-
Min blog

Tilbage på sporet........

Efter en uges tid med slinger....både på vejene og træningsmæssigt, er vi nu tilbage på sporet igen..:-)
 
De sneklædte veje er ved at være farbare....også udenfor byområderne....og efter at have ligget stille træningsmæssigt i en helt uge....pyhhhhh..:-))))....så blev det tid til morgentræning igen idag ...:-)
 
Apropos træning, så læste jeg forleden om "Lagkagebaseret belønningstræning" i det nye nummer af træningsbladet Canis....og intet nyt i det for mig....men lige efter den artikel, var der noget interessant for Oldfruen....nemlig "Fra leg til lydighed" - Kædetræning = kedeligt.
 
Meget interessant læsning, som handler om hvordan en hund, som er vant til at få belønning hele tiden og pludselig ikke får det vil, enten dale i intensitet og til sidst opgive at arbejde, eller øge i intensitet og dermed holde op med at arbejde og i stedet for begynde at bjæffe eller tilbyde andre ting.
 
Begge dele er frustration !
 
Artiklen handler om, at belønningen skal komme, når hunden mindst venter det, så den lærer at den aldrig skal give op, men fortsætte sit arbejde.
 
Er det svært at forstå ??
 
Et eksempel.....f.eks. indkald fra stå. Som regel belønner man i slutningen af øvelsen, nemlig når hunden kommer ind på plads. Hunden får dermed en stor forventning til den sidste del af øvelsen, ikke så meget det som kommer før og endnu mindre det som kommer efter. "Hej, hvor blev min belønning af, den plejer jo altid at komme her!".
 
Efter indkaldet kan man rose hunden forsigtigt og derefter tage den med sig et par meter fri ved fod. I samme øjeblik, som hunden synker skuffelsen og kikker op og fortsætter med at arbejde så: Halleluja og fuldt fest på træningsbanen.
 
Nu har man plantet det første lille "fortsæt-med-at-svømme-frø", hos hunden. Den valgte at arbejde videre selvom der ikke kom belønning, og voila....præmien bliver overrakt...:-))))

0 kommentarer til Tilbage på sporet........:

Kommentar RSS

Tilføj en kommentar

Dit navn:
E-mailadresse (obligatorisk):
Hjemmeside:
Kommentar:
Gør din tekst større, fed, kursiv og meget mere med HTML tags. Vi viser dig hvordan.
Post Comment
SiteBuilder drevet af  Vistaprint