar

Dit navn:
E-mailadresse (obligatorisk):
Hjemmeside:
Kommentar:
Gør din tekst større, fed, kursiv og meget mere med HTML tags. Vi viser dig hvordan.
Post Comment
SiteBuilder drevet af  Vistaprint