Velkommen til vores Colliebase

Klik her for at redigere underoverskriften.

Blog

vis:  hele indlæg / kort version

Black friday

Opslået d. 24. november 2017 kl. 15.20 Comments kommentarer (3)

Jeg er taget til østjylland sammen med Malou - forlænget week'end som blev indledt med black friday shopping. God start.

Oldfruen er blevet hjemme, hun er umulig at tale til fornuft efter tabet af Chili, så hun måtte tage sig en black week'end derhjemme.

Turen har været planlagt i et helt år og dengang stod det lysende klart, at jeg selvfølgelig skulle til udstilling med Chili i DCK imorgen lørdag og søndag skulle jeg være rallydommer ved Odder.

Det lys blev slukket brat, men dog ikke helt, for heldigvis har jeg fornøjelsen af at skulle være rallydommer for "fuldt rallyhus" på søndag. Det bliver så fantastisk en dag :-)

Apropos fantastisk......Malou er blevet glad igen - og det er efterhånden sjældent at hun er trist og leger Maude...(jeg går i seng attitude). Hun kræver selvfølgelig også mere at os to-benede, da der ikke er nogen andre at lege med, men det er ok, vi føler også at vi har mere tid til rådighed, nu hvor der kun er en hund der skal aktiveres, ihvertfald træningsmæssigt.

Det skal nok gå alt sammen....og dog......indimellem får jeg de ejendommeligste ticks :D Spørg bare mine træningsvenner. :lol: Jeg havde set mig varm på noget golden retriever opdræt og straks trådte en "colliekommiete" in action med gode input til, "hvorfor jeg bør holde fast i det jeg brænder for (læs collien)" og ikke bør gøre noget retriever-overilet .

Apropos black friday......hvorfor er der ingen reklamer for minus 50% på en ny Caddy......min har lige rundet 200.000 km.

Et skridt ad gangen.....

Opslået d. 16. november 2017 kl. 15.20 Comments kommentarer (0)

Det har været svært at komme igang med at træne med Malou, efter alt det der er sket på vores hundefront siden maj måned.

Malou har altid været den stille og forsigtige hund, aldrig været rigtig glad og i hopla træningsmæssigt, og så har det jo været nemt at "lade hende være" og ikke kræve så meget af hende.

Nu hvor der kun er Malou tilbage, og begge træningskanonerne Peia og Chili har takket af, har jeg været i syv sind med hvad jeg skulle gøre med Malou.

Skulle jeg starte hende helt forfra på niveau nul ???.....og håbe på at hun kunne trænes op med energi og glæde.....elller skulle jeg bare lade hende være i fred og lave lidt hist og pist ??

Jeg havde mest lyst til det sidste, men det blev der sat en stopper for af en af mine træningsvenner :)

Hun har simpelthen slæbt mig ud til træning, herset rundt med Malou og mig i nogle uger nu, og de sidste par gange, har hun stået med tårer i øjnene over at se hvor meget Malou har rykket sig, både med glæde over træningen, men også den måde hvorpå Malou nu tilbyder sig til MIG for at få lov at træne.

Jeg selv er helt salig over at opleve Malou på den måde......nu er det ikke mig der prøver at slæbe hende rundt, i forsøg på at få lidt kontakt, næhhh nu er det sandelig Malou der selv tilbyder sig.

At hun så også af og til tilbyder noget "fjol", det tager vi med grin og latter, hovedsagen er at hun er glad og vild med at træne nu.

For at starte helt fra bunden af med stort set alting træningsmæssigt, besluttede vi at lave LP-træning......og det har været godt for både Malou og mig, for der er jo nye øvelser og regler som vi aldrig har arbejdet med før, og så er det jo meget nemmere virkelig at træne helt fra scratz.

Træningsmæssigt er vi gået helt ned i nørdeniveau, og arbejder med "1 skridt ad gangen", og "stillingsskift på 30 cm afstand".......men lur mig......når vinteren er omme skal I bare se løjer 8)

Så gik der igen en uge....

Opslået d. 11. november 2017 kl. 13.50 Comments kommentarer (2)

Så gik der en uge - igen - og det føles godt.
Hver dag som går og hvor vi får Chili's tragiske sygdom og død på afstand giver et eller andet til os.
Det lyder måske mærkeligt, men det føles godt, at ikke alle 24 timer er fyldt af gråd og sorg over Chili mere. Vi er nu begyndt at sove om natten og ligger ikke mere vågen med gråd fra midt på natten.
Det hjælper også lidt på psyken at få noget af sorgen ud ved at tegne, så det bruges der lidt tid på i øjeblikket.

Vi har i ugens løb også fået endelig afregning på Chili's sygdomsforløb fra hendes forsikring, og vi har fået tilkendt ialt ca. 34.000 kr. ud af de 37.000 kr. som hendes sygdomsforløb har kostet os.

Malou har også fået det lidt bedre - hun er lidt mere glad - savner stadig meget nogen at lege med, men træningsmæssigt har hun pludselig opdaget..."Wow, det er mig og KUN mig min mor har fokus på".

Idag har budt på 3 store ting - i hver sin retning......

Vi har fået en verdenmester i HTM.......fantastiske Anja og Queenie gjorde det igen......en helt vildt præstation og jeg græd en tåre af glæde, da jeg så det på FB.

Vi har mistet en ven fra mit linedancehold......fantastiske Kim måtte takke af i denne verden ......uhelbredelig sygdom tog hans alt for unge liv. Kære Kim og ikke mindst din kæreste Lene.....det er næsten ikke til at bære. Jeg træd en tåre af sorg, da jeg så det på FB.

Vi har været til mega fed træning i eftermiddags......SHS havde kommende rallyinstruktører som skulle agere rallytrænere for ukendte ekvipager. Malou og jeg havde meldt os - bare for at komme ud til et eller andet med vores fælles lidt triste humør.
Vi gik hjem med en fed følelse af nye træningselementer at arbejde med og 2 timer i frisk luft og kølige temperaturer gør jo også, at man ikke er i tvivl om at man har været "igang".5. november forude....

Opslået d. 4. november 2017 kl. 14.50 Comments kommentarer (0)

I morgen er det 5. november og dermed præcis en måned siden, at vi vågnede op til en Chili, som igen var helt ved siden af sig selv af sygdom.

Det er underligt at tænke på, at det "kun" er en måned siden  - det føles som år siden, at jeg har krammet hende, trænet med hende og puttet hende når hun skulle sove. Virkelig helt spookey og trist at tænke på.

Oldfruen er landet i et stort sort hul, savnet af Chili er ubæreligt. Om Oldfruen klarer den må tiden vise.

Jeg selv har 3 aber siddende på mine skuldre og de sender alle forskellige signaler.

Den ene abe siger,  "Du skal aldrig have ny hund igen. Det er fint bare at have Malou fremover".
Den anden abe siger, "Du kan slet ikke vente til næste sommer med at få en ny hvalp".
Den trejle abe siger, "Du kan på ingen måde få ny hund, når du er så ked af det over tabet af Chili - du skal vente til du er helt klar og kan glæde dig".

Prøver at stemme alle aberne hjem, men de kværner løs hele tiden og jeg føler at jeg er en del af deres debat.

Idag er det den 4. november og dagen gik med at rydde op i alle vores rosetter og præmier fra 2017 - kunne ikke holde ud at se på alt det som Chili har vundet i årets løb - nu måtte det væk. Igen et mega dilemma  - Chili var min drømmehund, både til dressur og til udstilling, og rosetterne på væggen var rigtig mange for 2017. Frygteligt at skulle pille det hele ned af væggen med konstatring af at "det var det".

Udover at have fået ryddet op i rosetterne for 2017 har jeg fået rykket på et par positive tanker idag - gik bl.a. en 5 km lang tur med Malou i rask collietempo og fik også trænet lidt med hende.

Imorgen er der nørdetræning og Rallydysten........kom an søndag  - vi er klar :)Projekt Chili.....

Opslået d. 25. oktober 2017 kl. 15.00 Comments kommentarer (0)

Det er en svær tid for os alle.

Lige nu kører projektet "sygeforsikring/livsforsikring på Chili" og det er ikke bare lige.

Chili var faktisk livsforsikret, men nu ved "man ikke helt" om der kan udbetales erstatning, da der ikke er nogen "diagnose" og "måske er der tale om skjulte sygdomsfejl hos opdrætteren, så måske kan der søges om erstatning hos denne, så forsikringsselskabet kan slippe for erstatning, eller også kan man måske gå gennem DKK via Norsk Kennel Klub og der køre en sag !!!!

Jeg er rystet og knust. Og det kommer på ingen måde på tale.

Vi har verdens bedste opdrætter med os, hun har været der hele vejen igennem for os, og hun er lige så knust og ked af det som vi er og hun skal på ingen måde udsættes for en "sag".

VI ER SÅ LIGEGLADE MED DEN FORSIKRINGSERSTATNING, OG HVIS DET ER KOTUME, AT MAN UDSÆTTES FOR DEN SLAGS, FOR AT FÅ UDBETALT EN BETALT LIVSFORSIKRING PÅ EN UNG HUND UNDER 2 ÅR, SÅ STÅR VI AF.

Dermed er det også besluttet at vi aldrig nogen sinde mere tegner en livsforsikring på en hund.

SLUT FÆRDIG.

Et sort hul.....

Opslået d. 20. oktober 2017 kl. 14.55 Comments kommentarer (1)

Oldfruen - og vist også Malou - er godt på vej til at falde i et stort sort hul efter tabet af Chili.

Det går "meget godt", når vi er ude til arrangementer, men når vi er hjemme er det så trist og tomt at det næsten ikke er til at bære.

Malou sover bare hele tiden, ikke til at drive ud, og når vi går tur hænger hun enten bagud eller også går hun noget der ligner en "plads position" i forhold til mig.
Tænker meget på om hun kan fornemme, hvor mærket jeg er af sorg over at have mistet Chili ?

....og selvfølgelig kan hun mærke det, men vi prøver....hele matriklen.....på at hive ihvertfald Malou op af det sorte hul.

Katten Albert render engang imellem bag efter Malou og tjatter til hende med poten. Malou trækker sig omgående og siglalerer..."du er åndsvag kat" :-)

Jan forsøger sig med legetøj og kaste-bold-lege i haven, men når han har kastet 2 gange gider Malou ikke rigtig mere.

Oldfruen forsøger at være som hun plejer, vel vidende at det ikke lader sig gøre.
Sorgen er SÅ STOR OG SORT, at jeg er i tvivl om jeg nogen sinde kommer over det......men det gør man jo.......tiden læger alle sår, siger ordsproget.

Håber ordsproget har ret.

HTM1.....

Opslået d. 14. oktober 2017 kl. 14.25 Comments kommentarer (3)

Så fik vi titlen - HTM1 - og Malou kan nu smykke sig med at være den første collie i Danmark med en HTM titel.

Det er vi ret stolte af.

Det har taget nogen tid, i og med at vi debuterede i HTM for snart et par år siden. Vi lagde så flot ud med fine Q-point på bogen, men så kom der en lang periode hvor det var meget svært for Malou at "bestå" og så lagde jeg sporten lidt på hylden.

Men.....Malou har jo forandret sig mega meget, siden hun blev steriliseret for 10 måneder siden, og da det var planen at Chili skulle op i Færdighedsprøve 3 idag og også op i "For sjov klassen", blev Malou også tilmeldt.

Fantastiske Malou......2. vinder i sin officielle klasse og da Chili af gode grunde ikke kunne deltage, gik Malou på banen og gennemførte både Chili's program og til hendes musik og vinder tilmed klassen.

Jeg indrømmer at jeg har meget let til tårer for tiden, men idag var der bestemt også glædestårer imellem.

Så dejligt med en dag hvor alt ikke har været sort og trist, en dag med masser af nørdehygge (tak fordi I alle respekterede mit ønske om ikke at tale alt for meget om Chili's død - det var vigtigt for mig at min dag ikke kom til at bestå udelukkende af gråd).

Den allerstørste tak går til Malou - hvor er jeg bare glad lige nu :D

Fredag den 13.....

Opslået d. 13. oktober 2017 kl. 8.15 Comments kommentarer (0)

Det er fredag den 13.....og Oldfruen er smuttet til Samsø sammen med Malou. Jan passer - som sædvanlig - matriklen sammen med Albert-katten.

Oldfruen og Malou har fået en masse frisk luft og vi har i den grad nydt det flotte sensommervejr. Det er længe siden, vi har oplevet så blå en himmel og så dejligt et solskinsvejr.

Malou er meget stille - og vi er bekymrede for, om hun savner Chili lige så meget som vi andre gør ?

Vi har altid været sikre på, at Malou havde et helt fint uden andre dyr på matriklen, men den teori holder måske ikke alligevel ?

Anyway - det er gået superfint med at være alene hjemme hele ugen og hun gik da også totalt træningskold igår aftes, hvor hun pludselig måtte være stand-in for Chili til nørde-torsdagstræningen.

På sådan en fredag den 13 sker der ting og sager, og vi har nu bestilt vores nye hvalp, som er planlagt til levering engang i sommeren 2018.

Det bliver en lang vinter for en træningsfikseret Oldfrue, men efter at have researched meget de seneste dage på hvalpeplaner både kort- og langhåret i de kommende måneder, har vi besluttet os for at satse på en korthåret collie igen :) Jeg elsker den race - og selvom Chili's liv blev meget kort, har det ikke ændret på min kærlighed til racen.

For Jan's vedkommende er han helt enig - Chili var hans princesse og de to var uadskillige på hjemmefronten.


Min første positive tanke idag....

Opslået d. 9. oktober 2017 kl. 13.55 Comments kommentarer (1)

Jeg har tænkt min første positive tanke idag, siden Chili blev syg i torsdags. Det føles ok efter nogle dage som føles og opleves a la mareridt.

Har haft fri, Jan har vagt, og Malou er meget stille.

Var ellers overbevist om, at Malou fint kunne leve unden andre "selskabspapegøjer" på matriklen, da hun af og til har reageret lidt irriteret over Chili's mega lege-energi med dertil hørende støjniveau.

I dag er alting foregået i slow motion - både for Oldfruen, men også for Malou som har sovet udenfor i solen en del af dagen. Prøvede at træne lidt NW, men det foregik også i slow motion.

Der er inten tvivl om, at Malou kan mærke at vores Chili-verden er væltet og det er nu vores opgave at vise Malou at vi er der for hende.

Min første positive tanke idag gik på at ændre vores set-up på Samsø næste week'end.

Det kan ikke nytte noget at fokusere på alt det som Chili skulle til prøve i, selvom hun var SÅ KLAR til færdighedsprøve 3. Løbet er kørt og Chili er her ikke mere. Nu må fokus være 100% på Malou.

Jeg glæder mig til en forlænget wee'end med masser af hundehygge og frisk luft - den er god balsam for sjælen.


Tusinde tak for mange knus...

Opslået d. 8. oktober 2017 kl. 15.15 Comments kommentarer (0)

Det har været en barsk week'end.

Chili blev aflivet igår, efter to døgn med akut høj feber, mega infektionstal og med antibiotika og smertestillende kur som ikke virkede.

Billedet på Chili var præcis det samme, som da hendes ukendte sygdom brød ud i maj måned og vi kunne ikke forsvare hverken for Chili eller os selv, at udsætte hende for en ny barsk omgang indlæggelse, masser af narkose og undersøgelser til formentlig ingen verdens nytte.

I går eftermiddags måtte vi gå den tunge vej og sige farvel til Chili.
Chili var og er den mest fantastiske familiehund, træningshund og udstillingshund, som vi har haft og det føles så ufatteligt tomt og trist idag. Chili var Oldfruens drømmehvalp.

Dagen idag føles lidt som et dødsbo der skal tømmes....man går og ser på alle de ting som fyldte Chili's liv og som fra den ene dag til den anden slutter brat i en alder af bare 19 måneder gammel.

I morges tog jeg to tandbørster frem.....som jeg plejer.....men skulle jo kun bruge en.
Jan lagde to godbidder på tallerkenkanten - som han plejer - men skulle jo kun bruge en.

Vi har altid været ved at falde over alt Chili's legetøj i stuen.....hun legede konstant med bolde, bamser, trækketove osv. I dag lå det hele stille - helt syrealistisk - og vi fik begge tanken, ....jamen det kan jo bare smides ud nu....ingen skal mere bruge det til noget.
Det står der dog stadigvæk  - Jan har sat det så fint op i en lille gruppe på gulvet....og vi græder lidt over det ind imellem.

Vi ved ikke hvor vi lander oven på dette her - det er så forfærdeligt.

Tusinde tak for mange knus og de flotte blomster som vi har modtaget i løbet af dagen - og tak til alle som spontant har uddelt tavse knus til mig i dag. Vi vidste alle hvad det handlede om, men undgik de store tårescener ved at udveksle knus men ikke at tale om det.Rss_feed