-
Min blog

Topping til haven ....

Vi er godt igang med at lave "Topping" til haven :-)
 
Opskriften følger her....
Man tager en stor stak "Mirabelle-toppe", saver grene der er over 4 cm i diameter væk og lægger dem tilside til optændingsbrænde. Resten kværnes igennem en kopostkværn og ud kommer den finest dækbark, som bruges til "Havetopping".
Opskriften er ret genial, for med et lag på ca. 10 cm forhindrer man at ukrudtet kan komme op igennem, man får ikke lige så mange pladrede hundepoter ind i stuen, barken holder på fugten hvis det bliver en varm og tør sommer og ikke mindst......det ser altså flot ud omkring alle de stedsegrønne buske....og så er der jo det med, at der ikke bliver noget tilbage fra de fældede Mirabeller....enten bruges grenene til optænding i brændeovnen eller også ender det som dækbark :-)
 
Nå, nu skal det jo heller ikke være en jubelhistorien, for ingen Mirabeller uden torne :-))) Projektet tager faktisk ret lang tid og man har fat i de samme grene flere gange, fordi man hele tiden skal sortere store grene fra små og man kan godt få lange Oldfruearme af at arbejde med grensaksen flere timer i træk :-)
 
Jeg snuppede et par timer med kværnen i formiddags og fik lavet et par trillebøre af den fine topping, alt imens
fragglerne skiftesvis gik til og fra deres kødben i haven.
 
Godt det er arbejdsdag imorgen, så man kan slappe lidt af :-)))
 
 
 
 

0 kommentarer til Topping til haven ....:

Kommentar RSS

Tilføj en kommentar

Dit navn:
E-mailadresse (obligatorisk):
Hjemmeside:
Kommentar:
Gør din tekst større, fed, kursiv og meget mere med HTML tags. Vi viser dig hvordan.
Post Comment
SiteBuilder drevet af  Vistaprint