Velkommen til vores Colliebase

Klik her for at redigere underoverskriften.

Blog

vis:  hele indlæg / kort version

Træning...

Opslået d. 18. marts 2018 kl. 14.45 Comments kommentarer (0)

Så gik der lige 14 dage igen, og vi ved stadig ikke om der er hvalp på vej til os.

En anelse frustrerende, når man nu bare er så spændt og venter og venter, men er er jo ikke andet at gøre end at vente !

Den parrede tæve er på 32. dagen idag, og skulle have været scannet i løbet af week'enden. Dette blev udsat pga. "private årsager" hos dyrlægen, så nu er planen at scanning skal laves imorgen.

Vi får se om det holder stik.

Det er plan A, og der er nu også lagt en plan B, C og D... :) , i tilfælde af at det hele skrider.

Imens går tiden med træning, træning, og en anelse træning.

Malou elsker at være i trænings-centrum og vi træner da også kun på hold mandag, onsdag og torsdag. Tirsdagen står den på linedance - uden hund, så jeg er afsted 4 aftener om ugen. Dertil kommer week'end træning med bl.a. collieklub hold, hvor Malou nyder godt af at være demodyr til nogle af de øvelser som skal indlæres.

Så det er nu ikke fordi vi ligger på den træningslade side, fordi vi ikke har nogen hundehvalp og lige det scenarie kunne godt være plan D.


Vinter og forår...

Opslået d. 2. marts 2018 kl. 7.35 Comments kommentarer (0)

Så blev det vinter - måske en anelse sent i forhold til, at vi lige er gået ind i den første forårsmåned.
Heldigvis har vi hos os ikke fået andet end nogle små drys af sne, så ingen problemer med indkørsel og veje her.

Der er heller ingen problemer med dagslyset......det er så fedt at dagene tiltager og nu er det så lyst, at vi går morgentur uden pandelampe. Det er bare skønt.

Det er også skønt at følge den parrede tæve i Norge.
Nu er det 2½ uge siden parring og jeg spørger selvfølgelig jævnligt ind til "hvordan det går". Meldingen i dag er, at tæven er mega kælen og mega sulten og har forandre sig en del mentalt de sidste dage.

Uhhh det er spændende om der er hvalpe på vej. Og straks melder det store spørgsmål sig....hvad nu hvis der ikke er, hvad gør du så ??

Tja, så må plan B jo træde i kraft, selvom denne plan stadig kun er på skitseplan.

Kunsten at vente, have tålmodighed og masser af ro på....... er ikke lige ord der passer helt på mig, men det ændrer sig måske med alderen :lol:

Apropos alderen.......nå det gider vi slet ikke komme ind på idag, det kan vente til på tirsdag.Tja.....

Opslået d. 24. februar 2018 kl. 13.25 Comments kommentarer (0)

Tja......engang imellem skal man nok bare ryste sig....

Idag var der Rallydysten -  en uofficiel prøve med også uofficielle dommere - hvor Malou deltog.

Dommeren som satte banen op vurderede, at pladsen var lige "stram nok", så der var ikke præcis 4 meter mellem skiltene, som banebyggeren havde skrevet at der skulle være.

Det blev pludselig et "problem", og banen måtte bygges om så den overholdt afstanden mellem skiltene, og prøverne gik igang.

Resultet blev - at flere hunde røg i det fristende 8-tal's fristelser inden de overhovedet nåede ind til start skiltet, fordi fristelserne stod lige i indgangen, og hvad koster det så på pointtavlen ???? Jeg ved det ikke, men dommeren var i vildrede om der skulle trækkes noget eller ej.

Samtidig var der tvivl om hvad der skulle dømmes sådan generelt for flere af øvelserne, så jeg forstår ikke helt hvorfor de præcis 4 meter mellem skiltene skulle være en øvelse til debat.

Der vil alligevel aldrig blive dømt ens eller fair til Rallydysten, uanset afstand mellem kegler og skilte, for dommerne ser og dømmer ikke ens.

Malou strøg lige igennem championbanen med en imponerende IB = 4 x 10 og en ommer. Ikke en eneste lille streg for ude af position, langsom forsinket reaktion eller andet der kan trække 1 point. Alt var helt reelt, 4 øvelser vi ikke kunne og en ommer.

Ved ikke helt om jeg skal smile eller trække på skuldrene, for jeg syntes at Malou er blevet SÅ glad og super dygtig, men der er bare hver eneste gang vi stiller op, øvelser som hun "på dagen ikke kan", enten fordi der er for mange forstyrrelser eller situationer hvor hun bliver utryg.

Det gør det godt nok svært at performe i Championklassen og vi sluttede da også som nummer sjok idag :-)
Februar.....

Opslået d. 14. februar 2018 kl. 3.45 Comments kommentarer (0)

Så kom vi halvvejs ind i februar......og hvor er det skønt at det begynder at blive lysere. Jeg nyder det dagligt.
Det er stadig bælgmørkt når Malou og jeg går morgentur, men om kort tid kan vi sikkert sende pandelampen på ferie.

Halvvejs inde i februar betyder også, at der har været forventet løbetid hos min opdrætter i Norge, og selvom den kan snyde plus/minus uger og måneder, så faldt den planmæssigt denne gang, og tæven bliver parret 1. gang i dag.

Den stolte han bor dog 7-8 timers kørsel fra min opdrætter, så de har taget turen ned over Sverige og er landet engang i nat.

Idag skal der som skrevet parres 1. gang og dermed kan vi så småt begynde at planlægge, hvornår der skal holdes "sommerferie" på Rolatorstien. Forhåbentlig :D

Ved godt at der er mange ting der skal lykkes, for at vi ender med en lille ny smooth baby, men det er jo ikke forbudt at glæde sig.

Lige nu glæder vi os over at tæven skal parres med en super lækker hanhund.....og når det er klaret, kan vi begynde at drømme om, at hun så også bliver drægtig af besøget i Sverige.

Imens vi venter, giver vi den træningsgas.

Malou blomstrer som en stjerne i øjeblikket og vi startede konkurrencesæsonen med en rallyprøve i søndags.

Championbanen havde 18 skilte og da vi nåede til skilt nr. 15 havde dommeren stadig blankt dommerpapir.
Skilt nr. 15 blev til en ommer som ikke lykkedes og ved skilt nr. 17 lavede Malou en flot bakke i stedet for en "stå", så minus 10 på den.

Jeg jublede.....minus 23 point mistet på to øvelser og ikke et eneste lille komma på resten af dommersedlen.
Det var SÅ FEDT......

I skulle have set Malou med den gladeste hale, det flotteste følge på både højre og venstre side, og ikke noget med "sitter" i slowmotion.

Fik I den ???? Det var SÅ FEDT....:lol:

Gammel...?

Opslået d. 2. februar 2018 kl. 5.50 Comments kommentarer (0)

Jeg føler mig gammel......noget er der sket de sidste 4 måneder. Som om alting er vendt op og ned. Ingenting er som før - og ja, det er stadig Chili der "gør et eller andet" ved mig.

Jeg er træt af det, kan ikke slippe det, dagene går, jeg bliver irriteret på andre menneskers opslag om alt muligt, for det er for mig så ligegyldigt.

Jeg kan godt mærke at jeg lukker af og trækker mig baglæns, og går lidt mine egne veje i øjeblikket.

Begynder også at mærke, at jeg nu i lang tid har siddet og set på den lukkede Chili-dør og ikke har kunnet se de andre åbne døre omkring mig, men de er der jo, og man kan nemt stirre sig blind på en lukket dør.

Har prøvet at finde nogle positivt ting omkring nye åbne døre, og jo der er en del.

F.eks. så kan jeg sove ½ time længere om morgenen, for Malou hopper ikke rundt med legetøj kl. 5, jeg skal ikke fare som bål og brand for at være hjemme på klokkeslet, for Malou kan holde sig i mange timer, ingen hunde skal opholde sig i bilen når andre hunde skal trænes, for nu er det altid Malou der skal trænes, Malou er blevet meget mere kælen og glad efter at hun har erkendt at hun er blevet "enebarn", ....og ja.....der er sikkert en del flere ting som kan skimtes i de nye åbne døre. 

En ting jeg har bemærket de sidste måneder er en glæde over, at jeg ikke hele tiden har nye tider hos dyrlægen til dit og dat. Det har åbenbart også fyldt rigtig meget imens det stod på, og nu bagefter føles det som en hel lettelse at man ikke skal til blodprøver, test, usikre prognoser osv. konstant.

Er jeg mon ved at være klar til at vende mig om mod de åbne døre ? Tænker selv "måske", for nu begynder jeg da i det mindste at have fokus på at de eksisterer.Jeg nåede lige...

Opslået d. 27. januar 2018 kl. 14.05 Comments kommentarer (0)

Jeg nåede lige at skirve at jeg følte mig rask, og bum så angreb en mega influenza på Rollatorstien.

I mit 10 årige arbejdsliv i høreapparatsbrancehen har jeg aldrig haft mere end 1 sygedag ad gangen og det er vist blevet til hele 2 dage på de snart 10 år, men denne gang blev jeg for alvor lagt i dynen.

Det blev til 5 sygedage i rap og det værste var næsten at Jan røg med i puljen og forestil jer hvordan en mandeinfluenza på kvinder virker på mænd :D.

Anyway - vi er begge på benene igen og der henstår nu kun noget irriterende hoste i flæng.

Idag var der kåring af Årets Hunde i Dansk Collie Klub og det blev en lidt svær dag.
Dagen startede med at en opdrætter spurgte, "Hvordan går det, er du ved at være kommet dig over tabet af Chili?".......og så tudede jeg.
Kæft det er svært at skulle stå til overrækkelse af hele 3 Årets Hund rosetter med en hvalp som døde for snart 4 måneder siden. Uvirkeligt og utroligt og meget svært at forstå.

Vi klarede det og jeg er super stolt af Chili's flotte resultater med det gør bestemt ikke savnet mindre.

Syntes hun skulle med på vinderbilledet, selvom det er i en fin hvid urne.

Glad, let og rask....

Opslået d. 4. januar 2018 kl. 14.50 Comments kommentarer (0)

Det har været fantastisk godt at hoppe ind i 2018. Følte den allerførste dag i året, at jeg med det nye år kunne komme til at lægge et meget svært 2017 bag mig.

I morges da jeg vågnede var min første tanke...."Yes.....jeg føler mig glad, let og rask". Det er over ½ år siden jeg har haft den følelse i kroppen, og det mærkes fantastisk.

Der er planer for vintertræning med Malou, min linedance kører på skinner (det er nu allerede 3. sæson jeg danser, og er kommet op på letøvet-hold) og vi er ret goe'.....når jeg selv skal prale med det :D

Der er også planer for prøver med Malou, som starter i foråret og der er også lavet vinterplaner med ekstra fokus på, at jeg vil være mere hjemme om aftenen i januar og februar, da det er lidt surt at skulle afsted i sne/frost efter arbejde....nå ja, hvis vi da elllers får noget vintervejr.
Og ja....lidt mere hjemme betyder så, at jeg "kun" er afsted om aftenen tirsdag, onsdag og torsdag :).

Her til aften trænede jeg sammen med nørde-Marieanne og vi havde fokus på at udføre rallyskilte imens vi skulle kikke kun i vægspejlene i hallen. Vi måtte ikke en eneste gang kikke ned eller dreje hovedet for at se på hunden. Totalt fed træning, og vi lærte rigtig meget om, hvor meget man "ikke forstyrrer" sin hund ved at kikke lige ud i luften imens man giver f.eks. en dæk- eller bakkekommando. 

Prøv selv.  

Glædelig baghjul...

Opslået d. 27. december 2017 kl. 3.50 Comments kommentarer (0)

Så gik den jul, med mad, julefest og sygdom.

Børnebørnene lagde sig 4-5 dage inden jul med bræk/feber og min datter tog over juleaften. Gæt lige hvem der skred ud i samme spor juledag ?
Nå, men så har man da ikke forædt sig i juledagene, og skal ikke tænke på om man nu har taget et kilo eller to på i juleferien. :)

Jeg har besluttet mig for at overleve, selvom jeg langt fra føler mig frisk og bruger lige et par dage på at begynde at spise mad igen.

Malou valgte imens jeg lå i sengen, at være så tæt på mig som muligt hele tiden. En af dagene gik jeg til køjs kl. 21 og sov til næste dag kl. 14 !!! Malou lå trofast på min dyne imens og flyttede sig kun for lige at gå i haven en enkelt gang.

Det er nu lidt hyggeligt men også lidt betænkeligt, at Malou stort set snart trækker vejret gennem mig

Nu er det jul igen....

Opslået d. 20. december 2017 kl. 9.35 Comments kommentarer (0)

Nu er det snart jul - igen. Tiden flyver afsted og alligevel går den langsomt, helt afhængig af hvilken "tilstand" man er i.

December måned er nærmest fløjet afsted, med gaveræs, julehygge, forkølelse og hoste, og en lille smule træning med Malou.

Det med træning er noget ambivalent noget i øjeblikket.
Jeg har været afsted to gange om ugen med Malou hen over efteråret, den ene gang om ugen til nose work, som er en ny diciplin for os og den anden til LP/rallytræning sammen med Marieanne.

Vi besluttede (Marieanne og jeg) at holde "juleferie" fra den 7. december, og den holder så lige til i dag.......for vi syntes begge - nu 14 dage efter :lol: - at den pause da har varet længe nok, og det syntes vores hunde bestemt også.....såææææ....vi starter træningen op igen imorgen den 21. december.

Apropos nose work.....som er en ny og for mig ihvertfald meget anderledes form for hundesport end jeg har gået til tidligere, så har det været mega sjovt og interessant at gå på hold, men.........jeg syntes ikke det er så sjovt at træne som f.eks. rally/LP/tricks.

Måske er det fordi det stort set ikke involverer føreren, udover at man skal sætte nogle dufte op på gemte steder. Derudover skal føreren ikke andet end holde i hundesnoren.

Det er fantastisk at se hunden arbejde selvstændigt med sin næse, meeennnnnn......hundeføreren er jo ikke en del af opgaven.

Nu har vi prøvet det, og måske skal vi tilbage til sporten efter vinter - nobody knows.

I stedet for har vi valgt at gå på rallyhold hen over vinteren, et hold lige i baghaven hvor det tager 3 minutter for os at komme over til træningshallen. Fedt at man ikke skal ud og køre mange kilometer for at komme til træning, når man ved at det er tid til glatte veje og måske vintervejr.

God jul.Black friday

Opslået d. 24. november 2017 kl. 15.20 Comments kommentarer (5)

Jeg er taget til østjylland sammen med Malou - forlænget week'end som blev indledt med black friday shopping. God start.

Oldfruen er blevet hjemme, hun er umulig at tale til fornuft efter tabet af Chili, så hun måtte tage sig en black week'end derhjemme.

Turen har været planlagt i et helt år og dengang stod det lysende klart, at jeg selvfølgelig skulle til udstilling med Chili i DCK imorgen lørdag og søndag skulle jeg være rallydommer ved Odder.

Det lys blev slukket brat, men dog ikke helt, for heldigvis har jeg fornøjelsen af at skulle være rallydommer for "fuldt rallyhus" på søndag. Det bliver så fantastisk en dag :-)

Apropos fantastisk......Malou er blevet glad igen - og det er efterhånden sjældent at hun er trist og leger Maude...(jeg går i seng attitude). Hun kræver selvfølgelig også mere at os to-benede, da der ikke er nogen andre at lege med, men det er ok, vi føler også at vi har mere tid til rådighed, nu hvor der kun er en hund der skal aktiveres, ihvertfald træningsmæssigt.

Det skal nok gå alt sammen....og dog......indimellem får jeg de ejendommeligste ticks :D Spørg bare mine træningsvenner. :lol: Jeg havde set mig varm på noget golden retriever opdræt og straks trådte en "colliekommiete" in action med gode input til, "hvorfor jeg bør holde fast i det jeg brænder for (læs collien)" og ikke bør gøre noget retriever-overilet .

Apropos black friday......hvorfor er der ingen reklamer for minus 50% på en ny Caddy......min har lige rundet 200.000 km.


Rss_feed