-
Min blog

2 x 5 = 5

For en uge siden fik jeg udfordringen af Johanna Allanach, at træne Peia i at Rally-øvelsen, "Stå foran, hunden bak fremad".
Omsat til "dansk" betyder det cirka, "Hunden skal stå med front mod fører og på kommando bakke baglæns væk fra fører mindst 3 hundelængder. Fører bliver stående imens."
 
Peia havde fået den tanke, at hun kunne "træne" mig til, at afleverer godbidden på et for øvelsens succes, "dårligt timet" tidspunkt....hvilket gjorde, at jeg ligesom ikke kunne få hende mere end 1½-2 hundelængder væk.
Hver gang hun nåede til samme sted....hvilket jeg åbenbart har fået "fejlbelønnet" nogle gange, var Peia sikker på, at den færdige øvelse "skulle se sådan ud", med det resultat, at hvis jeg tilbageholdt belønningen, blev hun helt forvirret og stresset. Forsøgte på bedste måde at tilbyde et eller andet fjol, eller måske stille sig op og gø af mig, for at fravriste mig godbidden.
 
Johanna viste mig, hvordan jeg kunne bryde mønstret, og fik opgaven at træne Peia til at bakke 5 hundelængder på en uge. Jeg måtte kun bruge 2 minutter på øvelsen hver dag.
 
Godt så !
 
Man er vel lidt nørdet :-)))
....men......mandag og tirsdag blev det ikke til træning....for Peia havde rigtig dårlig mave, og jeg turde slet ikke stoppe nogen form for guffer i hende.....så 1. træningssession var onsdag morgen, hvor jeg fik styr på mine håndtegn....og da den 10-øre faldt for Oldfruen gik det stærkt......torsdag var vi på 2 hundelængder....hvilket ikke var mere afstand end tidligere....men der var ingen stress over øvelsen fra Peia's side....fredag var vi på 3 hundelængder....og lørdag og søndag trænede vi slet ikke.
 
Igår morges forsatte vi træningen....og mandag blev det til 4 hundelængder og idag tirsdag kom Peia ud på 5 hundelængder :-)))
 
Peia forsøger stadigvæk at lægge pres på mig, for at udløse godbidden efter de 1½-2 meters bakning....men er ved at have fattet, at Oldfruen har gennemskuet hende :-)))) ...og nu falder jeg ikke i fejl-belønningsfælden i den øvelse mere :-))
Tak til Johanna....og nu hvor jeg har trænet øvelsen i 5 dage af 2 minutter = 5 hundelængder, varer det ikke længe, før jeg kan male den øvelse "rød" på Peia's rallytræningsplan :-))
 
 
 
 
 

0 kommentarer til 2 x 5 = 5:

Kommentar RSS

Tilføj en kommentar

Dit navn:
E-mailadresse (obligatorisk):
Hjemmeside:
Kommentar:
Gør din tekst større, fed, kursiv og meget mere med HTML tags. Vi viser dig hvordan.
Post Comment
SiteBuilder drevet af  Vistaprint