-
Min blog

Fra en by i Rusland til et sted i baghaven.....

Lykken er....ihvertfald indenfor hundetræning.....at opnå det, som man præcis ønsker.
 
Havde oplevelsen igår aftes, hvor vi var et par stykker der trænede sammen.
 
Fokus var på "fremsending", og ønsket var at få en fremsending "A la Zcarlet", men på nuværende stadie var øvelsen ...ihvertfald for LP1-hunden...."En by i Rusland"....
 
Anyway.....vi lagde en strategi for hvordan startindlæringen skulle foregå, og midt i det hele....og helt uventet....løb hunden spontant ind midt i feltet.....:-) Afstanden til feltet var 2-3 meter...
Jeg beordrede omgående... og meget hurtigt... til mega "jackpot belønning" hvor der ikke måtte spares på godbidderne.....og et øjeblik efter, hvor vi stod og talte, om det som lige var sket....skete det igen.....hunden kikkede på sin ejer.....kikkede på feltet og løb ud og stillede sig midten....helt spontant...og uden nogen kommandoer....:-)))))
 
Så var der fest.....kødbolle- og pølsefest....som af en madglad hund slet ikke kunne misforståes......
 
Vi stod på daværende tidspunkt 15 meter fra feltet....et felt som for 5 minutter siden var "En by i Rusland", var pludselig blevet til et sted i baghaven.....og vims som hunden er.....kikkede den endnu engang på sin fører og løb så målrettet direkte ud i feltet...
 
Jeg var forberedt denne gang.....og endnu engang var der overdådige rationer af godbidder til uddeling...et rent madmekka...:-)))
 
Aftalte at stoppe øvelsen her....fra 0-15 meter feltsucces på 5 minutter.....det var næsten for utroligt....og vi gik ca. 30 meter væk fra feltet....og så skete det igen....VILLLLDDDDTTTTT........30 meter....direkte ud i feltet...uden kommando, uden dirrigering, uden armtegn....uden overhovedet noget "prøvelignende noget"......
 
Det var ren fest.....og så samlede vi feltet sammen og pakkede det væk......
 
Tænk at man kan få så meget indlæring på så kort tid, fordi man belønner en spontan adfærd...:-))))

0 kommentarer til Fra en by i Rusland til et sted i baghaven.....:

Kommentar RSS

Tilføj en kommentar

Dit navn:
E-mailadresse (obligatorisk):
Hjemmeside:
Kommentar:
Gør din tekst større, fed, kursiv og meget mere med HTML tags. Vi viser dig hvordan.
Post Comment
SiteBuilder drevet af  Vistaprint