Velkommen til vores Colliebase

Klik her for at redigere underoverskriften.

Blog

vis:  hele indlæg / kort version

HTM1.....

Opslået d. 14. oktober 2017 kl. 14.25 Comments kommentarer (2)

Så fik vi titlen - HTM1 - og Malou kan nu smykke sig med at være den første collie i Danmark med en HTM titel.

Det er vi ret stolte af.

Det har taget nogen tid, i og med at vi debuterede i HTM for snart et par år siden. Vi lagde så flot ud med fine Q-point på bogen, men så kom der en lang periode hvor det var meget svært for Malou at "bestå" og så lagde jeg sporten lidt på hylden.

Men.....Malou har jo forandret sig mega meget, siden hun blev steriliseret for 10 måneder siden, og da det var planen at Chili skulle op i Færdighedsprøve 3 idag og også op i "For sjov klassen", blev Malou også tilmeldt.

Fantastiske Malou......2. vinder i sin officielle klasse og da Chili af gode grunde ikke kunne deltage, gik Malou på banen og gennemførte både Chili's program og til hendes musik og vinder tilmed klassen.

Jeg indrømmer at jeg har meget let til tårer for tiden, men idag var der bestemt også glædestårer imellem.

Så dejligt med en dag hvor alt ikke har været sort og trist, en dag med masser af nørdehygge (tak fordi I alle respekterede mit ønske om ikke at tale alt for meget om Chili's død - det var vigtigt for mig at min dag ikke kom til at bestå udelukkende af gråd).

Den allerstørste tak går til Malou - hvor er jeg bare glad lige nu :D

Fredag den 13.....

Opslået d. 13. oktober 2017 kl. 8.15 Comments kommentarer (0)

Det er fredag den 13.....og Oldfruen er smuttet til Samsø sammen med Malou. Jan passer - som sædvanlig - matriklen sammen med Albert-katten.

Oldfruen og Malou har fået en masse frisk luft og vi har i den grad nydt det flotte sensommervejr. Det er længe siden, vi har oplevet så blå en himmel og så dejligt et solskinsvejr.

Malou er meget stille - og vi er bekymrede for, om hun savner Chili lige så meget som vi andre gør ?

Vi har altid været sikre på, at Malou havde et helt fint uden andre dyr på matriklen, men den teori holder måske ikke alligevel ?

Anyway - det er gået superfint med at være alene hjemme hele ugen og hun gik da også totalt træningskold igår aftes, hvor hun pludselig måtte være stand-in for Chili til nørde-torsdagstræningen.

På sådan en fredag den 13 sker der ting og sager, og vi har nu bestilt vores nye hvalp, som er planlagt til levering engang i sommeren 2018.

Det bliver en lang vinter for en træningsfikseret Oldfrue, men efter at have researched meget de seneste dage på hvalpeplaner både kort- og langhåret i de kommende måneder, har vi besluttet os for at satse på en korthåret collie igen :) Jeg elsker den race - og selvom Chili's liv blev meget kort, har det ikke ændret på min kærlighed til racen.

For Jan's vedkommende er han helt enig - Chili var hans princesse og de to var uadskillige på hjemmefronten.


Min første positive tanke idag....

Opslået d. 9. oktober 2017 kl. 13.55 Comments kommentarer (1)

Jeg har tænkt min første positive tanke idag, siden Chili blev syg i torsdags. Det føles ok efter nogle dage som føles og opleves a la mareridt.

Har haft fri, Jan har vagt, og Malou er meget stille.

Var ellers overbevist om, at Malou fint kunne leve unden andre "selskabspapegøjer" på matriklen, da hun af og til har reageret lidt irriteret over Chili's mega lege-energi med dertil hørende støjniveau.

I dag er alting foregået i slow motion - både for Oldfruen, men også for Malou som har sovet udenfor i solen en del af dagen. Prøvede at træne lidt NW, men det foregik også i slow motion.

Der er inten tvivl om, at Malou kan mærke at vores Chili-verden er væltet og det er nu vores opgave at vise Malou at vi er der for hende.

Min første positive tanke idag gik på at ændre vores set-up på Samsø næste week'end.

Det kan ikke nytte noget at fokusere på alt det som Chili skulle til prøve i, selvom hun var SÅ KLAR til færdighedsprøve 3. Løbet er kørt og Chili er her ikke mere. Nu må fokus være 100% på Malou.

Jeg glæder mig til en forlænget wee'end med masser af hundehygge og frisk luft - den er god balsam for sjælen.


Tusinde tak for mange knus...

Opslået d. 8. oktober 2017 kl. 15.15 Comments kommentarer (0)

Det har været en barsk week'end.

Chili blev aflivet igår, efter to døgn med akut høj feber, mega infektionstal og med antibiotika og smertestillende kur som ikke virkede.

Billedet på Chili var præcis det samme, som da hendes ukendte sygdom brød ud i maj måned og vi kunne ikke forsvare hverken for Chili eller os selv, at udsætte hende for en ny barsk omgang indlæggelse, masser af narkose og undersøgelser til formentlig ingen verdens nytte.

I går eftermiddags måtte vi gå den tunge vej og sige farvel til Chili.
Chili var og er den mest fantastiske familiehund, træningshund og udstillingshund, som vi har haft og det føles så ufatteligt tomt og trist idag. Chili var Oldfruens drømmehvalp.

Dagen idag føles lidt som et dødsbo der skal tømmes....man går og ser på alle de ting som fyldte Chili's liv og som fra den ene dag til den anden slutter brat i en alder af bare 19 måneder gammel.

I morges tog jeg to tandbørster frem.....som jeg plejer.....men skulle jo kun bruge en.
Jan lagde to godbidder på tallerkenkanten - som han plejer - men skulle jo kun bruge en.

Vi har altid været ved at falde over alt Chili's legetøj i stuen.....hun legede konstant med bolde, bamser, trækketove osv. I dag lå det hele stille - helt syrealistisk - og vi fik begge tanken, ....jamen det kan jo bare smides ud nu....ingen skal mere bruge det til noget.
Det står der dog stadigvæk  - Jan har sat det så fint op i en lille gruppe på gulvet....og vi græder lidt over det ind imellem.

Vi ved ikke hvor vi lander oven på dette her - det er så forfærdeligt.

Tusinde tak for mange knus og de flotte blomster som vi har modtaget i løbet af dagen - og tak til alle som spontant har uddelt tavse knus til mig i dag. Vi vidste alle hvad det handlede om, men undgik de store tårescener ved at udveksle knus men ikke at tale om det.


Lang week'end....

Opslået d. 6. oktober 2017 kl. 14.30 Comments kommentarer (0)

Jeg kan godt mærke, det bliver en lang week'end.

Først og fremmest bliver den lang i forhold til at holde Chili "kørende".

Troede ellers i morges at hun var i bedring....men....

Ringede status til dyrlægen kl. ca. 9.30 som aftalt. Kunne oplyse, at Chili ikke havde feber fra morgenstunden (37.7) (igår eftermiddags var temperaturen 39.4)
Dyrlægen svarede...."Det havde jeg heller ikke forventet med den dosis smertestillende som hun fik igår".

Tror måske ikke lige jeg fattede budskabet med det samme, men det er så klart modtaget her til aften.

Chili har klaret dagen rigtig flot, god energi, spist fint, og også været i haven og lege lidt, men.....her til aften er der gået totalt grøntsag i den igen.
Feberen er steget til 39.3, hun har rystelser i kroppen og luder rundt med noget der ligner smerter i ryg/maveregion.

Selvom hun i morges fik dagens dosis af smertestillende, har vi givet hende endnu en dosis her til aften og i skrivende stund tror jeg det begynder at virke, hun sover ihvertfald foran pilleovnen nu.

Fra nul til angst på 10 sekunder...

Opslået d. 5. oktober 2017 kl. 9.00 Comments kommentarer (0)

Skrækkelig morgen.

Var dårligt kommet ud af sengen, før jeg kunne se at Chili var skidt tilpas.

Ingen ballademager, ingen glade hop og dans, men bare ludende ører og halen mellem benene og slet ingen appetit. Virkede som om hun havde ondt i maveregionen.

Jeg siger jer, Oldfruen røg lige fra nul til angst på 10 sekunder. Angsten for at Chili bliver syg igen sidder så dybt i mig (og Jan også;). Om det nogensinde forsvinder ved jeg ikke, men der går ihvertfald meget lang tid. Håber det kan dæmpe sig lidt med årene.

Til morgensoignering tog jeg Chili's temperatur.....den var ok og normal. Pyhhhh....så langt så godt.

Da vi skulle på morgen-gåtur fik jeg lokket Chili med, og efter at have gået nogle 100 meter, tøede hun lidt op, og begyndte af virke mere frisk. Hun fik da også tisset....men jeg syntes der manglede noget af hendes gå-tur-energi.

Efter turen var der søgeleg efter guffer i haven. Der deltog hun pænt, men manglede igen ca. 25% af sin kæmpe energi.

Pyhhhh...jeg hader det det.....men man kan jo ikke gøre andet end at tage på job og håbe alt er ok, når man kommer hjem, og så håbe på, at hun bare har haft lidt ondt i maven i morges.

Jan ringede da han kom fra job ved 15-tiden. "Chili har det rigtig skidt, så hvad gør vi?"

Jeg ringede omgående til dyrlægen og fik en Chili-akut-tid kl. 16:30, og øv øv øv...

Alle prøver viser, at Chili's "infektion" er brudt ud i lys lue. Havde ikke feber i morges, det har hun i den grad nu.

Dyrlægen anbefalede indlæggelse til en CT scanning, hvilket jeg nægtede. CHILI OG INGEN ANDRE AF VORES HUNDE, KOMMMER NOGENSINDE TIL AT BLIVE INDLAGT IGEN EFTER OPLEVELSEN PÅ KARLSLUNDE DYREKLINIK I JUNI MÅNED. NEVER EVER !

Dyrlægen anbefalede så at vi tog blodprøver, hvilket var ok.

Prøverne viste præcis det samme som for 3 måneder siden !

Høj feber, mega infektionstal, dehydrering og nedstemthed. Ingen diagnose kunne stilles.

Vi har valgt at tage Chili hjem week'enden over, hvor hun er sat på smertestillende højdosis og antibiotika. Som dyrlægen sagde...."I skal ikke forvente at det hjælper, men så får i nogle dage at sige farvel til Chili i".


Jeg ved det godt.....

Opslået d. 28. september 2017 kl. 21.45 Comments kommentarer (0)

Jeg ved det godt – det er meget længe siden at bloggen er blevet opdateret. Men….jeg har ikke rigtig haft overskud, tiden går mega hurtigt, og noget har mere prioritet end andet.......og så har min hjemmeside været en stor udfordring på det seneste.

Så virkede den ...så virkede den ikke, og det viste sig faktisk, at den var noget forældet teknisk set. Vistaprint har udviklet et helt nyt hjemmesideprogram, som jeg har fået gratis i en periode, fordi den gamle siden har bøvlet så længe.....såææææ....nu laver jeg en helt ny side i nyt set-up......og til en pris der på sigt er noget billigere .....win-win :-) 

Sommeren har været travlt besat af en masse konkurrencer, Chili's sygdom og farvel og tak til Peia, og jeg mærker nu at vi er ved at lande oven på en "underlig sommer". Vejret inclusive :-)

Pt. arbejder vi meget med træning og er afsted de fleste aftner i ugens løb, til "et eller andet" og jeg fornemmer at vinteren bliver sat meget i nørdetrænings-tegn og at der i den periode vil være langt mellem konkurrencer, hvilket er super fint, når man går igang med at træne op til nye mål. 

 


Rss_feed