-
Min blog

Tænk hvis det er sandt...!!

Som man kunne læse forleden, er hele fraggelflokken igen på ormekur, idet både Cocky og Peia har hoste, og Peia er lidt sløv og ikke helt på toppen appetitmæssigt....
 
Den del af historien er der såmænd ikke det store nye i, men det er der i dagens efterhistorie...
 
For.....Peia begyndte i sidste uge pludselig....efter snart 3 års pause....at gnave sine poter igen :-(((( Troede det var en en-dags-forteelse....men nej.....i løbet af et par dage havde hun gang i to poter, som måtte iføres sokker, for at lægge en dæmper på muligheden for at gnave sår...
 
Æv - æv og æv :-(((
 
Nu gik det lige så godt !!!! I snart 3 år, har der overhovedet ikke været potekløe på Peia .....så hvorfor nu ????
 
Måske fik jeg svaret idag.....og tænk hvis det er sandt !!
 
Der er kun en person, jeg nogensinde har fortalt, hvornår Peia helt præcist holdt op med at gnave poter (det som Dr. Dyr og Oldfruen, kaldte allergi)....og det er Piea's opdrætter.
 
Nu får I det alle sammen at vide.....Peia's "allergi" a la potebidning grundet kløe, holdt helt præcist op, den dag Zcarlet flyttede ind i vores flok....og det er snart 3 år siden...
 
Tilbage til sceancen, at Peia i sidste uge igen kastede sig bidende over sine poter....
 
Det er nu så slemt, at jeg måtte hente en Cortavance spray hos Dr. Dyr....en dulmende spray, som har samme kløestillinde virkning på "gerningsstedet", som hvis hunden fik Prednisolon.....og det fantastiske ved Cortavance er, at det ikke har nogen bivirkninger for hunden..:-))))
 
Dr. Dyr reagerede således, da jeg kom for at hente en Cortavance spray...."Ja, det overrasker mig ikke....nu skal du bare høre"....og så fortalte hun om erfaringer, som dyrlæger i Danmark har gjort på det seneste....nemlig, at visse hunde....og udelukkende tæver....ingen hanner overhovedet.....reagerer ved at gnave deres poter, hvis de har ormelidelser.....
Der er slet ingen forskningsresultater på området....kun erfaringer fra daglig praksis ...især i Jylland...og billedet er det samme.....kun tæver ....og med det samme de får ormekur og slipper af med de små sataner, holder potegnaveriet op igen...!
 
Hvordan passer dette billede så sammen med Piea's livsforløb.....?
 
Det passer som fod i Peia-pote :-)
 
Vi køber Peia som omplaceringshund da hun er 18 måneder gammel og hun har ingen symptomer på "allergi"/potegnavning.
 
Efter 3 måneder hos os starter det hele......årsagen kan være smittet med orm !
 
Cocky bliver på et tidspunkt meget syg...og bliver først rask, da han behandles mod hjerte/lungeorm. Peia får ingen kur i den forbindelse, så hendes "allergi"/potegnavning fortsætter ....
 
I sommeren 2009 holder Peia's potegnavning pludselig op.....fra den ene dag til den anden....og dagen er den, hvor vi henter Zcarlet i Sverige !
 
Forud for turene til Sverige, hvor vi skal se hvalpene og senere hente Zcarlet har Cocky og Peia fået den obligatoriske ormekur for at rejse ind i Sverige.....og det er første gang, imens vi har Peia, at hun får ormekur !...og vupti....hendes "allergi"/potegnavning forsvinder !!
 
Siden har der intet været....før nu.....idet hele vores flok er blevet ormebehandlet mindst en gang om året mod hjerte/lungeorm hvert år, siden Cocky var syg......og nu står tankerne i kø !!!
 
Dr. Dyr fortalte i dag om en tæve i Jylland, som har haft samme "allegi" forløb som Peia, og hvor ejeren nu får ormetestet hunden hver gang den begynder at bide sine poter itu....og hver eneste gang påvises der orm !!!!
Hver gang hunden har fået ormekur holder potegnaveriet op....lige indtil hunden igen har fået orm !
 
Som dyrlægen sagde....."Vi kan intet bevise.....teoretisk hænger det slet ikke sammen....men der tegner sig et interessant billede af sammenhængen. Det extremt mærkelige er, at billedet kun tegner sig for tæver og ikke hanner".
 
Jeg var meget tankefuld, da jeg kørte hjem idag....og I har nu fået historien, inden jeg ved, om der for Peia er nogen sammenhæng i at hun kom i ormebehandling i mandags og at hun kastede sig i grams over sine poter i sidste uge....men fortsættelse følger.....

1 kommentar til Tænk hvis det er sandt...!!:

Kommentar RSS
Camilla Johannessen on 15. marts 2012 15:54
Wow.. det er sgu facinerende.. men de har altså nogle sanser som vi ikke har.. og det kan være det er en måde at få ejerne til dyrlægen med dem... og ja, tæver er jo bare klogere end hannerne.. ligesom blandt mennesker ;-)
Besvar kommentar

Tilføj en kommentar

Dit navn:
E-mailadresse (obligatorisk):
Hjemmeside:
Kommentar:
Gør din tekst større, fed, kursiv og meget mere med HTML tags. Vi viser dig hvordan.
Post Comment
SiteBuilder drevet af  Vistaprint